maresca Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dziekuje jestes dla mnie najbardziej zaufanym forumowiczem ,w tym czasie wlasnie napisalem do ciebie pw zebys mi pomogl. Teraz rozumiem oczywiscie daje tobie pomogl! Rozumiem, ze jest to klopotliwy silnik ,ale mimo wszystko sproboje go uruchomic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 ODŁOŻYĆ NA PÓŁKĘ! Koniec wypocin z mojej strony. . Mlody, Ty chciales moderatorem podobno byc, poniewaz duzo pomagasz... za szybko konczy Ci sie cierpliwosc. Prosze nie zglaszaj mi postow kolegi ktoryprobuje uzyskac pomoc. (sorki za OT) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Michale ,nie o to chodzi, prędzej o to że chłopak może zrobić sobie krzywdę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 A to takie proste-nie chcę pomóc ,to nie piszę bzdurnych postów dla zasady,aby coś napisać. A jak piszę ,to na temat pytania. Chyba dobra to zasada, zamiast zniechęcać do modelarstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dziobak ,nie o to chodzi żeby go zniechęcić ,aczkolwiek po to ,żeby uświadomić mu że z tego silnika nie zrobi nic, najlepiej odłożyć go na półkę ,uzbierać trochę pieniędzy (święta idę) i złożyć jakiegoś deprogniota... Przede wszystkim powinien dużo czytać forum ,lub innych źródeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 To znalazłem do silnika http://il.youtube.com/watch?v=Q-sEW5EfZn8&feature=related i jeszcze coś http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5080 Teraz coś co Cię interesuje http://www.saumodelarnia.fora.pl/dzial-techniczny,20/silnik-samozaplonowy-mars-2-5d-pomocy,1900.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Dziekuje wszystkim ktorzy mi pomogli juz zrobilem to i wszystko jest dobrze. Tym ktorzy mi pomogli dalem "pomogl"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 maresca, Jeśli mogę coś sugerować: zanim podejmiesz decyzję o zakupie poradź się na forum .... Doradzimy najlepiej jak umiemy, tzn zgodnie z naszą najlepszą wiedzą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Na gorze tuleji mam cos takie wklesle to co mam teraz zrobic? To będzie wspomniany przeciwtłok. Tym wklęśnięciem skierowany jest do płaszczyzny tłoka, która też nie jest płaska. Tak jak radzono wybij czymś drewnianym przeciwtłko z tulei. silnik jest strasznie zasyfiony, należy go rozebrać i dokładnie wyczyścić z osadu. Sam tego nie zrobisz bo nie masz umiejętności i wiedzy, jednak gdy siezdecydujesz to rób zdjęcia na każdym etapie rozkręcania byś mógł potem tak samo złożyć. I bardzo ważne: po ponownym złożeniu wszystkie cześci muszą być użyte - znaczy, że żadna nie może pozostać :!: Zanim wyjmiesz tłok to zaznacz na nim która strona była z prawej strony, to samo z korbowodem i tulejką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Zanim wyjmiesz tłok to zaznacz na nim która strona była z prawej strony za późno już dawno rozbierał ten silnik i na pewno nie wpadł na pomysł żeby to zaznaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Poza tym myślę, że nasz młody kolega musi jednak "przysiąść fałdów" i trochę uzupełnić wiedzę o silnikach jeśli chce się nimi zajmować, np o tę pozycję: http://motoallegro.pl/miniaturowe-silniki-spalinowe-w-schier-i1202700295.html I nie piszę tego złośliwie, po prostu bez solidnych podstaw albo płaci się duże "frycowe" zanim nabierze doświadczenia, albo szybko zniechęca do modelarstwa w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.