Pawel_W Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 No to jest własnie ta Extra, którą porównywalem z Yakiem - przekładałem z niej wyposażenie do Yaka TapMadl = haikonga. Identyczny profil, konstrukcja skrzydła i w ogóle. Yak ma większe lotki i chyba kapkę większą powierzchnię skrzydła, Paweł (alchemique) do którego należały obydwa modele (z takim samym wyposażeniem) może się wypowiedzieć co do własności lotnych. No i tak jak pisze Krzysiek - konstrukcja kadłuba sprawia wrażenie (podkreślam - sprawia wrażenie) o wiele bardziej filigranowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 He,he sedno w tym że zima na całego i ni jak polatać.. Niby miałem mieć tego yaczka na zimę do roboty a tu gotowy się trafił i zaczynam powoli rozglądać sie za czymś nowym. W f3M jest fajny model http://www.ef3m.pl/1026,-b-extra-300-58-147cm-extreme-flight-czerwona-biala-b-.html Cena srednio artakcyjna,ale ładna ,podejrzewam iż wykonanie,masa, jest na wysokim poziomie. Teoretycznie zakładałbym wyposażenie identyczne jak w yaku. Co o tym sadzicie tzn.skopiowaniu wyposaz. do Extry ? Szkoda kasy, oba modele latają bardzo podobnie ( ten sam profil, cięciwy, itp... jedyna różnica jest taka że yak ma minimalnie większa odległość między spływem skrzydła a natarciem statecznika poziomego ). Poza tym Yak ma lepszą cenę i bardziej przemyślany kadłub ( więcej balsy = mocniejszy a przez mniejszą szybkę z plexi lżejszy ). Jedyne uzasadnienie zakupu extry mając yaka to wygląd zewnętrzny i "marka". O właśnie ,lubię tak konkretne wypowiedzi Skoro nie ma zbyt wielu plusów aby "powielać" Yaka i za sporą kasę to CO ?? Są fundusze,są chęci,ma być elektryczne 3 D ( coś makietowe) i.....? Czyżby ten zachwalany przez radka 782 Su -29 z Sebartu ?? Doradżcie proszę póki Mikołaj jeszcze jest uległy.. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Może teraz coś nieco większego? 1,8 - 2 m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ładziak ,jest taka opcja(trzeba iśc do przodu ) .Nie miałem aż tak sporego "akrobata",jednak obawiam się iż to będzie spory skok cenowy (głównie wyposażeniowo) Oczywiscie w tej "klasie" też zerkałem na kilka modeli np. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2706,su-29-140e-arf-haikong-model http://www.modelmotor.pl/fm-yak55-26-blue-185-cm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Wisz Rafał, zawsze możesz kupić extre i sprzedać mi... trochę taniej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Widzisz Kuba..miałem nadzieję że zaproponujesz mi coś ze swojej stajni... Może coś Ci się znudziło ? co nie wygląda jak yak,ma napęd "na prąd" i jest prawie nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Mam nowego i pachnącego depronka, ale niestety w benzynie go zrobiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 To będzie "wisiał" że hej... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Tak, DA 200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Pawlik przecież Ty widziałeś. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja już tych Twoich depronów nie rozróżniam... Pulso czy benzyna, i tak skończy się na kombacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ja już tych Twoich depronów nie rozróżniam... Pulso czy benzyna, i tak skończy się na kombacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 He,he sedno w tym że zima na całego i ni jak polatać.. Niby miałem mieć tego yaczka na zimę do roboty a tu gotowy się trafił i zaczynam powoli rozglądać sie za czymś nowym. W f3M jest fajny model http://www.ef3m.pl/1026,-b-extra-300-58-147cm-extreme-flight-czerwona-biala-b-.html Cena srednio artakcyjna,ale ładna ,podejrzewam iż wykonanie,masa, jest na wysokim poziomie. Teoretycznie zakładałbym wyposażenie identyczne jak w yaku. Co o tym sadzicie tzn.skopiowaniu wyposaz. do Extry ? Szkoda kasy, oba modele latają bardzo podobnie ( ten sam profil, cięciwy, itp... jedyna różnica jest taka że yak ma minimalnie większa odległość między spływem skrzydła a natarciem statecznika poziomego ). Poza tym Yak ma lepszą cenę i bardziej przemyślany kadłub ( więcej balsy = mocniejszy a przez mniejszą szybkę z plexi lżejszy ). Jedyne uzasadnienie zakupu extry mając yaka to wygląd zewnętrzny i "marka". O właśnie ,lubię tak konkretne wypowiedzi Skoro nie ma zbyt wielu plusów aby "powielać" Yaka i za sporą kasę to CO ?? Są fundusze,są chęci,ma być elektryczne 3 D ( coś makietowe) i.....? Czyżby ten zachwalany przez radka 782 Su -29 z Sebartu ?? Doradżcie proszę póki Mikołaj jeszcze jest uległy.. :wink: Polecam extre mx z precision aerobatics ( będzie dostępna w nastik na dniach ). Model o dość odmiennej charakterystyce od wyżej wymienionych ( yaka 55 haikong / extre 300e exteme flight ). Extra mx będzie latać bardziej fun-fly'owato a yak 55 do troszkę szybszego latania. Jeśli nie extra mx to sebart SU. ps. polecam model 1.8m - koszta są niewiele większe a frajda jest sporo większa. SU 1.8m z haikonga odpuść - mała powierzchnia boczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ja też się czaję na jakiegoś większego elektryka w granicach 1.8m i biorę pod uwagę: Su 29 140 SebArt, Extra 70 EF, GB Models Gernot Bruckmann Yak 55M 1.8M. I teraz pytanie, który znich? Najbliżej zakupu jest Su 29 jednak stopują mnie pakiety 2x5s (sporo ładowania). Wiem że latają też na 6s ale tu chyba trochę cienko z mocą. Extra na 6s petarda tylko pewnie gorsze właściwości lotne od Su 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Polecam extre mx z precision aerobatics ( będzie dostępna w nastik na dniach ). Model o dość odmiennej charakterystyce od wyżej wymienionych ( yaka 55 haikong / extre 300e exteme flight ). Extra mx będzie latać bardziej fun-fly'owato a yak 55 do troszkę szybszego latania. Jeśli nie extra mx to sebart SU. ps. polecam model 1.8m - koszta są niewiele większe a frajda jest sporo większa. SU 1.8m z haikonga odpuść - mała powierzchnia boczna. Jesli chodzi o PA i Extrę to zeszły sezon miałem okazję podziwiać jak lata ten konkretny model ( rozmiarów ok 148 cm rozp.) w kolorze zielono-czarnym,kolega ma na lotnisku. Model świetnie wykonany,lekki,węgla w konstrukcji co niemiara . Faktycznie lata bardziej fun-fly'owato w stosunku do Yaka ,jest zdecydowanie wolniejsza. I tu właśnie problem że model znam i nie bardzo chcę taki sam Ponadto z PA mam modelik,który "upalałem" zeszły sezon.Jest to Addiction ,taki metrowy pierdek...Świetny bo można wziaść pod pachę i spacerkiem na najbliższą łączkę i jazda. Nawet rzucę fotę . W sumie ukieunkowałem swoja wizję na jakąś Extrę,nie miałem nigdy Extry ( no może Extropodobne) .Jedynie zwróciłem uwagę iż są różne wersje ,nie chcę takiej z krótkim ,pękatym kadłubem,tylko dłuższym(coś jak ta z PA).Dostałem juz nawet ofertę PW...zobaczymy jak będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czemu nie chcesz extry od pa ? No to pozostaje sebart su50 albo coś większego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czemu nie chcesz extry od pa ? No to pozostaje sebart su50 albo coś większego .He.he nie jestem wybredny ani wymagający ( bo i tak na razie nie będę w stanie wykorzystać na 100% tych modeli ) Extra z PA mi się zaje.biście padoba ale wiesz jak to jest..model już znany na lotnisku,widziany wielokrotnie w locie a tu trzeba kolegów czymś zaskoczyć ,choć by Extra ale inną... :wink: A propo ,pisałeś o Extrze 1.8 m z PA ?? takiej nie widziałem tylko tą ok 1,5 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Krzyśkowi chodziło o tą extrę :wink: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=30268 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czemu nie chcesz extry od pa ? No to pozostaje sebart su50 albo coś większego .He.he nie jestem wybredny ani wymagający ( bo i tak na razie nie będę w stanie wykorzystać na 100% tych modeli ) Extra z PA mi się zaje.biście padoba ale wiesz jak to jest..model już znany na lotnisku,widziany wielokrotnie w locie a tu trzeba kolegów czymś zaskoczyć ,choć by Extra ale inną... :wink: A propo ,pisałeś o Extrze 1.8 m z PA ?? takiej nie widziałem tylko tą ok 1,5 m. Jeśli coś jest dobre to czemu tego nie powielać ( extra z precision aerobatics mx 58" ) ? Zaskocz kolegów nowymi figurami jakie umożliwia ten model. Czytałeś w pośpiechu, nic nie pisałem o żadnej extrze 1,8m a tym bardziej z PA . Stwierdziłem ogólnie że polecam wejść w klasę modelu 1,8m o ile warunki lotniskowe i transportowe na to pozwalają ( ale odradziłem su z haikonga o tej rozpiętości ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czytałeś w pośpiechu, nic nie pisałem o żadnej extrze 1,8m a tym bardziej z PA . Stwierdziłem ogólnie że polecam wejść w klasę modelu 1,8m o ile warunki lotniskowe i transportowe na to pozwalają ( ale odradziłem su z haikonga o tej rozpiętości ). Racja,żle zinterpretowalem to Twoje zdanie,sorrki .Warunki lotniskowe jak i transportowe są jak najbardziej ok.wiec tu nie ma obaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.