koszkin Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Koledzy, a jak wygląda sprawa zasięgu na stockowym module Turnigy wraz z macierzystym odbiornikiem. Chodzi mi z grubsza o oszacowanie zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zasięg jutro będę sprawdzał na lotnisku, wreszcie wolny weekend. Zamówiłem już następne sztuki bo to co przyszło poszło praktycznie w jeden wieczór. Moduł moim zdaniem zmontowany trochę lekkomyślnie, gdy go raz wyciągniesz, to czeka cię rozkręcanie aparatury, żeby wsunąć poprawnie antenkę (przewód oprowadzający sygnał do anteny). Mogli to jakoś inaczej wymyślić. Generalnie moduł w środku składa się z dwóch płytek połączonych 5 pinami. Można przenieść to do wewnątrz, i podłączyć opowiednio pod sygnał, tak żeby można było Coronę zamontować. Dla chcącego nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 dzinksu,w takim razie czekam na info na temat zasięgu na oryginalnym odbiorniku Turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dziś sprawdziłem zasięg na ziemi. Pierwszy pomiar 600m wszystko ok. Drugi 1000m też ok ale jak odbiornik znalazł się za znakiem drogowym to zaczął świrować. Więcej nie sprawdzałem bo padało i warunki nie sprzyjające do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Jasny gwint, wczoraj wieczorem napisałem posta tam gdzie nie trzeba, tymczasem post poniżej "Sprawdziłem dzisiaj ten zasięg na module Turnigy. Niestety na lotnisko się nie wybrałem bo pogody zbytnio nie było, ale moja ulica ma 1,5km. Pomiar był robiony co 500m, generalnie nie było żadnych problemów z zasięgiem z czego jestem zadowolony. Samo łączenie się modułu z odbiornikiem też jest bardzo przyjemne, fyk i już działa. Gdyby nie te wariackie wymiary odbiornika to szczerze mówiąc pobawiłbym się na tym systemie. Dla sprawdzenia jakości połączeń oprawie depromka w ten odbiornik i pokatuje go jednej niedzieli." Zacytowałem samego siebie,...nieźle heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 No to przyzwoicie jak na "stockowy" odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Czy/kiedy będzie się można spodziewać odbiorników turnigy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinksu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Kiedy to ciężko powiedzieć, sami wiecie jak jest z tymi przesyłkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dziś dokładniej sprawdziłem zasięg i Turningy 9x działał na ziemi do odległości 1500 metrów Aparatura JR x-3810ADT z odbiornikiem JR NER-649 SPCM miała zasięg w tych samych warunkach 1100 metrów. Chińczyk miał o 400 metrów lepszy zasięg! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 No to pięknie. 1500 metrów przy gruncie to sporo. Czyli można sobie pomykać FPV 3km w okręgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 To fajnie. Do mnie właśnie "idzie" takie radio. Czy mógłby ktoś zmierzyć jakie jest gniazdo pod akumulator? I jeszcze pytanie, czy musi być pakiet specjalny do aparatur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabor Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Gniazdo do akumulatora jest na wtykę JST-XH trzy pinową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Gniazdo do akumulatora jest na wtykę JST-XH trzy pinową Ja do tego gniazda wpinam wtyczkę serwową typu JR i działa bez problemu Latam na pakiecie Turnigy transmitter pack 2500mAh 3s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 A czy doradziłby ktoś z Was, jaki pakiet do niego kupić? Wolałbym kupić coś w PL... Na początku myślałem nad pakietem dedykowanym: http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=109 No ale niestety w sklepie go nie ma. Nie bardzo czegoś rozumiem. W specyfikacji tego pakietu http://www.rc-electrotown.pl/index.php?products=product&prod_id=208 pisze, że "złącze serwisowe JST-XH". Co to jest to złącze serwisowe? Bo podejrzewam, że nie będzie on pasował do Turnigy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Co to jest to złącze serwisowe?To złączka balancera. JST-XH to jeden z używanych standardów tego złącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Wybacz, :oops: ale nie orientuję się jeszcze zbyt biegle w tych nowych dla mnie nazwach.. Prosiłbym o konkretną odpowiedź. Czy ten pakiet będzie pasował do tego nadajnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Na alledrogo masz pakiet do Turnigy http://www.allegro.pl/item1082930884_pakiet_tx_nadajnika_turnigy_li_po_1450mah_11_1v.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dzięki Ci wielkie Bogdan! :* ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 A jakie wymiary ma komora na pakiet w radiu Turnigy 9x??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 A jakie wymiary ma komora na pakiet w radiu Turnigy 9x??? Standardowe? Koszyczek na 8xAA się mieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.