Jacekk1986 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Panowie, klap nie będzie więc temat klap uważam za zamknięty. Teraz poszukuję serw i chyba kupię te z 2 linku z mojego postu wyżej. Miał ktoś styczność z takimi serwami? I czy w ogóle się nadadzą do mojego modelu. Z Hobby City nie będę zamawiał, bo czas oczekiwania jest długi. Wolę np z allegro bądź z jakiegoś polskiego sklepu internetowego. Proszę o sugestie w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Wystarczą takie półmetale http://www.rc-modele.pl/serwo-tower-pro-90s-p-3083.html?osCsid=45b3a1ddade8501e1fbf14bb8805c04c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Prace z kadłubem- ciąg dalszy: Jak widać przód kadłuba już prawię skończony. Potrzebuję tylko 2 sprężynki rozciągliwe do przedniego podwozia, które jest skrętne. Nie chce bezpośrednio przykręcać do orczyka przy podwoziu bowdena, ponieważ mogłoby ulec zniszczeniu serwo przy lądowaniu. Dlatego orczyk będzie jakby zdublowany i do podwozia będą pociągnięte sprężynki, które miejmy nadzieję zamortyzują ewentualne ruchy przedniego koła na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Z racji postępów nie edytowałem poprzedniego postu tylko napisałem nowy. Dziś okleiłem częściowo kadłub. Nie jest on cały oklejony z racji, iż będą jeszcze naklejane inne kolory folii. Wygląda to tak: Przymiarka silnika: W następnym tygodniu myślę, że kadłub będzie oklejony w całości. Łącznik skrzydeł będzie skończony dopiero jak przyjdą serwa, które też zamówię w przyszłym tygodniu. jak się uda to pod koniec następnego tygodnia model będzie miał zamontowane serwa, miał finalne oklejenie i będzie czekał na baterię, regielek i odbiornik. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 piękna cessna gdybym ja miał takie talenty ja już z pół roku się zabieram do toto-7 i jakoś zabrać się nie mogę kibicuję dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Oklejania ciąg dalszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 O kurczaki z KFC ale ładnie!! Obawiam się tylko o mocowanie silnika. Czy dobrze widzę że wręga do której jest przykręcony przyklejona jest na styk do tych dwóch sklejek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 O kurczaki z KFC ale ładnie!! Obawiam się tylko o mocowanie silnika. Czy dobrze widzę że wręga do której jest przykręcony przyklejona jest na styk do tych dwóch sklejek?? Dobrze zauważyłeś, ale to była tylko przymiarka i silnik trzymał się na dwóch kroplach CA- w celach zdjęciowych . Wymyślę jakieś mocowanie coby się to lepiej trzymało niż na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Cessna wygląda extra !!! Gratuluje, jak skończysz to filmik z oblotu musi być obowiązkowo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Szkoda że nie zrobiłeś klap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Klap niestety nie zrobiłem, chodź z tym niestety z lekkim dystansem. Jeśli zdecydowałbym się na klapy model zapewne ważyłby około 1700 do lotu więc to było by już dość dużo, a powierzchnia nośna nie jest zbyt duża. Liczę na wagę 1500 może kilka gram więcej, ale nie dużo. Co do oblotu- z tym niestety trzeba będzie poczekać. Brak funduszy (auto psuje się zawsze nie w porę i wypompowało mi $$ z kieszeni :evil: ). Wiadomo, będę chciał skompletować pakiet, regulator i serwa jak najszybciej, ale chcieć a móc to duża różnica- niestety :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Oto " wakacyjne wypociny"- moje i kolegi kuba668- znanego z TEGO tematu 1 miesiąc i jakieś 2 tygodnie (wakacyjne), dzień w dzień z kilkoma wyjątkami tworzyliśmy to co widać na zdjęciach. Pozostało jeszcze kilka drobiazgów do ukończenia + wyposażenie. Tak że wakacje nie były spędzone przed tv i pc-tem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 a ja mam pytanie. Przymierzam sie do budowy tej Cessny, jednak problemem będzie zrobienie szyby przedniej. Macie jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacekk1986 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Ja zrobię kopyto (steropian- najlepiej taki do liter co wycinają litery w firmach robiących reklamy- najlepiej odpadki ). Ja obrabiam go potem obklejam papierem śniadaniowym i na to szpachla. Musi być papier bo szpachla samochodowa go "zeżre". Metodą formowania pod ciśnieniem zrobię przednią szybę i osłonę silnika. I takie moje pytanie- wiecie gdzie można kupić przeźroczysty HIPS lub PET- w każdym bądź razie materiał na szyby i nadający się do vacum formingu? Grubość ok 0.8mm. Mleczny jest dostępny na allegro ale przeźroczystego nie mogę nigdzie znaleźć. Zapewne któryś z modelarzy ma jakiegoś swojego dostawcę- mogę odkupić od kogoś z Was kilka arkuszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Zobacz u Mirka w ABC-RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozuszek Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 model piękny gratulacje! czekam na film z oblotu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Mam pytanko do kolegi konstruktora. Moja Cessna ma kadłub wlaściwie na wykończeniu, więc postanowiłem troszkę poszperac w necie by znaleźc schematy malowania modelu. Ale wujek :google: niewiele mi pomógł . Skąd kolega brał te schematy? A może obkleił model wg własnego uznania lub na podstawie nielicznych fotografii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Witaj. Piękny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Hmm 23 strony zdjęć to mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ...miałem na myśli jakieś gotowe schematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.