Skocz do zawartości

Latanie na Zboczach F3F w okolicach BYDGOSZCZY

malinn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Założyłem nowy temat by umawiać się tu z Kolegami z okolic na latanie na zboczu.

Po lotach będzie można robić tutaj relację.

Temat odnośnie Bydgosczy strasznie jest zaśmiecony, a jest kilku Kolegów zainteresowanych tylko szybowcami latającymi na zboczu.

Jutro Niedziela i zboczowe loty w Strzelcach Dolnych.

Ładować pakiety i do zobaczenia na zboczu - nie zapmnijcie ciepło się ubrać ;-)

• Odpowiedzi 434
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

My byliśmy dziś krótko, Damian oblatał na zboczu Uniqua :jupi: , mnie skutki dnia poprzedniego nie pozwoliły na loty :wink: .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Ekipa dziś dopisała, potem wpadł Pupi i Kolega Michał H.

Polataliśmy , pogadaliśmy było fajnie. Pogoda piękna.

Tylko te wentyle od jelcza przepuszczały coś :mrgreen:

Opublikowano

Znacie to zbocze?

Wracając dziś do domu rozglądałem się za nowymi zboczami. Znalazłem ciekawe miejsce przed Grucznem (jadąc z Bydgoszczy). Miejsce jest o tyle fajne (w porównaniu z Talerzykiem i Strzelcami), że pozbawione krzaków i drzew. Jest to mniejszy odpowiednik Starogrodu, ale na kierunek NE - także park, ta sama roślinność i owieczki. Patrząc z góry stok ma takowy kształt - z lewej strony prosty odcinek, z prawej okrągła niecka - coś jak niecka w Unisławiu. Zrobiłem nawet trzy starty i radziłem sobie, skoro ja dałem radę, to... :) Owa niecka ładnie "spręża" wiatr, więc przy małych powiewach niedużymi modelami można polatać, jak sądzę. Kilka wartych sprawdzenia wzgórz widziałem też w samym Grucznie.

Opublikowano

Panie Piotrku co to za modelik na 3 zdjęciu od dołu ? bo jakoś kadłub mi znajomy taki :)

To NYX, rodem z Inowrocławia.

A za "Pana" to mam Pepsi u Ciebie. :)

Opublikowano

Zapraszam wszystkich szybowników rc z oklic juto tj.9.10.2010 na Tależyk w TOPOLNIE.

Będzie ognisko (prowiant w własnym zakresie), loty na żaglu - ma wiać 4m/s

Zbiórka 12.00 na górce.

Kto wpadnie?

Opublikowano

Obiecałem, że też będe - choć męczy mnie jakaś grypopochodna gadzina, dziś druga kuracja rumowa. Jeżeli do jutra będzie wszystko będzie w miarę ok to napewno przyjadę ( modele już przygotowane) :mrgreen: muszę tylko jakieś mięsiwo nabyć :]

Opublikowano

Zalataliśmy dziś pod wieczór Unisław, ze zboczowym lataniem nie miało to za wiele wspólnego ale pokręciliśmy się troszkę w powietrzu i podziwialiśmy zachód słońca.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.