Motylasty Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A ja się zapytam krótko po przeczytaniu całego tematu. Owoż panowie jesteście modelarze czy p..... wołowe, że nie potraficie sobie wystrugać pulpitu na miarę swoich potrzeb. Dla przykładu : Ekierki modelarskie "firmowe" : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=138_144&products_id=2867 Ekierki handmade , znaczy moje. : http://motylasty.pl/warszt_3.html#warsztat9
smootny Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A ja się zapytam krótko po przeczytaniu całego tematu. Owoż panowie jesteście modelarze czy p..... wołowe, że nie potraficie sobie wystrugać pulpitu na miarę swoich potrzeb. Dla przykładu : Ekierki modelarskie "firmowe" : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=138_144&products_id=2867 Ekierki handmade , znaczy moje. : http://motylasty.pl/warszt_3.html#warsztat9 Masz rację, zrobi się samemu ( a co tam 180zł nie zapłacę) :] Widze jakie rozwiązania zaprezentowali nam "prodecenci" więc jest małe pole do popisu :mrgreen: Pozdro - ja rezygnuję z zakupu w tej cenie.
Motylasty Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Przykład numer dwa - wyważarka do śmigieł : firmowa : http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=1910 moja znacznie precyzyjniejsza : http://motylasty.pl/warszt_3.html#warsztat7 Trochę chęci, odrobina czasu i masz kasę zaoszczędzoną na lipola.
pietka Opublikowano 13 Października 2010 Autor Opublikowano 13 Października 2010 Chłopcy!!!! Bo Wam piłkę zabiorę!!! Dejcie już pokój! Gadacie jak nasze premiery i inne osły od gry na orlikach. Ja tam wolę to co wolę i już. Jak kogoś stać albo nie to niech sobie kupuje co chce albo robi co chce . WOLNOŚC JEST! Za daleko odbiegacie od tematu.A swoją drogą to ciekawie będzie jak ktoś podejrzy np. kolegę smootnego z nowiutkim pulpitem z artexu, łechłechłech KONIEC. Proszę Pana Moderatora o zakończenie Wątku
smootny Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A swoją drogą to ciekawie będzie jak ktoś podejrzy np. kolegę smootnego z nowiutkim pulpitem z artexu, łechłechłech Już nie, swoja drogą powiem tak, to co zrobię kto wie może będzie przypominało ten pulpit :] lecz będzie "moim" prototypem :] i zapewne będzie jeszcze ładniejszy, fajniejszy itditp hahahhha
kojot Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A ja napiszę tak: Za 180 zł kupiłbym taki pulpit do FF9. Sam nie zrobię tak ładnego, a ten mi się podoba. Jeżeli zacznę robić pulpit, to zabraknie mi czasu (deficytowego!) na modele. Więc wybór jest prosty. Tyle ... Robiąc pulpit, trwonię kasę...
rob Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Odpiszę wieczorem na wasze pytania. Teraz mi sie nie chce :twisted: Napiszę tylko ze sam jeżdze na LPG ale nie s-klas
buwi777 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Napiszę tylko ze sam jeżdze na LPG ale nie s-klas Spoko - wszystko jeszcze przed Tobą :devil: :faja:
rob Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 A wiec odpowiadam. Najpierw mam zadanie dla smootny'ego. Po przeczytaniu wszystkich Pana postów mam pewien pomysł. Prosze sie skierować do najblizszego salonu BMW i poprosić full opcję BMW M6. Oczywiście trzeba sie kłucic bo koszt budowy tego samochodu to tylko 30tys a cena ponad 100tys jest wzieta z kosmosu. mozna próbować tupać nogą, straszyć minami, denerwować się, strajk głodowy ostatecznie. Jak się uda prosze odpisać na ten post. Jak nie to nie. A teraz do wszystkich. Niestety drążków nie da sie przerobić na składane. Ewentualnie każdy może w swoim zakresie. Narazie tylko mamy pulpity do aurory i JR 11X. Jak pojawią się do innych modeli poinformuję o tym. Co do ceny produktu to pozostaje tylo wersja KIT tylko pomalowana ale nie sklejona. Cena 150zł bez rabatów za ilość. Proszę o dopisywanie sie osób chętnych poniżej. Na zamówienia poczekamy ok 2-3tyg po czym zamykamy liste i tniemy. Pozdrawiam.
Pit Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Potwierdzam chęć zakupu tego pulpitu.
choina Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Można jakieś zdjęcie tego pulpitu, który jest sprawcą tak gorącej dyskusji?
buwi777 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Można jakieś zdjęcie tego pulpitu, który jest sprawcą tak gorącej dyskusji? http://pfmrc.eu/album_personal.php?user_id=4408
Slawoj Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Witam, rob fajny pomysł z tym pulpitem. Szczególnie w porównaniu do konkurencji a'la wytłoczka. Proszę o info jak będą również pulpity do Graupner JR MX12 / MX16 i itp. czyli do całej serii popularnych nadajników, które chyba zewnętrznie nie różnią się od siebie (nie wiem czy Spectrum też można tu zaliczyć). Jestem chętny na pulpit do MX-a. Powodzenia, S.
Adam_Max Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Oczywiście trzeba sie kłucic bo koszt budowy tego samochodu to tylko 30tys a cena ponad 100tys jest wzieta z kosmosuKu woli ścisłości raczej ponad 500 tyś. PLN.
smootny Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Najpierw mam zadanie dla smootny'ego. Po przeczytaniu wszystkich Pana postów mam pewien pomysł. Prosze sie skierować do najblizszego salonu BMW i poprosić full opcję BMW M6. Oczywiście trzeba sie kłucic bo koszt budowy tego samochodu to tylko 30tys a cena ponad 100tys jest wzieta z kosmosu. mozna próbować tupać nogą, straszyć minami, denerwować się, strajk głodowy ostatecznie. Jak się uda prosze odpisać na ten post. Jak nie to nie. I takim oto sposobem kupiliśmy Paska w zeszłym roku o 9 tyś taniej. :devil: Apropos - nie porównuj kawałka "plastiku" do takiego furacza bo aż razi... Suma sumarum - ja tego pulpitu nie kupię - poprostu zrobię sam, resztę też jednak będe nakłaniać do tego.
piotrp Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Produkt jest tyle wart za ile kupi go klient. Można negocjować, kupić u konkurencji lub po prostu nie kupić (np. zrobic samemu). Można też "zapisać" daną firmę na swoją prywatną, czarną listę i nie kupować w niej. Prawa rynku. Ja tego pulpitu nie kupiłbym (gdyby był odpowiedni dla mojego nadajnika), bo cena mi nie odpowiada. DLA MNIE jest za duża. I tyle. Ale plucie żółcią, robienie szumu, obliczanie kosztów materiałów, wtrącanie się w politykę finansową tamtej firmy... to jakaś paranoja! I polskie piekiełko. Nie pasi cena - nie kupuj lub negocjuj, ale nie mądruj... jeden z drugim. :crazy: Nie będą mieli chętnych, to albo obniżą cenę, albo wyprze ich konkurencja. Beda mieli chętnych - zarobią. Ich sprawa. Prawa rynku.
smootny Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 Produkt jest tyle wart za ile kupi go klient. Można negocjować, kupić u konkurencji lub po prostu nie kupić (np. zrobic samemu). Można też "zapisać" daną firmę na swoją prywatną, czarną listę i nie kupować w niej. Prawa rynku. Ja tego pulpitu nie kupiłbym (gdyby był odpowiedni dla mojego nadajnika), bo cena mi nie odpowiada. DLA MNIE jest za duża. I tyle. Ale plucie żółcią, robienie szumu, obliczanie kosztów materiałów, wtrącanie się w politykę finansową tamtej firmy... to jakaś paranoja! I polskie piekiełko. Nie pasi cena - nie kupuj lub negocjuj, ale nie mądruj... jeden z drugim. :crazy: Nie będą mieli chętnych, to albo obniżą cenę, albo wyprze ich konkurencja. Beda mieli chętnych - zarobią. Ich sprawa. Prawa rynku. Niestety "Rozmowa" (bo niestety tu żółci niewidać) skoczyła w pewnym momencie na złą drogę, było to (po mojemu) spowodowane nieszczęsnym zdaniem o możliwych promocjach i obniżkach przy zakupie większej ilości sztuk tu na forum. Te spowodowały takie a nie inne wypowiedzi. Piotrze Forum (to czy każde inne - jak by nie było dzięki temu istnieją) jest po to by dyskutowac o tym skoro sam producent się wypowiada.. a i prawdą jest to, że faktycznie kupi ten kto będzie chciał. Dla mnie za DROGO !
Wiesiek Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 -ogólnie nie zgadzam się z kolegą meteor - u nas wcale nie robi się źle interesów, jakbyś popracował z np. niemiaszkami albo żabojadami, to dopiero zobaczyłbyś jak tam potrafią spi....ć proste sprawy. Nie dorabiajmy sobie tzw. gęby bo nie mamy się czego wstydzić jako Polacy. Pracuję w dużym koncernie, jeżdżę po świecie to ciut wiem. Nie wiem jak to jest z Franzuzami,ale z Niemcami pracuje 20 lat tez w duzym koncernie(fa.Brose) i nie zauwazylem zeby mieli problemy z prostymi sprawami :DMoim marzeniem jest zeby wszycy w Polsce tak pracowali i zarabiali taka kase jak Niemcy,wtedy napewno nie bedzie takiego rozpisywania sie z powodu glupiego pulpitu za 180PZL. Pulpit moim zdaniem super, cena tez
Malker Opublikowano 14 Października 2010 Opublikowano 14 Października 2010 :shock: Tyle sporów o jeden pulpit. Ja swój pulpit zrobiłem sam i wyszedł mnie 70zł (materiał + wycięcie na laserze) i niczym się nie różni od oryginalnego robbe, no oprócz ceny i tego, że tamten jest matowy 8) Więc jeśli komuś nie pasuje cena to niech ten czas na kłótnie poświęci na zaprojektowanie pulpitu pod swoje wymagania :roll: Edit: Pulpit oczywiście nie do Aurory
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.