malinn Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Witam Założyłem nowy temat by umawiać się tu z Kolegami z okolic na latanie na zboczu. Po lotach będzie można robić tutaj relację. Temat odnośnie Bydgosczy strasznie jest zaśmiecony, a jest kilku Kolegów zainteresowanych tylko szybowcami latającymi na zboczu. Jutro Niedziela i zboczowe loty w Strzelcach Dolnych. Ładować pakiety i do zobaczenia na zboczu - nie zapmnijcie ciepło się ubrać ;-)
Gość horn3t Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 Malinn fajny pomysł, jutro latamy
Gość horn3t Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 My byliśmy dziś krótko, Damian oblatał na zboczu Uniqua :jupi: , mnie skutki dnia poprzedniego nie pozwoliły na loty :wink: .
malinn Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 Ekipa dziś dopisała, potem wpadł Pupi i Kolega Michał H. Polataliśmy , pogadaliśmy było fajnie. Pogoda piękna. Tylko te wentyle od jelcza przepuszczały coś :mrgreen:
piotrp Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Znacie to zbocze? Wracając dziś do domu rozglądałem się za nowymi zboczami. Znalazłem ciekawe miejsce przed Grucznem (jadąc z Bydgoszczy). Miejsce jest o tyle fajne (w porównaniu z Talerzykiem i Strzelcami), że pozbawione krzaków i drzew. Jest to mniejszy odpowiednik Starogrodu, ale na kierunek NE - także park, ta sama roślinność i owieczki. Patrząc z góry stok ma takowy kształt - z lewej strony prosty odcinek, z prawej okrągła niecka - coś jak niecka w Unisławiu. Zrobiłem nawet trzy starty i radziłem sobie, skoro ja dałem radę, to... Owa niecka ładnie "spręża" wiatr, więc przy małych powiewach niedużymi modelami można polatać, jak sądzę. Kilka wartych sprawdzenia wzgórz widziałem też w samym Grucznie.
Piotrek_F3J Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Panie Piotrku co to za modelik na 3 zdjęciu od dołu ? bo jakoś kadłub mi znajomy taki
piotrp Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Panie Piotrku co to za modelik na 3 zdjęciu od dołu ? bo jakoś kadłub mi znajomy taki To NYX, rodem z Inowrocławia.A za "Pana" to mam Pepsi u Ciebie.
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 To NYX, rodem z Inowrocławia. A za "Pana" to mam Pepsi u Ciebie. Tak myślałem OK 8)
manaq Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Zapraszam na nową, dopiero co budującą się stronę www gdzie będzie można znaleźć informację o naszym lataniu na zboczach w dolinie Wisły i nie tylko. Fotki z niedzielnego latania w Strzelcach Dolnych http://f3fcb.webnode.com/fotogaleria/a2010-10-03-strzelce-dolne/
malinn Opublikowano 4 Października 2010 Autor Opublikowano 4 Października 2010 Lataliśmy w Grucznie na dwóch zboczach. Lepsze to zbocze co widać z drogi ale kierunek podobny jak na Strzelce - a na strzelcach jest lepiej.
malinn Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 Zapraszam wszystkich szybowników rc z oklic juto tj.9.10.2010 na Tależyk w TOPOLNIE. Będzie ognisko (prowiant w własnym zakresie), loty na żaglu - ma wiać 4m/s Zbiórka 12.00 na górce. Kto wpadnie?
damek Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Ja z tatą odpadamy .Niestety tata chory, a ja na zawodach.
piotrp Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Będę, będę. Może powiadomcie esemesowo Asy, Pupisie i innych.
smootny Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Obiecałem, że też będe - choć męczy mnie jakaś grypopochodna gadzina, dziś druga kuracja rumowa. Jeżeli do jutra będzie wszystko będzie w miarę ok to napewno przyjadę ( modele już przygotowane) :mrgreen: muszę tylko jakieś mięsiwo nabyć :]
Gość horn3t Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Zalataliśmy dziś pod wieczór Unisław, ze zboczowym lataniem nie miało to za wiele wspólnego ale pokręciliśmy się troszkę w powietrzu i podziwialiśmy zachód słońca.
piotrp Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Faktycznie jakbym w piekle latał Fajne foty. Mogę skraść na moją stronę?
malinn Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 Koledzy , jutro ma wiać 4-6m/s , może poprawka w Topolnie? :mrgreen:
Gość horn3t Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 My mamy czas jedynie w niedziele do południa.
piotrp Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 postaram się być o której?
smootny Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Koledzy , jutro ma wiać 4-6m/s , może poprawka w Topolnie? :mrgreen: O której przewidujesz być ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.