SiSon Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Witam serdecznie. Nie wiem jak wy, ale ja borykam sie z problemem przechowywania moich modeli. Tak jak z samochody postawie na pólce czy gdziekolwiek, tak modele samolotów które z czasem osiągneły wielkie rozmiary nie mają już gdzie sie podziać. Mimo że mieszkam w domku, nie mogę ich dać wszędzie z racji ich delikatności Moja cessna wisi na ścianie nad łożkiem, powieszona drutem za przednie koło. Powiesiłem jej sąsiada - Cap'a 232 o wadze 2,5kg- i tutaj rodzi się moje pytanie- czy może wisieć na wylocie z tłumika? A gdzie wy trzymacie swoje modele? Zwłaszcza osoby bawiące sie gigantami i mieszkajace w bloku? Pozdrawiam
Wojtass_nt Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Gigantów to ja nie mam. Co najwyżej Mentora 165cm rozp. lub Ventusa 2.6m. W sumie mam 7 modeli. 4 z nich stoją oparte o ścianę między szafą a oknem, skrzydła od Ventusa w pokrowcach schowane do szafy garderobianki , skrzydło od małego zlina również w szafie, kadłub zlina na szafie, model do zdjęć powędrował na jakiś czas do piwnicy (tam to w ogóle nie mam miejsca na modele!), a mini F-18 stoi na półce z książkami. Generalnie to mam tak mało miejsca, że nic więcej już nie mogę kupić. Wieszanie modeli na ścianach czy pod sufitem- to nie w moim stylu. Układanie modeli pod ścianą to trochę jak nauka hangarowania. Trzeba dobrze obmyśleć plan co gdzie i jak aby nic się nie uszkodziło a zmieściło jak najwięcej.
daniello Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 a ja mam 2 linki pod sufitem, na które kładę szybowce F3J ok 200 cm rozp. Trenery wiszą zaś na ścianie. 8)
buwi777 Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 A gdzie wy trzymacie swoje modele? Zwłaszcza osoby bawiące sie gigantami i mieszkajace w bloku? Pozdrawiam Sorry, ale to zdanie lekko przeczy samo sobie ... Moja cessna wisi na ścianie nad łożkiem, powieszona drutem za przednie koło. Powiesiłem jej sąsiada - Cap'a 232 o wadze 2,5kg- i tutaj rodzi się moje pytanie- czy może wisieć na wylocie z tłumika? To trochę ryzykowne ... -------------------------------------- W garażu rozciągnięte 3 linki stalowe i na tym wiszą pionowo i poziomo modele, skrzydła na regałach na ścianie ( Naprawdę DUŻO modeli można tak zmieścić :devil: )
Marek_Spy Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 zrobiłem windy do podnoszenia modeli i sobie wiszą . Co jakis czas opuszczam i odkurzam . Małe wiszą na ścianie.
MironRC Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 zrobiłem windy do podnoszenia modeli i sobie wiszą . Co jakis czas opuszczam i odkurzam . Małe wiszą na ścianie. zrób fotkę, jak to wygląda?
Marek_Spy Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 normalnie - elektryczny silnik z przekładnią i hamulcem ciernym na 6 Kg .
Marcin K. Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Moja Extra 3kg wisi/stoi na 2 uchwytach ściennych do tras korytowych firmy Baks. Lekkie elektryki wiszą pod sufitem i na ścianie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.