Skocz do zawartości

PZL M-18 Dromader

suchy668

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko fajnie ,ale ja modelik bym okleił chociaż taśmą pakową.Ochroni to depron ,ktory to z biegiem czasu się ''zużywa " , trochę usztywni konstrukcje oraz jak dobrze okleisz to i wizualnie będzie bardzo ładnie ,a wagi przybędzie nie znacznie :)

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Farby plakatowe nie zdały egzaminu , więc je zmyłem gąbką . Wyszlifowałem osłone silnika , zacząłem robić kabinke .

Dołączona grafika

Opublikowano

Taśma pakowa różnych kolorów przyprasowana lekko nagrzanym żelazkiem (zrób próby na małych kawałkach) i efekt zaskoczy każdego. :wink:

Modelik ładnie się zapowiada

Opublikowano

To znowu ja , skapłem się że mam skrzydło od szybowca BESKID ono ma w lini prostej coś około 125cm (w planach mój dromader 116cm) , a cięciwe 22cm , (dromader w planach 20cm). Skrzydło jest konstrukcji balsowej i oklejone folią , skrzydło waży 0,11kg . Nada się?

Dołączona grafika

Opublikowano

A nie możesz zrobić skrzydła jak w planach Dromadera? Dobieranie skrzydeł od szybowca tylko dlatego, że mają zbliżone wymiary to nie jest dobry pomysł.

Opublikowano

Popieram poprzedników. Pójście na łatwizne potrafi sie czasem zemścić! Lepiej troszke dłużej posiedzieć przy modelu, ale efekt i satysfakcja to wynagradza :mrgreen:

Opublikowano

Bardzo sympatyczny ten model ... proponuję wziąc sobie do serca wcześniejsze rady kolegów i ostatecznie wykończyć go taśmą klejącą lub folią.

Życzę powodzenia w oblocie.

ms

Opublikowano

ładnie, popieram łukasza, przeszlifuj go i maźnij raz jeszcze będzie ładniejszy, a skrzydła błagam zrób z planów!! te co na poprzedniej stronie to jakaś farsa!! wygląda jak pokraka, dromader ma krótszy centropłacik.

Opublikowano

Skrzydła (ten temat to nie komiks) . Nie wiem czy będe szlifował go , to sie okaże na końcu . To tak wychodzi na zdjeciach , w rzeczywistości jest to nie widoczne .

Opublikowano

Skrzydła psują wszystko. Niestety zupełnie nie przypominają oryginału. Nawet końcówki jak od jakiegoś pylonka.

Tu niestety poprę Maćka.

To nie jest nawet farsa. To klasyczny dramat w 3 kawałkach. :(

Skrzydło koniecznie zrób nowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.