Skocz do zawartości

Hitec Laser 6

tom-ek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry,

Znalazlem aparature Hitec Laser 6 z odbiornikiem HFD-08RO za 54 euro (czyli jakies 230 PLN). Mam pytanie : czy ten zestaw bedzie sprawnie dzialal ?

Zaznaczam od razu ze wiem ze to aparatura bez komputera i ze nierozwojowa. Ale jest nowa, na gwarancji i cena interesujaca. Potrzebna mi bedzie do polatania szybowcem od czasu do czasu, rekreacyjnie. Chcialbym po prostu zeby sprzet dzialal i zeby zasieg byl przyzwoity.

Argumentow w stylu "nie warto bo sa lepsze" nie przyjmuje do wiadmosci :)

Mieliscie jakies kiepskie doswiadczenia z tym sprzetem ?

Tomek

Opublikowano

Nie wiem jak aparatura ale ten odbiornik z zestawu posiadam i jestem z niego zadowolony. Używam go od 3 lat w 2m szybowcu i jeszcze mnie nie zawiódł.

Opublikowano

Mam Lasera 4. Przyzwoite radio, ładnie wykonane - nie widać tandety. Na temat jego funkcji nie ma się co rozwodzić - ot 2 drążki i 2-3 miksery. O zasięgu nie opowiem, bo używałem go dotychczas tylko w samochodach i żaglówkach. W Polsce jest o wiele droższy, więc taka cena to okazja, ale można kupić taniej sprzęt o tej samej funkcjonalności. Ta aparatura jest równie nierozwojowa, a o połowę tańsza: HK 2.4GHz 6Ch

Opublikowano

Dzieki za szybkie reakcje.

Oczywiscie, jak chyba kazdy poczatkujacy, przygladalem sie rowniez aparaturze HK. Cena jest kuszaca i testy zasiegu wypadaja dobrze, ale czy jakosc Hiteca jednak nie lepsza ?

No i przy hitecu ewentualny serwis mam niemal na miejscu, a nie w Chinach.

Opublikowano

Pewnie Hitec jest lepszej jakości (tak podejrzewam, nie miałem nigdy w ręku radia HK). Poczytaj opinie na temat aparatury HK. Może nawet i jej jakość jest gorsza, ale nadal wystarczająca? Ja żałuję, że najpierw kupiłem radio, a potem zarejestrowałem się tutaj. Inaczej kupiłbym z pewnością HK.

Opublikowano

Ja mama HK 6ch i jestem bardyo zadowolony. Latam niedaleko 2 lini (średniego chyba) napiecia i nie doswiadczyłem nawet zadneko szarpnięcia serwami. Bardzo fajne jest to ze ma sporo ustawień które mozna ustawiać na komputerze.

Opublikowano

Dzien dobry,

Znalazlem aparature Hitec Laser 6 z odbiornikiem HFD-08RO za 54 euro (czyli jakies 230 PLN). Mam pytanie : czy ten zestaw bedzie sprawnie dzialal ?

Zaznaczam od razu ze wiem ze to aparatura bez komputera i ze nierozwojowa. Ale jest nowa, na gwarancji i cena interesujaca. Potrzebna mi bedzie do polatania szybowcem od czasu do czasu, rekreacyjnie. Chcialbym po prostu zeby sprzet dzialal i zeby zasieg byl przyzwoity.

Argumentow w stylu "nie warto bo sa lepsze" nie przyjmuje do wiadmosci :)

Mieliscie jakies kiepskie doswiadczenia z tym sprzetem ?

Tomek

Z czystym sumieniem bierz Lasera. Miałem w ręce obie (Lasera i HK) - pod względem wykonania (materiały, estetyka) Laser bije chińczyka na głowę. Technicznie oprócz tego że jest to aparatura skrajnie prymitywna, nic mu nie można zarzucić - jest to sprzęt pełnozasięgowy, solidnie wykonany. Należy też pamiętać że w komplecie z Laserem znaleźć można pakiet zasilający, do "Chińczyka" trzeba dokupić oddzielnie akumulatorki. Poza tym, w zachwalanym tu HK 6K bez komputera nie można zmienić nawet rewersu - co bywa problematyczne.

Kolejna kwestia: jak wciągniesz się w hobby i będziesz chciał wymienić sprzęt na lepszy (a z czasem będziesz chciał), przypuszczam że Lasera odsprzedasz korzystniej. Zawsze też możesz mu wrzucić modulator by Zbig.

Pozdr.,

Michał

Opublikowano

Miałem Lasera 6. Loty Easy Star-em do granic widoczności modelu bez najmniejszych problemów. Jedyna rzecz, która mnie w niej denerwowała to spore rozmiary samej aparatury - taka trochę mało "zgrabna" do trzymania w rękach. Działanie aparatury bez zarzutu.

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za porady. Widze ze ten Laser to nie taki zly wybor - sprzet prymitywny ale dzialajacy. No i faktycznie w zestawie jest rowniez pakiet Tx i ladowarka. Poczekam jeszcze chwile, poczytam, ale bede sie chyba ku niemu sklanial.

A tymczasem dobrej nocy, bo niedlugo trzeba do roboty wstawac, a tu czlowiek sie jeszcze nie polozyl :D

Opublikowano

przypuszczam że Lasera odsprzedasz korzystniej

Tu bym sie raczej nie do konca zgodzil. W/g mnie zostaniesz raczej ostatnim wlascicielem tego radia :wink: .

Poza tym zestaw solidny (mialem Lasera 4 i kilka odbiornikow Hiteca). Jest to jakies rozwiazanie o ile ma sie tylko jeden niewymagajacy model w czynnej sluzbie.

Wojtek

Opublikowano

W/g mnie zostaniesz raczej ostatnim wlascicielem tego radia

Mam nadzieje ze mi tu pod bokiem przyszly modelarz rosnie, wiec jakby co to jemu radio przekaze i ostatnim nie bede :mrgreen:

A tak na powaznie to nie mam specjalnie zamiaru kokosow na tym zakupie zbijac. Jesli temat mnie wciagnie na dobre i bede czul taka potrzebe, to kupie lepsze radio, a te 50 euro w perspektywie dlugoterminowej jakos przelkne. Gorzej by bylo nakupic od razu super sprzetu za grube tysiace i potem wszystko ladnie zapakowac i do szuflady schowac.

Tomek

Opublikowano

te 50 euro w perspektywie dlugoterminowej jakos przelkne

To cena samego odbiornika, wiec mozesz zawsze sobie powiedziec, ze Lasera dostales w prezencie :D .

Bon vol!

Wojtek

Opublikowano

Ja mam laser 6 od jakis 10 lat z czego urzywalem go przez pierwsze 4 lata. nigdy nie mialem z nim problemu. Nigdy zaniku zasiegu czy chocby drgania serw. teraz dalej mi sluzy ale jako trener w polaczeiu kablem z nadajnikiem JR.

Opublikowano

Dziekuje pieknie za pomoc. Po waszych wypowiedziach nie mam watpliwosci i zakupie ten zestaw. Na poczatek na pewno mi wystarczy.

Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.