Skocz do zawartości

Cessna 182 1,85m EPO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cessna ładniutka zawsze mi sie podobała jej sylwetka , pochwale się co ja dostałem na mikołaja :D taka ma być narazie kompletuje

piter216 jakie to ma wymiary?waga? jaki silnik planujesz zainstalować? :) ładna :wink:

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A można wiedziec jak kolega nabył tą cesnę za jedyne 318 pln , bo jak ja patrzę to widzę że kit kosztuje 96 euro , chyba jak kolega kupował to była akurat promocja . No i ile za przesyłkę trzeba by było zapłacić . Bo tak patrzę na ten model i myslę ze znalazło by się jeszcze jedno miejsce dla niego w moim gołębniku.

Opublikowano

To nie problem poczekam , a ze lubię się trochę pogrzebać to wolę kit. Za arf musiał bym zapłacić więcej a nie bardzo mam kasę więc poczekam , a jak już kupię to powoli będę kompletował wyposazenie . Ale linka z arf mogłbyś rzucić

Opublikowano

I to dużo więcej.Ale uważam iż to jest dobra oferta.W Norwegii kosztowała ok 200 Euro + Vat,ale nie ma i nie będzie tak jak RTF.

http://www.ready2fly.ch/shop/USER_ARTIKEL_HANDLING_AUFRUF.php?javascript_enabled=true&lang=de&darstellen=1&Kategorie_ID=38&Ziel_ID=741&anzeigen_ab=0&PEPPERSESS=bc7b5bf32cc80665abb4d665081f1d45

Można zamówić sobie w niebieskim malowaniu.

Na dole filmik z lotów tym maluchem. ;D

Opublikowano

Żeby nie było że nic nie robię.Wymieniłem koła.Tył 75mm przód 65mm.Od razu lepiej wygląda.

Dołączona grafika

Pogoda do oblotu na razie słaba ,więc zabrałem się za upiększanie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Hehe, znając Wojtka to "to żółte" to też jest folia :devil: Widziałem, jak on już z taką folią czarował, więc specjalnie się nie dziwię :)

Opublikowano

zabrałem się za upiększanie

Jeszcze trochę to będzie taki "piękny" .... że żal będzie nim latać :lol2:

Świetnie wygląda ale nie widzę oświetlenia?

ms

Opublikowano

Oczywiście że folia. :mrgreen:

Moduł oświetlenia już kupiłem,przewody mam.Pozostało kupić diody i poprowadzić kable.Ale to jutro.

Opublikowano

Diody kupione ,więc zabrałem się za oświetlenie.

Na początek przednie reflektory lądowania.

Dołączona grafika

I dwa beacon'y,jeden na ogonie a drugi pod kadłubem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tak prezentuje się w działaniu

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gu1NeS3lNJA

Problemem okazało się przeciągnięcie kabli,ponieważ w kadłubie są przegrody w ogonie.

Ale i na to znalazłem rozwiązanie.Użyłem przewodów w emalii ze starego silniczka,naciąłem delikatnie EPP i wcisnąłem w szczelinę.

Dołączona grafika

A tak prezentuje się kadłub praktycznie skończony.Pozostały tylko znaki rejestracyjne.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Teraz zabieram się za oświetlenie w skrzydłach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.