pacek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 zgoda na korzystanie z pola załatwiona :jupi: , a więc czas ogłosić, że zaczynamy przygotowania do Wielkiej Bitwy o Góre Kalwarie. ESA Przedwidywany termin to 11 lub 13.11 (będzie okazja by w walce uczcić 92 rocznice Odzyskania Niepodległości. Szczegóły bitwy będą pojawiać się w miarę postępów w przygotowaniach Przewidujemy walki I i II WW. Pole jest duże i jak czasu starczy to odbędzie się pokazowa walka Aces Combat IIWW i być może IWW, albo odwrotnie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Modele samolotów historycznie związanych z tematem + 20pkt :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 He,he już się cieszę na te lajtowe walki pokazowe :devil: .Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 żeby tylko po dożynkach było czym latać :mrgreen: nawet lajtowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Janek możesz wymienić TE MODELE ZWIĄZANE HISTORYCZNIE bo właśnie zacząłem P-38 LIGHTNINGA ( a może powinienem jakiegoś POTEZA co by wpadło TE 20 punktów ) NIE DADZĄ ODPOCZĄĆ ! :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 rozmawiałem wczoraj z Wojtkiem (Kranikiem ), że może lepszym terminem byłby 11/11, bo co niektórzy może planują długi weekend i może lepiej żeby zawody były na początku niż w środku weekendu. Co na ten temat sądzicie ? Pytanie oczywiście do potencjalnych uczestników :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam czy te zawody będą w "dużym" combacie czy w ESA? Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 ESA oczywiście już poprawiłem :oops: duży combat jak czas poawoli i znajdą się chętni walka pokazowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMisio Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam proszę o sprecyzowanie w miarę szybko daty bitwy. Niektórzy pracują w łykendy i wolne muszą ustalać z miesięcznym wyprzedzeniem. Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Myślę, że jeżeli nikt do tej pory nie odezwał się na forum w sprawie bitwy, to znaczy, że jest im (nam) wszystko jedno. Skoro pacek rozmawiałeś z jedną osobą, która preferuje 11.11.2010, to może na ten termin należy się zdecydować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 ok, a więc termin ustalony jest ostatecznie na 11.11.2010. szczegóły akcji już wkrótce zgłoszenia proszę przesyłać na adres; apacuszka [at] op.pl lub tel 501 141 100. termin zamknięcia listy startowej to 09.11.2010 godz. 24.00 przy zgłoszeniu proszę podać: imię, nazwisko, kategorię (IWW, IIWW) kanał (podstawowy i rezerwowy) lista werbunkowa : LISTA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Być będę, ale nie uczestniczę w zawodach. Jeszcze nie te progi na moje nogi, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 no bez przesady z tymi progami umiesz latać, potrafiśz utrzymać model w wyznaczonej strefie ? WYSTARCZY . No i oczywiście model (zgodny z regulaminem ESA) :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 umiesz latać, potrafiśz utrzymać model w wyznaczonej strefie ? No właśnie nie. Trochę latam i nie bardzo potrafię utrzymać w strefie. Szczerze. Ale będę miał całą moją flotę. Więc ocenicie moje umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Najlepiej jest sprawdzić się w zawodach. Jeśli tak jak napisał Arek, panujesz nad modelem na tyle aby utrzymywać się w pewnych ramach to startuj. Ja nie wiem czy uda mi się wybrać na te zawody ale jak tylko będę miał okazję to nie zawiodę i się pojawię (kwestie transportu). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Zaur nic się nie martw, wystarczy latać w kółeczko, a przy odrobinie szczęścia inni sami powieszą na tobie swoje tasiemki (przeważnie ci co są pierwszy raz mają tego szczęścia dużo) Ja postaram się zameldować na zawodach może jeszcze kogoś namówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz70 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Karol powiedz Wowie że w Górze Kalwarii "samo otwiera sie trzecie oko" na piechotę Cie przyniesie zobaczysz :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Jaka niespodzianka dla organizatora jest wygodniejsza? 1. Zawodnik zgłosił się na listę startową ale nie dojechał na zawody. 2. Zawodnik nie zgłosił się, ale pojawił się na zawodach i mówi że "Chcem latać! i już!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 największa niespodzianka to jak ktoś się zgłosi i dojedzie :mrgreen: listy zamykamy 9.11 i do tego czasu można przewidzieć z dużym prawdopodobieństwem udział w zawodach. ale z dwojga złego to najwyżej dyplom z wydrukowanym nazwiskiem pójdzie na podpałke, zawsze można w przeddzień poinformować że się nie będzie i wtedy na polu nie trzeba kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 To co napisał Arek jest w 100% prawdą. Najważniejsze to poinformować o ewentualnej nieobecności jak się wcześniej zgłosiło. Wtedy nie ma ewentualnego oczekiwania na zawodnika (jak jest czas). Podobnie jak ktoś się spóźni to też dać znać, wtedy zawsze jest możliwość przeniesienia go do innej walki. OCZYWIŚCIE NAJLEPIEJ JEST PRZYJECHAĆ NA CZAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.