Ted850 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 IŁ-2 to doskonale znany wszystkim samolot a spędzając wiele godzin przy compie na Sturmoviku zapragnąłem mieć jego latającą wersję. Nigdzie nie mogłem znaleźć takiego modelu więc spróbowałem namówić Marka aby mi taki model wyciął i udało się choć nie było łatwo :wink: Ja chciałem duży a Marek proponował ESA, udało się dojść do porozumienia i wyszło że będzie miał 115cm. co spowodowało że model jest mniej-więcej tyle samo większy od FW-190 ESA co oryginalny IŁ-2 od "Foki" oto pierwsze efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Tak wyglądają pierwsze efekty mojej pracy, kabinkę dopiero zacząłem rzeźbić przód i jest jeszcze nie skończona. Zastanawiam się jak pomalować IŁ-a aby nie odejść za daleko od rzeczywistości. Szukam jakiegoś ciekawego a jednocześnie niestandardowego malowania, kuszą mnie jaskrawe kolory ale pewni skończy się na "panterce" lub zieleni, oczekuję na propozycje :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaur Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Nie widać zdjęć. Czy może nie ma takowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 420 przekroczony limit transferu Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony. Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 To coś szanowni macie nie halo,u mnie wszystko widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinus Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Tez fotek nie widze. a moglo by byc ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja tam widzę zdjęcia. Jeśli chodzi o malowanie - to Ił był maszyną bojową i to na dokładkę bloku wschodniego więc fajerwerków z malowaniem raczej nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 kesto, bloku wschodniego jako takiego wtedy nie było, a samoloty w czasie Wielkiej Wojny Ojczyźnianej miały wiele oryginalnych oznaczeń, np. napisów patriotycznych, indywidualnych symboli pilotów, czy nazwisk fundatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 dla leniwych zawsze jest zimowo-wapienny kamuflaż plus gwiazdy , zresztą dość zgodny ze zbliżającą się porą roku i np. cyrylicą za stalina, za ojczyznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 zimowo-wapienny kamuflażJuż taki jest w Krakowie.Mirolek był leniwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 U mnie fotki widać, czasami na takie problemy pomaga odświeżanie strony. Do malowania jeszcze trochę czasu i pracy mi zostało więc się biorę do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 dla leniwych zawsze jest zimowo-wapienny kamuflaż plus gwiazdy , zresztą dość zgodny ze zbliżającą się porą roku i np. cyrylicą za stalina, za ojczyznę dokładnie cyrylicą wyglądało by to tak: за Сталина, за родину tyle tylko że bardziej odrecznie (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 i np. cyrylicą za stalina, za ojczyznęArek jak przyjedziesz na dorzynki(dla niewtajemniczonych-to nie błąd )masz szansę spotkać kolegę co się urodził w łagrze a Polskę zobaczył mając 9 lat .No to Ci wtedy Stalina nie podaruje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 To ja odwołuję: napisów patriotycznychi zmieniam na "napisów propagandowych"! Zapędziłem się trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Czy Mongolia spełnia kryterium wschodu ? Taki kamuflaż rzadko się spotyka. >>>>>>>>>>>> ił 2<<< ............. ił ................ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Czy Mongolia spełnia kryterium wschodu ? Taki kamuflaż rzadko się spotyka. Obrazek Obrazek Teraz to znowu ja nie widzę fotek a brzmi interesująco :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 witaj powodzenia przy budowie zobacz tutaj: http://wp.scn.ru/en/ww2/a/264/9/0 w barwach brytyjskich będzei Ci się fajnei latać : super są te żólte pasy na górze skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Teraz obrazki powinny działać Pochodzą z nieocenionej strony http://wp.scn.ru/en/cat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Czy Mongolia spełnia kryterium wschodu ? Taki kamuflaż rzadko się spotyka. Obrazek ............. ił ................ Może Mongolia się nie obrazi jak do jej malowania dorzucę żółte pasy od Brytyjczyków na końcówki skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Miałem mały przestój ale prace powoli ruszyły na przód. Docinanie szczegółów zakończone a model został wstępnie pomalowany (zostały jeszcze linie podziału i mongolskie znak)i. Właśnie skończyłem wstępnie montować elektrykę więc narazie tylko wczorajsze osiągnięcia bo mam mały kryzys i muszę trochę odpocząć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.