Piotr_O. Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Pewnie to widzieliście, ale może nie wszyscy. Montaż JetCata w programie "Jak to jest zrobione" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Piękny, ale krótki lot A-10. Na pewno pełen emocji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ci ludzie z gaśnicami powinni stać trochę dalej, gdzieś w 3/4 długości pasa startowego, a nie od razu koło pilota i potem biec jak opętani. Ale akcja niezła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Tiaaaaa, nie lataj jeszcze gigantami przypadkiem proszę. Wylądujesz awaryjnie gigantem jak masz ludzi obok pasa - zastanów sie trochę. Po to są strefy bezpieczeństa i zrowy rozsądek aby tracić tylko model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzex Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jaki może być koszt turbiny+sprzętu potrzebnego do uruchomienia jej i exploatowania? I gdzie to można kupić? Bo raczej w Polsce nie... Pytam z ciekawości bo podobno tani interes to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Oj chłopie ponad 3000 wydasz chyba spokojnie na wszystko. armand, ale nie chodziło mi by oni stali przy tym pasie, ale na przykład na końcówce pasa ale w oddaleniu od niego o te 20 metrów. Żeby poprostu na tym samym końcu pasa byli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzex Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 3000 zł? Wg mnie to nie jest tak dużo..Gorzej pewnie by było z paliwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ponad 3000zł za sam silnik turbinowy to mało :shock: No chyba że cię stać na taki odkurzacz ;P Dobra koniec dyskusji, bo offtop zaraz tutaj będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vader Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Pilot zachował zimną krew do końca. Posadził model idealnie co w takich okolicznościach może być bardzo trudne ( stres , adrenalina ), wszystko chcesz zrobić szybciej. Chriss, chyba pomyliłeś waluty, zamiast PLN powinno być EU. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ci ludzie z gaśnicami powinni stać trochę dalej, gdzieś w 3/4 długości pasa startowegoDobrze stali, kontrolowali sytuacje i szybko przeprowadzili akcję. Model uratowali. Pilot spisał się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_K Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Witajcie po długiej przerwie. Nie wiem, czy to już było, ale ci panowie mieli również problem z ogniem i trochę mniej szczęścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engelbert Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 :jupi: Już tu było. Po znalem po tej gaśnicy pod stołem. Śmierć samolotu w zwolnionym tempie. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nie wiem, czy to już było, ale ci panowie mieli również problem z ogniembyło http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=31739&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dziś mój kolega w rozmowie telefonicznej poruszył temat turbin niemieckiej firmy BF. Wg mnie te turbiny warte są zainteresowania. Sama firma znajduje się w pobliżu Frankfurtu. Jej właścicielami są Thomas Berthold ( B ) i Christian Frey ( F ). Chociaż Thomas jest również właścicielem Behotec,a , turbiny BF są wykonane w nieco innej technologii. Zaprojektowane praktycznie od podstaw przez Christiana ,który wykorzystał programy CAD oraz CFD. Większość elementów wykonywana jest na zaawansowanych maszynach CNC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Panowie że się tak zapytam... na jakim paliwie Pracują te silniki? kurcze szukałem ale nie za bardzo znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Na takim samym jak prawdziwe - nafta lotnicza Jet A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Na takim samym jak prawdziwe - nafta lotnicza Jet A. aha dzięki za odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Na takim samym jak prawdziwe - nafta lotnicza Jet A. Do modelarskich zastosowań do Jet A1 dodaje się jeszcze ok. 5% oleju np. BP Turbo 2380, Mobil Jet Oil II, Mobil Jet Oil 254, lub wysokiej jakości oleju syntetycznego do dwusuwów. W prawdziwych samolotach kiedyś też stosowano taką mieszankę, np w MIG-ach 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 ATJ 120 ... :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Coś się tutaj nic nie dzieje... http://www.youtube.com/watch?v=4D_1hC5AvJg&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi