Konrad65 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pewnie z tego forum http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=748176 plany znajdziesz w tym temacie w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekS Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Popychacze lotek są zrobione z prętów węglowych 1.2 mm zakończone "zetkami" z drutu stalowego 0.8mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 normalnie temat "juniorski (średnia wieku udzielającyh się w nim to maks 18 lat (po dodaniu tych "starszych" ) Poza tym model b.fajny ale proszę cię zrób trenerka (RWD toto czy coś innego) bo jak rozbijesz bedzie szkoda (też latalem nim jako "drugim" (najpierw delta) i lot trwal ok 3 sekund i zakonczyl sie na krawezniku. Naprawilem go i wzmocnilem troche przez co wazy prawie 600g (o_O wiem że cho*ernie dużo) ale lata nadal b.dobrze na silniku o ciagu 900g, pakiecie 1,5Ah, regiel 25A i turnigy 9x v2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jest ryzyko jest zabawa :twisted: Kolin101, Latałeś wcześniej na symulatorze przed lotami Ultronem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 latałem na symulatorze po "locie" ultronem i sobie powiedzialem ze wiecej takiego fajnego modelu i tyle czasu pracy nie zmarnuje w 3 sekundy przed ultronem latalem 2 loty krotkie RWD 5 i delta (dość duzo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Witam. Wkleiłem płozę ogonową. Jest ona z laminatu I boki skrzydeł. To tyle dalsze prace ruszą jak silnik przyjdzie. Pozdrawiam. P.S. Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie lub pytania to proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Gdzie jest natarcie SW? Są 2 linie i jeśli patrzeć na 1 linię od natarcia statecznika to masz źle dzwignie wklejoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancin Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 A widzisz zawias z taśmy? Chlopak ma dobrze wklejoną dźwignię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Haha bo już się przestraszyłem z tymi dźwigniami bo 5 razy przymierzałem i jeszcze dużo kłopotu z wklejeniem było. Co do wyposażenia zamówiłem już wszystko tylko trzeba teraz czekać aż przyślą. Wziąłem inny silnik i pakiet http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5423 ---- Silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekS Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A gdzie będziesz latać Vadic. To model na dwór czy na hale? :rotfl:[/center] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ultron i Hala to jakoś by było ciężko PS.Antoś specjalnie popodkreślałem H żebyś zapamiętał że HALA piszemy przez samo H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Cały czas mu zwracam uwagę, ale jeszcze go naprostują z ortografią. Model ma profil symetryczny? Na ostatnim zdjęciu widać jakby nie byl symetryczny. Może źle widzę, bo mam wzrok słaby :oops: Jaką planujesz masę do lotu? Silnik jest trochę za ciężki, 39 gram to za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ultron ma profil dwuwypukły, zbliżony jedynie do symetrycznego. Ma też mały wznios skrzydeł. A przy okazji Vadic, nie wkleiłeś skrzydeł do góry nogami? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A przy okazji Vadic, nie wkleiłeś skrzydeł do góry nogami? :wink: Myślę że zauważyłbym to. Czemu Pan tak myśli? AntekS, nie będę latał na hali, nawet nie mam do niej dostępu. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Bo się zdarza. Wznios jest mały, ale jest. łatwo go przeoczyć, a potem się człowiek dziwi, czemu ma "klapnięte skrzydła". I trzeba poprawiać. Jak byś dał zdjęcie od przodu, to powinno być widać ten wznios. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Aha jeżeli o wznios chodzi to w łączniku zauważyłem małą wypukłość. Chodzi mi o to, że z jednej strony jest tak jakby po małym łuku, więc nie jest to idealny prostokąt. Pamiętam, że zaznaczałem górę, więc chyba dobrze wkleiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Poczytałem trochę pooglądałem i całkiem ładnie to idzie. Mam tylko jedno pytanie masz może szynszyle w domu albo jakieś szczurki chomiki czy tym podobne kablojady ? Pytam bo sam mam szynszyle i wiem że lubią depron, a te dziurki zrobione pod kable od serw wyglądają jak ich robota. :wink: Poza tym nie będę cię prostował jeśli chodzi o dobór modelu. Sam zaczynałem od modelu akrobata konstrukcyjnego (balsiak) latał jakieś 30sekund :mrgreen: Potem był mig7. Zdenerwowałem nawet kilku ludzi na forum budując ten model na przekór i tak go zbudowałem i rozbiłem. No cóż taki już ze mnie uparciuch :mrgreen: Buduj więc modele i ucz się na własnych błędach. Ja osobiście życzę powodzenia i czekam na dalsze relacje i może jakiś filmik z oblotu. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Witajcie! Ultron jest już gotowy do lotu. :mrgreen: :mrgreen: Fotki zrobiłem ale słabo wyszły ( słabe oświetlenie ) jutro zrobię lepsze. Wagi na razie nie znam. Jak myślicie, ile powinien ważyć taki normalny Ultron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 400-450g do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.