rondon Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 witam, dzisiaj otrzymałem AXN'a - wszystko super nic nie zniszczone ale nie mam instrukcji. 1. do których elementów jest przeznaczony klej ? 2. czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie mocowania śmigła - konkretnie chodzi mi o tą gumkę. 3. zamówiłem pakiet turnigy - gdzie można dokupić wtyczke aby połączyć ten pakiet z regulatorem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo24 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 1)Klej jest do połączenia wszystkiego razem tzn. połówki kadłuba plastiki etc. 2) O to chodzi? 3) Z przylutowaniem t-deansa będziesz miał duży problem (pakiet ma duże kable). Lepiej kup gotowe złącze XT60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 dzięki za to zdjęcie z mocowaniem śmigła ! czy jest sens w AXN zrobić klapolotki czy serwa od lotek podłączyć dołączonym Y-kablem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 jak pewnie pocyztales forum to pewnie wiesz. Ja bym robil klapolotki chowane podwozie , ale te bym dokupil i zalozyl jakas turbinke 64mm alboo. poczytal forum by miec jakiekolwiek pojecie przed zadaniem pytania na public forum Twoj wiek wskazuje na to ze taka odpowiedz Cie usatysfakcjonuje Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 1. mógłby ktoś zrobić zdjęcie mocowania śmigła w swoim AXN ? bo w zestawie jest trochę dystansów i mam jeszcze wątpliwości co do montażu. 2. Janosik72, wiem, że jest parę tematów o AXN ale nie widziałem w żadnym o co tu się pytam. 3. wato robić klapolotki czy nie ma sensu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 3. wato robić klapolotki czy nie ma sensu ? Tu nawet nie chodzi o same klapolotki. Używając tego miksera zdecydowanie łatwiej ustawić same lotki i nie potrzeba Y kabla O ile Twoje radio na to pozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Janosik72, wiem, że jest parę tematów o AXN ale nie widziałem w żadnym o co tu się pytam. Przepraszam za OT ale mam pewną sugestię. Skoro na forum jest parę tematów o AXN to dlaczego nie zapytasz się w którymś z nich tylko tworzysz nowy?? Nie rozumiem takiego postępowania, czy nie łatwiej by było gdyby wszystko o jednym modelu było w jednym temacie a nie rozrzucone w czasie i przestrzeni?? W ten sposób powstaje masę tematów nic nie wnoszących i tylko jeden wielki śmietnik się robi, a ten temat to nie jest odosobniony przypadek, teraz każdy chce mieć swój własny temat :crazy:. Z mojej strony koniec OT Niech moc będzie z wami 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 tomo24, jak montowałem tak jak Ty to pokazałeś to wypadał mi pierścień centrujący, ale teraz zamontowałem tak: może tak być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Możesz pierścień wkleić w śmigło, wtedy wypadać nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Niechce zakładać nowego podobnego tematu. Mam nadzieję, że nic się nie stanie jak podłącze się tutaj. Także kupuję AXN Floatera. http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8359 1. Czy Turnigy 9X - aparatura będzie się nadawać do tego modelu? No i czy ogólnie jest dobra - wady? zalety? http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8992] 2. Jakie pakiety do tego modelu? Firma Turnigy czy może Flightmax? 2200mAh czy 1600mAh? Na którym będzie lepiej wyważony? 2S czy może 3S? Pakiety także będą z HobbyCity.com (Najlepiej prosiłbym o podanie linków do pakietu) 3. Czy ten modelik na początek będzie dobry? Pozdrawiam Serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi Miłosz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Powiem ci szczerze - nabyłem dla brata AXN-a z HC również jako pierwszy modelik i dał sobie radę Model naprawde fajnie lata - ma bardzo mocny silnik i jest stosunkowo szybki. Co do aparatury nie wypowiem się - słyszałem natomiast pozytywne opinie. Co do pakietu to najlepiej 1800Mah 3S np: Turnigy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Czytałem trochę opiń na temat AXN na hobycity w jego zakładce - tzw. "Opinie na temat produktu" i większość pisze, że latają na 2200mAh i jest super , że lepiej niż na 1600mAh etc.. Tak więc wezmę chyba 2x Turnigy 1600mAh 3S Li-Po, 2x Turnigy 2200mAh 3S Li-Po.. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź w związku z aparaturką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 jak bierzesz pakiety to najlepiej jeden rodzaj. Później będziesz musiał wyważać model przed każdym lotem, a tak jak masz wszystkie pakiety jednakowe to wkładasz je w to samo miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Hmmm no też dobry pomysł to 2200mAh czy 1600mAh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 1800 :wink: taki pakiet wchodzi idealnie. 2200mah już trzeba na chama wcisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9274 Takie? Widzę na avatarze, że także posiadasz motoszybowca Co to za model, i czym go zasilasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ja latam na 2200 i wystarczy nożykiem podciąć po 5mm takie przegrody , Wyważa się bardzo dobrze z nimi i latania masz na prawie godzinę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam Latam tym modelem z pakietami 3S 1800mAh. Nic niue trzeba przycinać i idealnie wyważają model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Mhm.. A pan, Panie Wojtku na ile starcza pakiecik? Jest to także turnigy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam Tak jest to turnigy i pakiet starcza mi na 7-9 wyciągnięć modelu na wysokość 150-200m, co daje około 1 godziny latania. Oczywiście silnik służy mi tylko do wyciągnięcia modelu na dany pułap, reszta lotu to szybowanie z wyłączonym silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.