Grzechu Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 czołem Wiem, że trochę to komputerowców jest, więc zapytam Który monitor Waszym zdaniem kupić? (zastosowanie ogólne, czyli wszystko) Benq G2220 LG W2246S Samsung SM 2243SN Chyba leży mi najbardziej LG... a jak Waszym zdaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 mi też najbardziej lezy LG, miałem dwa 17 i 19 cali i oba śmigają do dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Mam samsunga wprawdzie innego ale też zapierdziela już sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 LG Flatron L1710B mam od ~7 lat i też nie miałem problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ja mam BenQ 4 lata... Kolega raczej pytał o wrażenia wizualne. Sprzęt komputerowy ogólnie rzadko się psuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Dokładnie, jeśli ma się zepsuć to sie zepsuje, wszystko się psuje, zależy od partii. Bardziej zależy mi na jakości, obrazie... czy karta GF 7300GT uciągnie taki monitor w HD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Zależy co na nim będziesz wyświetlał. Twoja karta może wyświetlać obraz w 2560x1600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Powiem tak. Na poczatku roku szukałem nowego monitora dla siebie. Kazdy monitor za 500zł w tym rozmiarze to był koszmar dla oczu - rozmyty obraz, jaskrawe kolory. Poczekałem troche, dołożyłem ze swoich i mam DELLa 2209WA. Można uznać, że to już naprawde ładnie świecący monitorek . Jade na radeonie 9550. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Powiem Ci tak kolego: Dzisiaj kupiłem do firmy jakiś monitorek LG (oznaczenia nie pamiętam , podam jutro) wiem, że miał 22 cale i FULL HD... podłączyłem pod to laptopa i zaniemówiłem. Kolory, kontrast, plamka... coś pięknego. Wcześniej kolega kupił też LG oczywiście Full HD i tak samo super obraz, do niczego nie można się przyczepić. Moja babcia ma też LCD (LG) jako telewizor i też obraz jest ok. Dodam tylko, że jestem fotografem stąd jakość obrazu jest dla mnie bardzo ważna. Z czystym sercem polecam monitory LG w technologii Full HD i LED. Dokładnie, jeśli ma się zepsuć to sie zepsuje, wszystko się psuje, zależy od partii. Bardziej zależy mi na jakości, obrazie... czy karta GF 7300GT uciągnie taki monitor w HD? spokojnie pociągnie , mam w lapku jakąś słaba grafikę z przed dwóch lat i tak jak wcześniej pisałem, dzisiaj podłączyłem tego LG i obraz "miód' W sklepie zapłaciłem za niego 700 zł , na allegro powinni być tańsze. 22 cale robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alenik Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ktory kolwiek nie wybiezesz zwroc uwage na gwarancje. Cza jej trwania oraz warunki reklamacji, gwarancji w przypadku wystapienia martwych pixeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Na TEJ stronie znajdziesz opisy,testy i recenzje (opinie) użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Dodam tylko, że jestem fotografem stąd jakość obrazu jest dla mnie bardzo ważna. Z czystym sercem polecam monitory LG w technologii Full HD i LED. [...] W sklepie zapłaciłem za niego 700 zł , na allegro powinni być tańsze. 22 cale robi wrażenie Wybacz, ale jak na fotografa, to wymieniasz najmniej istotne dla obróbki obrazu parametry monitora :shock: Grzechu, zwróć też uwagę, jak dany producent podchodzi do uszkodzonych pikseli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 "Serwis i pomoc techniczna, na których można polegać Urządzenie 2209WA jest objęte 3-letnią usługą serwisu w następnym dniu roboczym, która można wydłużyć na okres 5 lat, z uwzględnieniem gwarancji Premium na panel firmy Dell. Gwarancja Premium na panel gwarantuje wymianę monitora w okresie objętym gwarancją w przypadku znalezienia chociaż jednego wadliwego piksela. Umożliwia także kontakt telefoniczny z działem pomocy technicznej firmy Dell w celu rozwiązywania problemów przez całą dobę, siedem dni w tygodniu i uzyskania potrzebnej pomocy." Przydłuższy cytat nt gwarancji produktów dell. Tutaj więcej: http://accessories.euro.dell.com/sna/products/wy%C5%9Bwietlacze/productdetail.aspx?c=pl&l=pl&s=dhs&cs=pldhs1&sku=198688 Brat jest z zawodu i z zamiłowania fotografem ślubnym i uważa, że jak za tą cene, monitor jest naprawde świetny. Nie powiem - też mi sie podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ponoć LG wymienia monitor nawet za 1 bad pixela... I Chyba wezmę LG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Wybacz, ale jak na fotografa, to wymieniasz najmniej istotne dla obróbki obrazu parametry monitora :shock: Wybacz Grzechu za OT ;D Ładziak: A jakie parametry monitora są najważniejsze przy obróbce obrazu? Pytam z ciekawości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 DŁadziak, kolego czekam z niecierpliwością na twoją wypowiedź na temat owych bardzo ważnych parametrów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Ale to TY jesteś fotografem i to TY powinieneś wiedzieć! Ja umiem trochę latać modelem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 twoja karta uciągnie ten monitor w full HD ale tylko w warunkach "pulpitowych" w grach niestety ale trzeba grafę-potwora :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Zdolność do odtworzenia przestrzeni barwnej i wierność. I żeby trzymał kalibrację. Za ok 5kpln za 25cali zaczyna się to udawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 To ja odpowiem za ładziaka -taki monitor, który oglądany pod dowolnym, dość dużym kątem (szczególnie od dołu), w granicach ok. 180stopni, daje jasny, nie ciemniejący obraz. Ale takiego nie kupisz za 500zł. I tylko takie nadaja się dla fotografa. Jak ocenisz prawidłową jasność na ciemniejącym obrazie. Takie monitory nadają się tylko jako zwykłe monitory do pracy z komputerem i do niczego więcej. W podanym zakresie cenowym, marka jest na ogół nie istotna-wszystkie mają matryce z jednej fabryki (nawet Sony to LG w tanich modelach) i wszystkie w związku z tym mają podobną jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.