GMisio Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Cześć Krzysiek tak oglądam to piękne P-38 i zastanawiam się gdzie wsadzisz pakiet? Pozdrawiam Grzegorz
pelikan1500 Opublikowano 15 Października 2010 Autor Opublikowano 15 Października 2010 Grzesiu pakiet pójdzie do głównego-środkowego kadłuba , te dwa BOCZNE PATYKI z silnikami przy projekcie potraktowałem jak gondole w innych dwusilnikowcach. Myślę że nie powinno być problemu .
GMisio Opublikowano 15 Października 2010 Opublikowano 15 Października 2010 Cześć Krzyś Jak dla mnie to najlepszym rozwiązaniem byłoby wstawienie pakietu w poprzek w kadłubie w miejscu natarcia skrzydła. Oczywiście po wycięciu odpowiedniego otworu w skrzydle. Pozdrawiam Grzegorz
pelikan1500 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Trochę mi zeszło z tym AMERYKAŃSKIM PATYCZAKIEM ale przed nowym rokiem ZMUSIŁEM się i udało mi się go nawet pomalować . Zostaje jeszcze tylko montaż osprzętu rc , myślę że w tygodniu go UZBROJĘ to może na następny weekend jakiś oblot . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
marek rokowski Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 gratulacje! Krzys jaka waga do lotu?
pelikan1500 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Coś go tam jeszcze DOPIESZCZE , jakieś linie podziału blach , jakiś napis PROPAGANDOWY pilotów bo amerykańce zawsze CÓŚ tam bazgrali na kadłubach . Ale już dzisiaj wyciąłem NASTĘPNEGO PIĘKNISIA :twisted: a jutro sklejanie , szlifowanie , sklejanie , szlifowanie .............a potem znowu malowanie i następny , następny , następny bo sezon tuż , tuż zawody prawie co tydzień :mrgreen: . Waga wyjdzie około 570g.
dobiecki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 jakiś napis PROPAGANDOWY pilotów bo amerykańce zawsze CÓŚ tam bazgrali na kadłubachNie pisali tylko LASKI malowali :rotfl: Super błyskawica
mirolek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Świetnie wykończony ..... gratuluję Z tymi śmigłami wygląda bardzo makietowo, mam nadzieję, że sprawdzi się w locie Sezon zapowiada się bardzo interesująco . ms
pelikan1500 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam sporo śmigieł trzyłopatowych ale z GWS w kolorze- PIĘKNY POMARAŃCZ i nawet w kilku rozmiarach to popróbuję jak ciągną .
mirolek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Latałem z tymi śmigłami w Me-110 oraz Catalinie, mniejsze rozmiary są czarne. Mają jedną wadę, są cienkie a tym samym piekieklnie ostre co pozostawiło na mojej ręce trwałe ślady :lol2: Dobierałem wg. zasady jeden rozmiar mniejsze i jeden skok słabsze niż odpowiedniki dwułopatowe dla danego silnika i było OK. ms
pelikan1500 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Tak też właśnie miałem na wstępie zrobić , ale te czarne to lipa a z pomarańczek GWS to mam od rozmiaru 8x4 . Zobaczymy w PRANIU jak będzie latał PATYCZAK :mrgreen: .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.