Skocz do zawartości

IŁ-2 Relacja z budowy

Ted850

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IŁ-2 to doskonale znany wszystkim samolot a spędzając wiele godzin przy compie na Sturmoviku zapragnąłem mieć jego latającą wersję.

Nigdzie nie mogłem znaleźć takiego modelu więc spróbowałem namówić Marka aby mi taki model wyciął i udało się choć nie było łatwo :wink:

Ja chciałem duży a Marek proponował ESA, udało się dojść do porozumienia i wyszło że będzie miał 115cm.

co spowodowało że model jest mniej-więcej tyle samo większy od FW-190 ESA co oryginalny IŁ-2 od "Foki"

oto pierwsze efekty

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Tak wyglądają pierwsze efekty mojej pracy,

kabinkę dopiero zacząłem rzeźbić przód i jest jeszcze nie skończona.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zastanawiam się jak pomalować IŁ-a aby nie odejść za daleko od rzeczywistości.

Szukam jakiegoś ciekawego a jednocześnie niestandardowego malowania,

kuszą mnie jaskrawe kolory ale pewni skończy się na "panterce" lub zieleni, oczekuję na propozycje :!: :!: :!:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

420 przekroczony limit transferu

Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony.

Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu.

Opublikowano

Ja tam widzę zdjęcia. Jeśli chodzi o malowanie - to Ił był maszyną bojową i to na dokładkę bloku wschodniego więc fajerwerków z malowaniem raczej nie będzie.

Opublikowano
kesto, bloku wschodniego jako takiego wtedy nie było, a samoloty w czasie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej miały wiele oryginalnych oznaczeń, np. napisów patriotycznych, indywidualnych symboli pilotów, czy nazwisk fundatorów.
Opublikowano

dla leniwych zawsze jest zimowo-wapienny kamuflaż :lol: plus gwiazdy , zresztą dość zgodny ze zbliżającą się porą roku :D

i np. cyrylicą za stalina, za ojczyznę

Opublikowano

U mnie fotki widać, czasami na takie problemy pomaga odświeżanie strony.

Do malowania jeszcze trochę czasu i pracy mi zostało więc się biorę do roboty.

Opublikowano

dla leniwych zawsze jest zimowo-wapienny kamuflaż :lol: plus gwiazdy , zresztą dość zgodny ze zbliżającą się porą roku :D

dokładnie cyrylicą wyglądało by to tak:

за Сталина, за родину

tyle tylko że bardziej odrecznie (:

Opublikowano

Arek jak przyjedziesz na dorzynki(dla niewtajemniczonych-to nie błąd )masz szansę spotkać kolegę co się urodził w łagrze a Polskę zobaczył mając 9 lat .

No to Ci wtedy Stalina nie podaruje :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem mały przestój ale prace powoli ruszyły na przód.

Docinanie szczegółów zakończone a model został wstępnie pomalowany (zostały jeszcze linie podziału i mongolskie znak)i.

Właśnie skończyłem wstępnie montować elektrykę więc narazie tylko wczorajsze osiągnięcia bo mam mały kryzys i muszę trochę odpocząć ;-)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.