Eski Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Nie wiem czy widzieliście ale bardzo fajne nagranie http://www.youtube.com/watch?v=A1QKQih7pfg Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ale na ornitologii to się nie znał. To wrona (crown), a nie kruk (raven). A bardziej poważnie, to normalne w sezonie lęgowym. Ptaki potrafią zaatakować każdego, kogo uznają za zagrożenie dla gniazda lub piskląt. Szpaki potrafią nawet rzucić się na jastrzębia.. i odpędzić go. :wink: Dlatego ci, którzy sarkają na leśników, wypędzajacych ich z łąk w maju i czerwcu, powinni się uspokoić. Leśnicy bronią naszych modeli, przed brutalnymi siłami natury. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Niezły film.Ptaszysko zacięte bardzo :lol2: Tylko dziwna ta wrona jakaś-białe upierzenie pod spodem?Miałem podobne zdarzenie tylko z gołębiami.Wzięły sobie moje RWD za przewodnika i całe stado latało za mną.Właściciel gołębi nie mógł si nadziwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 O białych krukach - słyszałem, o białych wronach - nie. To, że ja nie słyszałem - nie znaczy, że ich nie może być... ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Merlin, słyszałem że są napoje po których kolory ciemnieją, ale co trzeba pić by się rozjasniały? Gdzie ty tam białe pióra widzisz? Ja widzę zwykłe, szare - jak na Siwą Wronę przystało. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 madrian, :mrgreen: Hehehe bo to była pomroczność jasna a nie jasność pomroczna i to niekoniecznie od napojów-czasem zależy też co się pali :mrgreen: ...a tak na poważnie wydawało mi się że to takie lekko białawe upierzenie. A zdziwiony byłem ponieważ jeszcze takich wron nie widziałem po prostu-a wydawać by się mogło że człowiek już wiele w życiu widział. Wikipedia jednak szybko mnie naprostowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A może ona dostała "białej" dosłownie i w przenośni :lol2: Walnięte ptaszysko! Zazwyczaj to ja przeganiam, choć i raz się mi zdarzyło że jakiś ptak mi motoszybowiec chciał przegonić, ale obeszło się bez ptakoczynów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Po prostu zamiast ruchomej kamerki, trzeba zamontować ruchomą wieżyczkę strzelającą grochem. Może jak się ptaszysko nakarmi tak, że latać nie będzie mogło, to się odczepi? Albo holować kromkę chleba za sobą. :lol2: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 No tak do tematu to ja latając ostatnio helikopterem 450 miałem na ogonie jaskółkę która leciała za mną ale ostry zwrot ją zmylił i odpuściła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Tadzik odpuść, 450-tką zmyliłeś jaskółkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 naprawdę. Leciała za mną przez chwilę. Po co miałbym kłamać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 tadek041 Musisz mieć niesamowity czas reakcji Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Na moim osiedlu jest pomnik z dużym placem gdzie latamy Vaporem kolegi. Jak wzleci się wyżej niż 5-te piętro, to zaraz stado jerzyków latające między 10-cio piętrowymi blokami interesuje się nim . Ostro do niego podlatują by obadać co to jest. Efekt ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.