brachup Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Witam Przedstawiam film z nauki latania moim małym piperkiem (rozpiętość 1520 mm - elektryk). Jest to mój pierwszy model z podwoziem. Jedyna wada modelu to były małe koła, przez które każdy start i prawie każde lądowanie kończyło się dachowaniem. Na szczęście koła wymieniłem i jakoś się lata ;-) Jak zobaczycie na filmie, model wykonuje zadania specjalne - wypuszcza skoczka spadochronowego (system desantowy mojej prymitywnej konstrukcji). Podczas nauki latania model nie ucierpiał, chociaż niektóre sytuacje wyglądały dosyć groźnie. Polecam film i czekam na opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Nie no pięknie, nie było tak źle, dobrze dobrana muzyka. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 :shock: Strasznie mu te nogi urosły... Ale nauczyłeś go latać i to się liczy :wink: Ile to cudo waży? Pytam, bo lądowanie było jak żelazkiem.... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 :shock: Strasznie mu te nogi urosły... Ale nauczyłeś go latać i to się liczy :wink: Ile to cudo waży? Pytam, bo lądowanie było jak żelazkiem.... :twisted: Masa modelu to 1,55 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Czyli niedużo. Pytałem, bo lądowanie jak MiGiem-21 czy innym żelazkiem: płasko, z dużą szybkością, jakby miał duże obciążenie powierzchni... Ale lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Czyli niedużo. Pytałem, bo lądowanie jak MiGiem-21 czy innym żelazkiem: płasko, z dużą szybkością, jakby miał duże obciążenie powierzchni... Ale lata Lata całkiem fajnie jak widać na filmie. Nie wiem czemu musi mieć aż tak dużą prędkość do lądowania. Możliwe ze wynika to ze źle sklejonych skrzydeł ?? (skrzydła są sklejone idealnie prosto, a powinny być wychylone kilka stopni do góry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Możliwe ze wynika to ze źle sklejonych skrzydeł ?? (skrzydła są sklejone idealnie prosto, a powinny być wychylone kilka stopni do góry). To się nazywa wznios skrzydeł, albo jest na 0st. tak jak u ciebie albo do kilku stopni. to raczej nie wpływa na prędkosc lądowania - na filmie zawsze - często - złudnie jest duża :mrgreen: Może jednak lądowania były na zbyt dużym gazie(?) ale w końcu sam do tego dojdziesz. Najwazniejsze, że dalej masz czym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Może jednak lądowania były na zbyt dużym gazie(?) ale w końcu sam do tego dojdziesz. Najwazniejsze, że dalej masz czym . Lądowania odbywają się bez gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ja nie miałem takiego wrażenia. Owszem, jedno podejście szybkie, ale potem model zwolnił i usiadł z małą prędkością. Ale trudno jednak to ocenić na filmie. A filmik bardzo fajny. Z pomysłem. Z przyjemnością oglądnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundak Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ja też nie miałem takiego wrażenia, podoba mi się ten myk z spadochronem zastosowałbym bardziej okrągły spadochron ale i tak bardzo ładnie zrobione. Film bardzo ładnie nakręcony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Piękny film:) Nauka podobna jak u mnie:D Jakiego sprzętu używałeś do nagrań? I wydaje mi się że trochę chaotycznie model prowadzisz... Zmniejsz EXP po ok 60% i będzie ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Filmik bomba! Obśmiałem się jak norka - ale nie z Ciebie, tylko z siebie - moje próby z zeszłego tygodnia wyglądały prawie identycznie ;-) Czekam na następne filmiki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ja nie miałem takiego wrażenia. Owszem, jedno podejście szybkie, ale potem model zwolnił i usiadł z małą prędkością. Ale trudno jednak to ocenić na filmie. Koledzy z lotniska również nie uważają żeby model miał za dużą prędkość do lądowania. Być może to jest jakieś złudzenie powstałe podczas kręcenia filmu. Jakiego sprzętu używałeś do nagrań? Film nagrywam kamerą SONY HDR-SR10E, a montuje programem ULEAD VIDEO STUDIO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.