Skocz do zawartości

Nowy model na 2011 - ULTIMAT 50cc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym domkiem to racja. W Extrze Pilot Rc i Yaku z Hangar 9 musiałem poprawiać. Dodatkowo w extrze sklejka bananowa zaczęła się rozwarstwiać na krawędziach.

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powoli ale coś tam przybywa:

włącznik zasilania odbiornika jeti:

Dołączona grafika

wł. zapłonu powerbox:

Dołączona grafika

wieżyczka, wlew, przelotka do podłączenia górnego płata:

Dołączona grafika

ster kierunku już działa:

Dołączona grafika

Obecnie czekam na tuleje to silnika, kołpak, złącza mpx, trochę czarnej folii bo chce nakleić pasy na spodzie dolnego płata....

cdn....[/i]

Opublikowano

Czy ja dobrze widzę, stateczniki nie są konstrukcyjne? No i czemu włącznik w poprzek? Będą opory aerodynamiczne i nie będzie kręcił beczek :mrgreen:

Opublikowano

Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to czy mają konstrukcję żeberkową? Bo na tym zdjęciu też wyglądają na płaskie.

Opublikowano

Płaskie płaskie a są inne :shock:

Co do włącznika to kadłub jest tak mocno wyażurowany że bez doklejania dodatkowych deseczek tak wyjszło...a przecież walczymy z waga :mrgreen: :rotfl:

Opublikowano

HELP :!: HELP :!:

Dołączona grafika

ma może ktoś pomysł jak zrobić przedłużenie bo brakuje 2,5cm !!! Odziwo chiński RCGF pasuje idealnie :shock: wychodzi zwarta i kompaktowa budowa DA jako "-" :evil:

Wstępnie myślałem o ponaklejaniu 4 klocków 30mmx30mm ze sklejki i do tego przykręcić silnik jak myślicie zda to egzamin....

Teoretycznie to te podkładki które są z silnikiem wyglądają mocno jakby je zespolić żywicą....tyle że ich mam osiem tylko......są one dodawane do silnika..

Opublikowano

Taaaa i silnik latałby po masce jak żyd po pustym sklepie.

Do autora wątku. Nie da rady dokupic dłuższych tulei? W skorpionie kiedys mieli spory wybór. A jak nie będzie to dłuższe śruby i moze metalowe podkładki?

Opublikowano

Pawel szukam tych tulei ale jak na razie bezowocnie.......

Ot podkładek metalowych chyba wolałbym zamontować te drewniane klocki. Wstępnie plan zakłada posklejanie żywicą 2x 10mm sklejka + 2,5 mm. Wtedy dłuższe śruby no i powstaje pytanie czy to będzie dzialać....

Opublikowano

pytanie czy to będzie dzialać....

Nie powinno być problemów. Miałem w katanie ten sam problem, podłożyłem klocki(zdaje się dębowe) też ok 2,5cm i latało 3 sezony bez żadnego odkręcenia się czy czegoś takiego. Sklejka spokojnie powinna wytrzymać. Dla pewności można jeszcze na koniec machnąć lakierem. A może zaimportuj szpule od RCGFa?:)
Opublikowano

Ale po co do tokarza. Kupuje te co dałem link (one są w środku nagwintowane) dokłada do tych od DA skręca i jest git.

Maciek tylko dowiedz się jaki mają ten gwint, czy będzie pasował.

Opublikowano

Takie tuleje miałem kupic w nastiku jednak po rozmowie z Grzesiem doszliśmy do wniosku że lepsze bedą klocki drewniane. I obecnie z dwóch sklejek 10mm zrobiłem klocki i wszystko wyglada ok.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Powoli zaczynam kończyć ultka.

Jak narazie serwa na miejscu obecnie zostało jeszcze w jednym płacie zamontować dżwignie (SWB) i popychacze i potem wyważenie i rozlokowanie aku....

Wstawie foty jak tylko będzie chwilka na pstryk :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.