Skocz do zawartości

Regulacja silnika samozaplonowego

maresca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziekuje jestes dla mnie najbardziej zaufanym forumowiczem ,w tym czasie wlasnie napisalem do ciebie pw zebys mi pomogl.

Teraz rozumiem oczywiscie daje tobie pomogl!

Rozumiem, ze jest to klopotliwy silnik ,ale mimo wszystko sproboje go uruchomic.

Opublikowano

ODŁOŻYĆ NA PÓŁKĘ! Koniec wypocin z mojej strony.

.

Mlody, Ty chciales moderatorem podobno byc, poniewaz duzo pomagasz... za szybko konczy Ci sie cierpliwosc. Prosze nie zglaszaj mi postow kolegi ktoryprobuje uzyskac pomoc.

(sorki za OT)

Opublikowano

A to takie proste-nie chcę pomóc ,to nie piszę bzdurnych postów dla zasady,aby coś napisać. A jak piszę ,to na temat pytania. Chyba dobra to zasada, zamiast zniechęcać do modelarstwa.

Opublikowano

Dziobak ,nie o to chodzi żeby go zniechęcić ,aczkolwiek po to ,żeby uświadomić mu że z tego silnika nie zrobi nic, najlepiej odłożyć go na półkę ,uzbierać trochę pieniędzy (święta idę) i złożyć jakiegoś deprogniota... Przede wszystkim powinien dużo czytać forum ,lub innych źródeł.

Opublikowano

maresca,

Jeśli mogę coś sugerować: zanim podejmiesz decyzję o zakupie poradź się na forum .... Doradzimy najlepiej jak umiemy, tzn zgodnie z naszą najlepszą wiedzą.... :)

Opublikowano

Na gorze tuleji mam cos takie wklesle to co mam teraz zrobic?

To będzie wspomniany przeciwtłok. Tym wklęśnięciem skierowany jest do płaszczyzny tłoka, która też nie jest płaska. Tak jak radzono wybij czymś drewnianym przeciwtłko z tulei. silnik jest strasznie zasyfiony, należy go rozebrać i dokładnie wyczyścić z osadu. Sam tego nie zrobisz bo nie masz umiejętności i wiedzy, jednak gdy siezdecydujesz to rób zdjęcia na każdym etapie rozkręcania byś mógł potem tak samo złożyć. I bardzo ważne: po ponownym złożeniu wszystkie cześci muszą być użyte - znaczy, że żadna nie może pozostać :!: Zanim wyjmiesz tłok to zaznacz na nim która strona była z prawej strony, to samo z korbowodem i tulejką.

Opublikowano

Zanim wyjmiesz tłok to zaznacz na nim która strona była z prawej strony

za późno już dawno rozbierał ten silnik i na pewno nie wpadł na pomysł żeby to zaznaczyć
Opublikowano

Poza tym myślę, że nasz młody kolega musi jednak "przysiąść fałdów" i trochę uzupełnić wiedzę o silnikach jeśli chce się nimi zajmować, np o tę pozycję:

http://motoallegro.pl/miniaturowe-silniki-spalinowe-w-schier-i1202700295.html

I nie piszę tego złośliwie, po prostu bez solidnych podstaw albo płaci się duże "frycowe" zanim nabierze doświadczenia, albo szybko zniechęca do modelarstwa w ogóle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.