f-150 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Dzięki uprzejmości Irka ,który podesłał mi linka stałem się posiadaczem modelu Cessna 182 o rozpiętości 185 cm. Jako że HK zawyża wagę paczek (rzeczywista waga paczki 5,82 kg)nie było możliwości sprowadzenia do Polski.Udało się znaleźć w sklepie w Norwegii i to w wersji kit czyli bez wyposażenia. Tak wyglądała paczka Wszystko zabezpieczone w solidne kartony,dodatkowo części zawinięte w cienką piankę. W zestawie otrzymujemy: Całą galanterię ,koła ,podwozie,owiewki kół, śrubki,paski rzepa do montażu akumulatora oraz śmigło z chromowanym kołpakiem. Kadłub z zamontowanymi popychaczami,półkami itp. Jakość wykonania pianek na bardzo wysokim poziomie.Wszystko jest gładkie bez śladów wtrysku. Skrzydła z zamontowanymi zawiasami kołkowymi w lotkach i klapach Całość sprawia naprawdę świetne wrażenie ,że o rozmiarach nie wspomnę. I to za śmieszną cenę 318 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Założyły Ci się aż trzy identyczne tematy Możesz podać namiar na ten sklep w Norwegii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Bo mam kiepską transmisję w pracy http://www.throttlestore.com/cessna_skyline_182_epo_189_giant_kit.aspx?lang=EN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 I to za śmieszną cenę 318 zł Za takie pieniądze - warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Właśnie zamówiłem drugą ale full RTF .Będzie czekała na bogatego klienta przed świętami ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Wielkość i jakość wykonania robi wrażenie :-) Która to już Twoja Cessna? Podaj trochę szczegółów czym to można napędzać, jeżeli to ma być elektryk (a znam Twoje przyzwyczajenia :lol2: ) to chyba jakiś monstrualny silnik będzie potrzebny. Chcąc zachować makietowy wygląd a jakość modelu do tego zobowiązuje nie będziesz mógł założyć zbyt dużego śmigła .... będzie konieczny wysokoobrotowy mocny silnik. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Z przeznaczenia konstrukcji to jest elektryk.oryginalny silnik miał oznaczenia 3768 i kv 700-800 na 4S,śmigło 14x7.Nie wiadomo jakie parametry ma ten silnik bo odpowiednika numerycznego nigdzie nie ma.Jedynie jak przyjdzie RTR to odpalę i zobaczę w ręce jak to ciągnie. Z tego co przeglądałem w necie wkładają Turnigy 4250 lub Turnigy 5055 i śmigła 14x7,14x10co wydaje mi się lekką przesadą.Ale T 4250 ma napięcie pracy 4-7S więc przy 4S nie osiąga katalogowych 1150W.Poco wozić zbędny balast. Mój Power HD 4250 z Yaka 54 ma 3,5 kg ciągu przy 4S i śmigle 14x6.To za dużo,przecież nie jest to akrobat.Założę power HD 3548 2,8kg i śmigło 12 lub 13x6.Zestaw sprawdzony w Extrze i utopionej Cessnie. Model według producenta i z tego co w necie waży 2,5-2,6 kg ,więc ciąg 1:1 wystarczy całkowicie do rekreacyjnego i makietowego latania. Która Cessna?Hmmmm 337 Skymaster 165 (C 37) 152 177 balsowa niedokończona 177 depronowa 182 Wychodzi ze szósta nie licząc 182 Atrtech którą sprzedałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 A jak tam Lajtning? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Poczeka raczej do wiosny,wymaga sporo poprawek po żółtych braciach ,ale "nigdy nie mów nigdy".Zobaczymy jak znajdę chwilę czasu to go poskładam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Pływaki też są w zestawie KIT :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Nie ma w żadnym zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Która to już Twoja Cessna?Zapomniałem o 195 Siódma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Znalazłem chwilę i udało się wkleić stateczniki. Tak wyglądają zawiasy kołkowe w całym modelu Wszystko pasuje idealnie,jedynie połączenie miedzy statecznikiem a kadłubem jest o 1mm większe ale da się przeżyć. A tak wygląda w całości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Wreszcie miałem trochę czasu aby coś popchnąć do przodu. Zamontowałem serwa SW i SK Następnie silniczek Znalazło się też fajne miejsce na 80 amperowy regulator Kadłubik po założeniu maski i śmigiełka I jeszcze serwa w skrzydełkach na dokładkę. Jutro przedłużacze i właściwie można latać ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Kurczaki ale by Ci się śmigiełko 3 łopatowe ładnie prezentowało (jak by co to mam na sprzedaż takie które powinny pasować. Jedyny problem to odpowiedni kołpak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Musiało by być 12x5 lub max 6,kołpak to nie problem.Oblot i tak na dwółopatowym.Potem zobaczymy.Jeszcze muszę znaleźć oświetlenie i spowalniacz do klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 11x7 lub 12x6 mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 12x6 może być.Podaj cenę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Modelik prawie skończony Zważyłem całość z pełnym wyposażeniem i zgadza się z tym co podaje producent . 2504 g .Pozostało zmienić koła na większe oraz poprawić mocowanie zastrzałów do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 cessna ładniutka zawsze mi sie podobała jej sylwetka , pochwale się co ja dostałem na mikołaja taka ma być narazie kompletuje zestaw Uploaded with ImageShack.us wręga silnikowa URL=http://img42.imageshack.us/i/wregasilnikowa.jpg/][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.