pawel66 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 nie wiem jak robione są te otwory ale jest krzywo :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 To nie koniecznie musi być wina Prop-savera. Umnie zdażało się coś podobnego - Po prostu śmigło po rozpędzeniu się uzyskiwało taki ciąg, że "odlatywało" od P-S i wtedy dostawało wibracji, a w skrajnym przypadku spadało z niego. Pomogła dodatkowa gumka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Dorobiłem się operatorki wideo, a nawet dwóch - więc .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 No no, ładnie. To i ja będę musiał się postarać o jakiś filmik z moich lotów na RWD-5.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Pogoda była bezwietrzna, a że Ultron nerwowy jest - to skorzystałem z okazji i powstało cóś takiego: jak ktoś preferuje vimeo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Chciałem tylko zameldować, że Ultron ma się całkiem całkiem dobrze Jak ktoś preferuje vimeo: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 "Ten film wideo zawiera treść od partnera Sony Music Entertainment, który zablokował go w Twoim kraju na mocy praw autorskich" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Przez vimeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 A niech to! Podłożyłem ścieżkę Eurythmics - Sweet Dreams Are Made Of These. Proponuję wimeo, a na YT podmienie na cóś co się trafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Melduję, iż dnia dzisiajszego, 22 czerwca 2011r Ultron 3D zakończył swój żywot na macierzystym lotnisku Niebrzegów, a tym samym służbę pod moim dowództwem. Służył dzielnie i chwała mu za to, lecz nie będę go reanimował ani odbudowywał. W wyniku nagłego chwilowego wzrostu siły grawitacyjnej, który nałożył się na także chwilowy skok G, Ultron cmokną matkę ziemię, wskutek czego kadłub pękł w trzech miejscach. za silnikiem, przed kabiną oraz przed statecznkiem pionowym. Dokumentację fotograficzną wstawię jak się otrząsnę :mrgreen: ...domniemam, że łączycie się ze mną w bulu i nadzieji :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ło masz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 noker, pora zmienić podpis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 No i poległ Pora najwyższa była mu hahahha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Wczoraj z wieczora miałem zamiar wydłubać co lepsze kąski z deprona a resztę wyrzucić. ale pod ręką leżała rolka taśmy i UHUpor, i go niechcący naprawiłem. Także dzisiaj po wieczornych lotach śmiem powiedzieć że jednak jeszcze trochę nim polatam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam Właśnie buduje ultrona i jestem na etapie kompletowania wyposażenia. Wszystko już mam oprócz silnika. Planowałem emax 2822 ale niestety niedostępne na HK. Czy moglibyście polecić jakiś, który jest obecnie dostępny na HK (jakiś w miarę tani najlepiej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam Właśnie buduje ultrona i jestem na etapie kompletowania wyposażenia. Wszystko już mam oprócz silnika. Planowałem emax 2822 ale niestety niedostępne na HK. Czy moglibyście polecić jakiś, który jest obecnie dostępny na HK (jakiś w miarę tani najlepiej) No bez jaj.. Emax na HK :crazy: . Nigdy go tam nie będzie, ale tu jest ;p http://www.abc-rc.pl/p/123/584/silnik-emax-c2822-kv1200--silniki-do-n-copterow-quadrocopter-i-wyposazenie-do-nich.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek995 Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Ja w środę tez zacznę kleić mojego ultrona. Wyposażenie zamówiłem takie: -emax 2822-40g -pakiet: turnigy 1000mAh 3S waga 90g -regiel: HK 30A 20g -odbiornik: HK 6ch 12g -serwa: 4xTower Pro 9g = 32g Nie wiem tylko jakie śmigło kupić. Myślałem nad 9x4.7 albo 7x6 mam tez 8x6 ale te będzie chyba za duże i silnik może się grzać. Wychodzi 194g myślę ze sam ultron z depronu nie wyjdzie cięższy niż 150g. Przy 350g powinien dobrze latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 emaxy są na HK emax HK Kumplowi zamówiłem i myślałem że odpowiednik ale jak paczka dotarła okazało się że to emax. Jak coś to mogę fotkę dodać Co do śmigła to spokojnie ja na emaxie spokojnie daje 10x4,7 przy regulatorze 20A. Z tego co podaje producent właśnie to śmigło daje największy ciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Kolega Autsajder1983 ma rację są Emaxy w HobbyKing.com . Ja kupowałem ten silnik a dostałem Emax CF2822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ja kupowałem ten silnik a dostałem Emax CF2822 Z gorszymi parametrami niż oryginalny emax CF2822. Co do śmigła to spokojnie ja na emaxie spokojnie daje 10x4,7 przy regulatorze 20A. Z tego co podaje producent właśnie to śmigło daje największy ciąg. 9x5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.