Marcus Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 No no..... :shock: Ekstra. Oby tak dalej! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam ponownie troche mnie nie było, ale juz jestem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Cześć , świetni Ci to idzie ;] Piękny i czysty modelik Poza tym odchodząc od tematu mógł byś wrzucić zdjęcia z bliska mocowania klapki do serwa lotki oraz mocowania zastrzałów pod skrzydłem i przy kadłubie ? Może być na mail: pawel.cherian@gmail.com ;> Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dzieki, ale szalu tam nie mam, te połączenia są standardowe nic ponad norme, obiecuje wysłać zdjecia do końca tygodnia. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich odwiedzających moj temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Model naprawdę godny szczególnej uwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Dżwignia lotek jakby nie w osi lotki? Jesli tak to popraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Złudzenie, zresztą nie są przyklejone na stałe, tylko tak przyfastrygowane do prób, łatwiej bedzie oklejać bez nich. Pzdr. G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Osłona wersja B może jek sie zmusze to poprowadze gumy od dołu i unikne ciecia osłony. Pozostało jeszcze oprofilować zastrzały, zrobić osłony w miejscu ich łączenia, łoże akumulatora, przynajmniej stożek osłaniający silnik, wyczyścić łączenia (naddatki) i oczywiście obkleić. Czyli jakieś trzy tygodnie przy moim zniechęceniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pozostało jeszcze oprofilować zastrzały, zrobić osłony w miejscu ich łączenia, łoże akumulatora, przynajmniej stożek osłaniający silnik, wyczyścić łączenia (naddatki) i oczywiście obkleić. A gdzie makieta silnika gwiazdowego? :twisted: Ale lecisz z robotą.... pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co makiete silnika tez trzeba robić? :shock: Kolega Sławek może mi wysle powiekszoną wycinanke z MM to może jakoś sie skusze. Ja widziałem że to Ty przydziobałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-rc Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 No trochę pustawo w tej osłonie. Dobry pomysł trochę czasu i atrapa gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Kolega Sławek przysłał mi dzisiaj wycinankę z MM atrapy silnika teraz od zrobienia raczej się nie wymigam. Wielkie dzięki Sławek, musze powiedzieć że Sławek już nie pierwszy raz mi pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Model super - gratuluję dużego postępu prac. Ten trójkąt którym mocujesz skrzydło od góry wygląda troszkę "nienaturalnie"..... wykonałeś go zgodnie ze swoim projektem ale ten element moim zdaniem powinien być bardziej laminarny. Makieta silnika to świetny pomysł i w tak szykownym modelu jak najbardziej zalecany. Możesz jednak najpierw ulotnić model a gdy już sprawdzi się w powietrzu, ustawisz odpowiedni skłon i wykłon silnika, uzupełnić "wnętrze pierścienia" o makietę silnika dopasowaną do zastosowanego napędu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Dziękuje. Niestety model nie jest taki jak chciałem, miały być, cuda, wianki a wyszedł jak zawsze, średnio. Ale już nowy ….. (tu historia się powtarza) Słuszna uwaga, tak zrobię, najwyżej przygotuje cylindry a na razie zrobię zwykły kołnierz z tektury, co by aerodynamikę poprawić. Pozdrawiam G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Dziękuje. Niestety model nie jest taki jak chciałem, Nie przesadzaj, wyglada bardzo dobrze i niewiele juz zostało do końca a najważniejsze aby model poleciał. To rekompensuje trud pracy i moim zdaniem jest największą nagrodą dla modelrza. Na forum jest wiele niedokończonych projektów. Mam nadzieję, że nie dołączysz do tego grona dyskutantów-teoretyków i wkrótce przeczytam relację z oblotu Twojego modelu. To, że nie jesteś z niego całkiem zadowolony to dobrze wróży na przyszłość .... bo każdy nastepny model powinien byc lepszy od poprzedniego. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Niestety model nie jest taki jak chciałem, miały być, cuda, wianki a wyszedł jak zawsze, średnio. Nie tragizuj. "Zmęczenie materiału" zawsze pojawia się pod koniec roboty każdego modelu. Kończ jedenastkę i nie marudź - dobrze wychodzi, a bez makiety silnika też poleci. :mrgreen: Jak będziesz zadowolony z własności lotnych , to zrobisz makietę silnika :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dziekuje, że mnie ciągniecie za uszy, to motywuje. Co do marudzenia, to jak moja mama mówiła: Tobie to sie nigdy nic nie podoba. Pozdrawiam G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Na łoże akumulatora nakleję rzep, teraz widziałem że modne sie to zrobiło. Zrobiłem takie dłuższe łoże, za akumulatorem nakleję jeszcze odbiornik. Teraz tylko oklejanie zostało, może dokonam tego do końca miesiaca. :roll: Wyprofilowałem zastrzały, oraz zrobiłem tymczasowy stożek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wiadomosc dla zainteresowanych, oblot modelu dopiero po swietach, czyli jak przyjade do domu, :cry: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinus Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wrzuc fotki jeszcze jakies gotowego modelu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.