pacek Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Góras strzyże pole coby modele o badyle nie chaczyły ;D A tu nasi dzielni saperzy rozminowują pole po ostatniej wojnie :jupi: pole czyste bez obaw można robić zawody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 troche nowości, Basia zrobiła kawał dobrej roboty: regulamin harmonogram zawodów punktacja przy okazji przypominam, że będziemy latać z 2 metrową linią bezpieczeństwa (pas między zawodnikami a strefą lotów) coś się przycieło ze zgłoszeniami pilotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Fiu fiu, pierwsze zawody przed którymi rozminowywano pole! Rozumiem że przy wjeździe będą zainstalowane bramki wykrywające metal i materiały wybuchowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Rozumiem że przy wjeździe będą zainstalowane bramki wykrywające metal i materiały wybuchowe? oczywiście :mrgreen: zajmie się tym nasz patrol saperski, gorzej jak będą modele zabierać :mrgreen: jak by nie było to broń :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 A to z której wojny znalezisko? PS te kule ołowiane to raczej nie po ostatniej a po jakiejś ponad 100 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 A jakieś dane miejsca bitwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 mówisz i masz miejsce bitwy: http://www.zumi.pl/,,,21.2369468,51.9766556,3,2,namapie.html?userMapPointText=miejsce+bitwy&userMapPointX=21.237008&userMapPointY=51.976648 na kilka dni przed zawodami zbiorę wszystkie informacje do kupy, co by nie trzeba było po postach skakać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Miejsce do latania super. A z tym patrolem saperskim to jak pamiętam za mojego dzieciństwa pasły się tam krowy i mogły jakieś miny pozostawić. :mrgreen: Nie wiem jak jest teraz. :rotfl: A to co na ręku to nie pozostałość z bitwy pod Ostrówkiem 1809? Tam przecież jest też pomnik. Chyba. Ale może nie pamiętam po 15latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 po krowach zostały wspomnienia i wspomniane miny :mrgreen: stąd konieczność rozminowania pola :mrgreen: czyżbyś był z tych okolic ? pomnik jest tyle, że upamiętnia wojne Polsko-Sowiecką z 20 roku a konkretnie wręczenie orderów VM altylerzystą konnym przez Marszałka Pilśudskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Nom, prawie. Trochę tu mieszkałem i swoją połówkę mam z G.K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 no proszę jaki ten świat mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 do zawodów pozostał już praktycznie tydzień, wiem że zapisy są do 9.11 ale niepokojący jest mały odzew wśród zgłaszających się, pilotów z W-wy i okolic ocztwiście poza stałymi bywalcami tego typu imprez. Panowie co jest :?: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A co ma być?.... dzisiaj środa... 3 listopada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Wielka prośba do wszystkich startujących z nadajnikami 35MHz, o podanie nr kanału rezerwowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Bolesławiec zgłasza swoją gotowość.: 1. Daniel Skiba: WW1; WW2; 2,4GHz 2. Sergiusz Pogwizd: WW1; WW2, synteza 35MHz 3. Damian Bobeła: WW2, k.80 35MHz 4. Dezyderiusz Polak prosi żonę o pozwolenie, na razie 54% :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Kurcze, jeszcze tydzień temu płakałem co nas tak mało, a teraz :mrgreen: rekord świata, Polski napewno sami popatrzcie. lista 38 zawodników IIWW i 16 IWW a prawdopodobnie to nie wszyscy :shock: Normalnie "Cud nad Wisłą" Ale żeby niebyło samo ach, jako organizatorzy musieliśmy podjąć pewne decyzje organizacyjne. 1. aby wyrobić się w czasie i nie zmniejszać liczby lotów (planowane są 3 rundy eliminacyjne + finały), wprowadzamy zagęszczenie pola walki tzn będziemy latać po więcej niż 7 naraz. Bez obaw teren nie jest ograniczony ani drzewami ani niczym innym jak komuś będzie duszno to będzie miał miejsce aby odetchnąć świeżym powietrzem :mrgreen: p.s. dla latających IWW będzie dodatkowa atrakcja - cele naziemne tzn słupki styropianowe 4/4 wysokości 1m szczególy punktacji podamy na odprawie przed zawodami. więcej szczegółów jak tylko zamkniemy listę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Normalnie "Cud nad Wisłą" Cuda sie zdarzają częsciej niż można by sobie wyobrazić - świetnie ludzi moc. Czyli modeliki z EPP ciągające tasiemki są coraz popularniejsze! P.S. Juz wiem czemu pytałeś mnie o naped mojego Nieuporta XI... :mrgreen: Miłej zabawy chłopaki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 He,he!!!Właśnie wysłałem zgłoszenie.Dwóch więcej .Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 :shock: latamy po 10 osób ? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 a gdzie ja tak napisałem? Jedynie, że po więcej niż siedmiu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.