_BRODA_ Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Bardzo ładnie! Ja jestem na etapie przybierania się do malowania swojego curtissa i waham się jakich farb użyć. Możesz napisać jakich farb używasz i czym malujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Dlaczego odświeżam temat? Jastrzębie z Warszawy zbroją się potajemnie i szykują się do frontalnej ofensywy na Eskadrę Kraków - zamierzam zatem zbudować sobie nowego myśliwca i stawić im czoła modelem, którym kiedyś zdobywałem pierwsze sukcesy (...) to będzie prawdziwy czerwony diabeł !!! (...) Jastrzębie może i polują na koty ..... ale nie na te piekielne Mirku, nasz wywiad nieustatnnie zbiera informacje co się dzieje w hangarach wrogich Eskadr... i równocześnie wprowadzamy dezinformację na temat naszych działań. A w tym czasie spokojnie trenujemy - w tym sezonie stawiamy na wyszkolenie pilotów i sprawnie działającą obsługę naziemną Twoja maszyna z bliska wygląda pięknie (podziwiam szczególnie malowanie kabiny)!! Ale dużo bardziej cieszy nas jaskrawe ubarwienie - maszyna ciągnąca cel będzie dobrze widoczna nawet z dużej odległości Mamy nadzieję, że samolot będzie Ci długo służył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 maszyna ciągnąca cel będzie dobrze widoczna nawet z dużej odległości Masz rację, to że taki agresywny i groźny to tylko przykrywka ......... bo naprawdę chodzi o to, że by go było widać w powietrzu. W moim wieku to już chyba sam rozumiesz , oczy kiepskie i dobrze będzie jak chociaż będę widział swój model w walce W kategori WWI też lobbowałem na rzecz powiększenia maszyn z tych samych powodów. W informacji pojawia się dezinformacja i teraz Wasz wywiad ma nad czym pracować. Poszło już wcześniej na forum o zmniejszonym składie Eskadry Kraków i złej kondycji naszy maszyn .... śpijcie zatem spokojnie, nic Wam nie zagraża. jakich farb używasz i czym malujesz? podstawowe kolory to zawsze spra-y z około 11 zl z Castoramy a detale zwykle maluję humbrol-ami a mniejsze foliopisami ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Zostaje nam tylko się zbroić i czekać na sezon. Z tajnych broni szykuje Miga piekielnie zwrotnego (na razie jego zwrotność przewyższa refleks pilota oblatywacza:)). Jednak Mig zadeklarował chęć współpracy i jest nadzieja, że da się oswoić. Pilot po ćwiczeniach refleksu będzie w stanie panować nad maszyną. Druga tajna broń to zmęczony sezonem 2013 "Łoś". W sumie pomimo 50g dodatkowych w postaci kleju i węgla nadal lata zadziwiająco dobrze i bez problemu mieści się w limicie wagi. Tylko wygląd już nie ten sam:( W razie pojawienia się wrogich jednostek zagrażających wynikowi eskadry, "Łoś" wyruszy w misję kamikadze:) Co do WWI to Pup otrzyma trzeci komplet skrzydeł i będzie dzielnie walczył, aż do utraty skrzydeł. Chociaż czasem latał nawet bez jednego i dalej stanowił bardzo groźną broń W międzyczasie w potajemnych zakładach wykonana zostanie większa wersja Pup'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Z tajnych broni szykuje Miga piekielnie zwrotnego No to się wysypałeś i tajne przestało być tajne Nie boimy sie żadnych nowych maszyn wrogich ESKADR - z niecierpliwością czekam na pierwsze zawody aby rozpoznany przez wywiad "Hellcat" obciął Wam ogonki. Jutro pierwszy test modelu w warunkach bojowych. mam też piosenkę na Twojego Łosia-kamikadze: My się Łośka nie boimy, szybko w glebę go wpędzimy. Bo nie trafi kamikadze, gdy zbyt cieżki jest na wadze :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Oho, obie strony już na siebie "pohukują" z daleka . Oj będzie się działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 No to się wysypałeś i tajne przestało być tajne Sesesese, Wszystko pod kontrolą - przenęta została prawidłowo zinterpretowana Nie boimy sie żadnych nowych maszyn wrogich ESKADR - z niecierpliwością czekam na pierwsze zawody aby rozpoznany przez wywiad "Hellcat" obciął Wam ogonki. My też z niecierpliwością czekamy na pierwsze zawody!! Piosenka o Łosiu ładna, ale merytorycznie mocno przesadzona.... P.S. Nie wiem czy naszych polityczno - strategicznych przepychanek nie powinniśmy upubliczniać na ACESowym forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Poniżej film z oblotu Hellcat-a który odszedł z ręki bez problemu a po drobnym trymowaniu ruszył z marszu do walki. To bardzo udany model :-) https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania?authkey=Gv1sRgCNKbk4_e5eL8Eg#5988696952943153202 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Całkiem zapomniałem pochwalić mojej 'kociej mordy' za osiągnięcie na pikniku w radawcu 2013r. Stary ale jary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzy79 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Stary ale ile jeszcze frajdy daje............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.