choina Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Z tym domkiem to racja. W Extrze Pilot Rc i Yaku z Hangar 9 musiałem poprawiać. Dodatkowo w extrze sklejka bananowa zaczęła się rozwarstwiać na krawędziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Powoli ale coś tam przybywa: włącznik zasilania odbiornika jeti: wł. zapłonu powerbox: wieżyczka, wlew, przelotka do podłączenia górnego płata: ster kierunku już działa: Obecnie czekam na tuleje to silnika, kołpak, złącza mpx, trochę czarnej folii bo chce nakleić pasy na spodzie dolnego płata.... cdn....[/i] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Czy ja dobrze widzę, stateczniki nie są konstrukcyjne? No i czemu włącznik w poprzek? Będą opory aerodynamiczne i nie będzie kręcił beczek :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Są konstrukcyjne Widac to na tym foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Źle się wyraziłem. Chodzi mi o to czy mają konstrukcję żeberkową? Bo na tym zdjęciu też wyglądają na płaskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Płaskie nie profilowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Płaskie płaskie a są inne :shock: Co do włącznika to kadłub jest tak mocno wyażurowany że bez doklejania dodatkowych deseczek tak wyjszło...a przecież walczymy z waga :mrgreen: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 HELP :!: HELP :!: ma może ktoś pomysł jak zrobić przedłużenie bo brakuje 2,5cm !!! Odziwo chiński RCGF pasuje idealnie :shock: wychodzi zwarta i kompaktowa budowa DA jako "-" :evil: Wstępnie myślałem o ponaklejaniu 4 klocków 30mmx30mm ze sklejki i do tego przykręcić silnik jak myślicie zda to egzamin.... Teoretycznie to te podkładki które są z silnikiem wyglądają mocno jakby je zespolić żywicą....tyle że ich mam osiem tylko......są one dodawane do silnika.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 A może podkładki zrobić z twardej gumy. Załatwiło by to odrobine drgania, które nie przenosiły by sie na kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Taaaa i silnik latałby po masce jak żyd po pustym sklepie. Do autora wątku. Nie da rady dokupic dłuższych tulei? W skorpionie kiedys mieli spory wybór. A jak nie będzie to dłuższe śruby i moze metalowe podkładki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Pawel szukam tych tulei ale jak na razie bezowocnie....... Ot podkładek metalowych chyba wolałbym zamontować te drewniane klocki. Wstępnie plan zakłada posklejanie żywicą 2x 10mm sklejka + 2,5 mm. Wtedy dłuższe śruby no i powstaje pytanie czy to będzie dzialać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 pytanie czy to będzie dzialać....Nie powinno być problemów. Miałem w katanie ten sam problem, podłożyłem klocki(zdaje się dębowe) też ok 2,5cm i latało 3 sezony bez żadnego odkręcenia się czy czegoś takiego. Sklejka spokojnie powinna wytrzymać. Dla pewności można jeszcze na koniec machnąć lakierem. A może zaimportuj szpule od RCGFa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 HELP HELP ma może ktoś pomysł jak zrobić przedłużenie bo brakuje 2,5cm Maciek tu masz tuleje 30mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 z,takim problemem udałbym się do znajomego tokarza,weż orginał na wzór i niech dorobi na długość jaka ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Ale po co do tokarza. Kupuje te co dałem link (one są w środku nagwintowane) dokłada do tych od DA skręca i jest git. Maciek tylko dowiedz się jaki mają ten gwint, czy będzie pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Link ??? Ktoś go widzi? :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 pewnie na PW link poszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Takie tuleje miałem kupic w nastiku jednak po rozmowie z Grzesiem doszliśmy do wniosku że lepsze bedą klocki drewniane. I obecnie z dwóch sklejek 10mm zrobiłem klocki i wszystko wyglada ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Był, był ale chyba ktoś wyciął :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Powoli zaczynam kończyć ultka. Jak narazie serwa na miejscu obecnie zostało jeszcze w jednym płacie zamontować dżwignie (SWB) i popychacze i potem wyważenie i rozlokowanie aku.... Wstawie foty jak tylko będzie chwilka na pstryk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.