lukas Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Wszystko fajnie ,ale ja modelik bym okleił chociaż taśmą pakową.Ochroni to depron ,ktory to z biegiem czasu się ''zużywa " , trochę usztywni konstrukcje oraz jak dobrze okleisz to i wizualnie będzie bardzo ładnie ,a wagi przybędzie nie znacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Farby plakatowe nie zdały egzaminu , więc je zmyłem gąbką . Wyszlifowałem osłone silnika , zacząłem robić kabinke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Taśma pakowa różnych kolorów przyprasowana lekko nagrzanym żelazkiem (zrób próby na małych kawałkach) i efekt zaskoczy każdego. :wink: Modelik ładnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 skocz do Castoramy próbka emulsji o poj 400ml kosztuje jakeis nascie złotych - pomalujesz tym całe stado dromaderów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 To znowu ja , skapłem się że mam skrzydło od szybowca BESKID ono ma w lini prostej coś około 125cm (w planach mój dromader 116cm) , a cięciwe 22cm , (dromader w planach 20cm). Skrzydło jest konstrukcji balsowej i oklejone folią , skrzydło waży 0,11kg . Nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A nie możesz zrobić skrzydła jak w planach Dromadera? Dobieranie skrzydeł od szybowca tylko dlatego, że mają zbliżone wymiary to nie jest dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Popieram,ja mimo wszystko bym robił te z planow dromadera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Popieram poprzedników. Pójście na łatwizne potrafi sie czasem zemścić! Lepiej troszke dłużej posiedzieć przy modelu, ale efekt i satysfakcja to wynagradza :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon horyczny Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 takie malo "dromaderowe" to skrzydlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Żeberka są już wycięte , tylko listwy nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Ho, ho, ho nabiera rumieńców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 kółka są docelowe czy to tylko przymiarka :?: Osobiście dałbym większe i szerzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Bardzo sympatyczny ten model ... proponuję wziąc sobie do serca wcześniejsze rady kolegów i ostatecznie wykończyć go taśmą klejącą lub folią. Życzę powodzenia w oblocie. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 To jest ostateczna wersja z malowaniem , a kółka są tylko przyłożone . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 B.ładny,lecz ja bym troszkę papierem podszlifował farbę,i dał jeszcze jedną warstwę(szczególnie na bialym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 ładnie, popieram łukasza, przeszlifuj go i maźnij raz jeszcze będzie ładniejszy, a skrzydła błagam zrób z planów!! te co na poprzedniej stronie to jakaś farsa!! wygląda jak pokraka, dromader ma krótszy centropłacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Skrzydła (ten temat to nie komiks) . Nie wiem czy będe szlifował go , to sie okaże na końcu . To tak wychodzi na zdjeciach , w rzeczywistości jest to nie widoczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Skrzydła psują wszystko. Niestety zupełnie nie przypominają oryginału. Nawet końcówki jak od jakiegoś pylonka. Tu niestety poprę Maćka. To nie jest nawet farsa. To klasyczny dramat w 3 kawałkach. Skrzydło koniecznie zrób nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.