mirolek Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ponieważ ostatnie zawody ESA w tym roku mają być w listopadzie a patrząc na prognozy pogody może być w tym czasie sroga zima, przygotowałem sobie model w gustownym zimowym malowaniu ..... czyli białego Ił-a. Model powszechny w spalinowym kombacie w ESA jakoś się nie przebił. Tym razem nie jest to zestaw od "uznanego producenta" a moje autorskie opracowanie wycięte na domowym ploterze przez zaprzyjaźnionego studenta. Jak model będzie latał przekonam się w najbliższych dniach a dziś wygląda tak: http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5449 http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5450 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Tak z ciekawości... To jakaś tajemnicza, tajna hybryda IŁ-2 z IŁ2M3? :wink: Kabinka do poprawki koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 To ma być wersja M3 choć wiem, że bardziej przypomina ił-a 10 ... miej zrozumienie dla modelarskich ograniczeń i uproszczeń Mam nadzieję, że chociaż poznać na pierwszy rzut oka że to IŁ ..... a nie spit lub mustang :rotfl: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 To znaczy że w tym roku zawodów Mikołajkowych we Wrocławiu nie będzie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jeśli będą to też pewnie na śniegu ..... biały szturmowiec będzie niewidoczny dla wroga i dla pilota też :lol2: - bardziej serio trochę danych: rozpiętość 840 mm długość 635 mm waga do lotu z pakietem 1100 mAh - 360 g wyposażenie przeniesione ze złomowanego Me-109 + jedno dodatkowe serwo na lotki - trzy serwa SG-91 - regiel TP 20 A - silnik Power HD 2826/12 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ponieważ ostatnie zawody ESA w tym roku mają być w listopadzie [Ciach } oczywiście nigdzie indziej jak w Bolesławcu ;D :devil: :crazy: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olorin Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ostatnie ESA w tym roku nie jest w Bolesławcu tylko we Wrocławiu! Jak już od pewnego czasu jest w zwyczaju, że na Mikołajki odbywają się u nas zawody ESA. Dokładny termin odbycia się zawodów podamy później! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 a w międzyczasie 13/11/2010 jest jeszcze Góra Kalwaria :ble: serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Na pewno Mirek zaraz napisze, że model lata świetnie i w ogóle jest świetny. A ja chcę go uprzedzić i napisać, że ... to prawda :-) Dzisiaj widziałem Iła w akcji. Lata bardzo stabilnie, szybko, jest zwrotny, a po wyłączeniu silnika szybuje łagodnie, aż do przyziemienia. W związku z tym potwierdzam, to co Mirek napisze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Wyświetlają się Wam zdjęcia? Bo mi nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Wyświetlają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 no Panie Mirecki! super! całkiem przyjemna maszynka z tego wyszła to kiedy starcie Ił kontra foka? w koncu moja tez w barwach zimowych - z frontu wschodniego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Jeśli będą to też pewnie na śniegu ..... biały szturmowiec będzie (...)I będzie historycznie - rosyjski zimowy kamuflaż wykonywano malując samoloty wapnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 No to pozostał mi już TYLKO IŁ-10 bo się właśnie wahałem którego zrobić ale ZAWALILI mnie NAPRAWAMI i składaniem zestawów a tu proszę WRÓG :twisted: nie próżnuje . Na pewno lata świetnie Mirka Ił . Iły mają to COŚ w swojej konstrukcji i kształtach że często są wybierane na modele do combata spalinowego a teraz też będzie WALCZYŁ w zawodach ESA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 teraz też będzie WALCZYŁ w zawodach ESA To prawda, będzie wałczył i będzie skuteczny :ble: Na pewno Mirek zaraz napisze, że model lata świetnie i w ogóle jest świetny. A ja chcę go uprzedzić i napisać, że ... to prawda :-) Cieszę się, że zgadzasz się z moją niewypowiedzianą opinią :lol2: Wczoraj oblot był "na biegu" i pakiet został przyklejony taśmą ale model sprawdził się w 100%, jest zwrotny i szybki a przy tym bardzo pewnie się prowadzi. Różnicowe wychylenie lotek pozwala na ciasne i bardzo precyzyjne skręty http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5452 ..... więcej nie będę się chwalił, zimowa ofensywa się zbliża :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ja tylko dodam, że kamuflaż będzie diabelsko skuteczny.... :devil: Mirolek, zainstaluj sygnalizator zgubienia, hehe, bo po niespodziewanym lądowaniu w śniegu, resztę zawodów spędzisz błądząc po lotnisku za modelem, hehe. I gratuluję kolejnego udanego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Ja tylko dodam, że kamuflaż będzie diabelsko skuteczny.... :devil: Mirolek, zainstaluj sygnalizator zgubienia, hehe, bo po niespodziewanym lądowaniu w śniegu, resztę zawodów spędzisz błądząc po lotnisku za modelem, hehe. I gratuluję kolejnego udanego modelu. Niezupełnie - kabinkę będzie widać :devil: ( i po co On ją malował ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Będzie widać znacznie więcej niż tylko kabinę ..... spód jest już niebieski a na białych powierzchniach pojawiły się bardzo widoczne znaki :lol2: http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5455 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Znaki bardzo widoczne, aż razi, hehe I napis...ale nie moge rozczytać, za kogo lub za co. Widziałem napisy "za Stalina". Piknie, Panie, piknie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 model super! co znaczy te parę detali n awykończeniu Mirecki weź tylko nozyk i ciachnij kabinkę w tylnej części żeby z Iła 10 zrobił si Ił2m3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.