paulusr Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Bardzo ładne camo. Historyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 4 Września Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 45 minut temu, paulusr napisał: Historyczne? No właśnie nie. W każdym razie mimo moich wysiłków nie znalazłem schematu camo ze zdjęcia. Egzemplarzem w tym malowaniu latał Ali Machinchy. Panther z AIRWORLD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 16 godzin temu, RobertK napisał: Panther oblatany Robert, super! Gratulacje! Rzadko się zdarza, że po oblocie nic nie trzeba zmieniać, tym bardziej brawo! Co do malowania to Panther = Navy ale to tylko moje skojarzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Gratulacje. Też przeglądałem różne malowania ale obawiam się że to z Airworld to raczej jakaś samowolka. Kamuflaż wygląda jak z F4 Phantom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 5 Września Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września Godzinę temu, jetfan napisał: Robert, super! Gratulacje! Rzadko się zdarza, że po oblocie nic nie trzeba zmieniać, tym bardziej brawo! Co do malowania to Panther = Navy ale to tylko moje skojarzenie. Dziękuję Zbyszek. Odnośnie klasycznego Navy to plan takiego malowania był na początku budowy... 59 minut temu, solainer napisał: Gratulacje. Też przeglądałem różne malowania ale obawiam się że to z Airworld to raczej jakaś samowolka. Kamuflaż wygląda jak z F4 Phantom. Dzięki Piotrek,mam nadzieję że wkrótce Tobie będę mógł pogratulować oblotu.Buduj bo warto. Jak planujesz pomalować swój egzemplarz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkar Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Gratuluję udanego oblotu Robercie ! Jaka waga do startu wyszła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września Ja celuję w tradycyjny granat. Konkretnego schematu jeszcze nie wybrałem. Leciałeś na środku ciężkości wg planu czy były jakieś zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września 5 godzin temu, jetfan napisał: Robert, super! Gratulacje! Rzadko się zdarza, że po oblocie nic nie trzeba zmieniać, tym bardziej brawo! Co do malowania to Panther = Navy ale to tylko moje skojarzenie. No niekoniecznie. Panther = Navy albo Marines. Model w takim malowaniu jak zaprezentował Robert świetnie się prezentuje. Pewnie zawsze trochę boli, że takiego nie było ale to jest do przeżycia. Mi się oczywiście podoba niebieski a najbardziej ten z białym tyłkiem. Jest jeszcze sporo wariackich schematów ale zwykle to cele latające. Ten biały też fajny Były jeszcze argentyńskie ale chyba za bardzo "low visibility" jak na model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 5 Września Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 8 godzin temu, pawkar napisał: Gratuluję udanego oblotu Robercie ! Jaka waga do startu wyszła ? Dziękuję Pawełku. Odnośnie wagi to można powiedzieć że zmieściłem się w 20 kg. 🙂 6 godzin temu, solainer napisał: Ja celuję w tradycyjny granat. Konkretnego schematu jeszcze nie wybrałem. Leciałeś na środku ciężkości wg planu czy były jakieś zmiany? Wyważyłem model zgodnie z planem Zirolliego. Z tym że zbiornik mam prawie w środku ciężkości. Po zatankowaniu do pełna podwieszony model lekko pochyla się do przodu. Wcześniej zainstalowałem zbiornik foliowy centralnie w SC, niestety mimo że wyglądał na szczelny niemiłosiernie było czuć paliwem (prawdopodobnie zjawisko dyfuzyjne) w związku z tym trochę na szybko wykonałem zbiornik laminatowy co wymusiło lekkie przesuniecie go do przodu. Postaram się wkleić zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi