Wojtek I Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam. Do mojego hangaru dochodzi nowy model o roboczej nazwie PG120 (akrobacik o rozpiętości 1200 mm), jest to projekt mojego kolegi Przemka, którego pochłonęły inne tematy i ten odszedł do lamusa. Daję rysunek i fotki osłony silnika i skrzydła ( wykonanie w 80%). Osłona silnika Skrzydło bez obrobionego natarcia i końcówek ( 1100 mm). Struktura skrzydła: Cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Fajne to! Beda jakies plany do udostępnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Skrzydła są sklejone na styk, czy jest tam jakiś łącznik? Domyślam się, że jest, więc od razu pytanie jak jest wklejony? Pewnie nie między dźwigary, bo te idą po skosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam. Marcinie jeśli jakieś plany na tyle aktualne powstaną to tak, całość robiona jest wg szkicu i pomysłów w trakcie budowy i problem w tym, że nie zawsze wracają te pomysły na papier. Skrzydełko jest monolitem, a podstawowym łącznikiem jest wspólne jednolite pokrycie centropłatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam. Wreszcie mogłem ponownie wystartować z pracą przy tym projekcie. A oto co wczoraj zdziałałem: Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj ciągnąć temat dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 A dzisiaj sterki zostały dokończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wreszcie zaczyna być coś widoczne. Masa tego co widać na fotce to 171g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Pierwsza poważna przymiarka. I chyba zmiana projektu na dolnopłat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zostaw srednioplat. Skrzydlo wkleisz na stałe? Czy utniesz z dołu/góry kadłub zeby je jakos przykręcac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oddie Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 o kurcze, prezentuje sie naprawde SWIETNIE! malowanie ma Pan juz przemyslane? pasowalo by takiego RedBulla dac;D! ..az chce sie nim polatac juz teraz, czekam na dalsze efekty pracy, no i oczywiscie na zdjecia z pierwszego lotu! pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Takie modele lubię są piękne jeszcze przed ukończeniem aż żal zakrywać je poszyciem Siadam grzecznie i obserwuję starszego kolegę może się czegoś nauczę i nacieszę oczy ładnym modelem. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Marcinie, jeżeli zostawię średniopłat to skrzydło wkleję na stałe. Obecnie to co widać na ostatnich fotkach waży 328g, a mocowanie skrzydła rozbieranego doda mi minimum 40g, to jest rozpiętość 1,2 m to chyba może być w jednym kawałku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ja bym te 40g odżałował i zrobił model łatwiejszy w transporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam . Model o rozpiętości do 130 cm bez problemu wchodzi na tylne siedzenie nawet do Matiza . Zawsze te parędziesiąt gram się zaoszczędzi na skrzydle mocowanym na stałe . Martwi mnie tylko całkowity brak sklejki ( lub węgla) z przodu kadłuba , która by łączyła ze sobą silnik , kadłub , podwozie i skrzydło . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam. Marcinie, robiłem dzisiaj przymiarkę "do samochodu" - wkłada się idealnie, więc skrzydło pójdzie na stałe i zostaje średniopłat. A co do Leszka, to uwaga jest bardzo słuszna, ale te braki są spowodowane niezdecydowaniem co do sposobu i miejsca posadowienia skrzydła. Teraz kiedy ta decyzja zapadł mogę zająć się projektowaniem i budową przodu. Ten model ma tylko szkic taki jak na początku mojej relacji i całość powstaje na desce montażowej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cacu24 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 a ma pan może plany tego samolotu? bo jakby pan miał to posłałby pan mi je na maila jakub.stanik@uczen.gimlachowice.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam. Prace nad modelem idą pełną parą, skrzydło prawie gotowe do oklejania, a do zrobienia jeszcze przednia część kadłuba. Zaczyna to już przypominać samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 kabina węglowa :?: klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Tak, kabina, podwozie i kołpak śmigła węglowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam. Modelik jest oklejony kolorem podstawowym, a w nocy wkleiłem skrzydełko :jupi: A tak wygląda przymiarka kabiny i podwozia. cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.