lesiulek Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam posiadam model Jas 39-Gripen RTF od Pelikana i latam nim około 1 miesiąc i parę dni temu uległ on wypadkowi albowiem straciłem nad nim panowanie i spadł na skrzydło niestety zostało ono naderwane mniej wiecej tak jak jest na fotce ponizej i mam pytanie czy będzie mi to przeszkadzało w latania w aerodynamice czy też nie? czy lepiej sprubować dokleić kawałek z pianki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 W Internecie pisze że to EPP, więc przyklej ten kawałek. Na klej CA + aktywator. Jeżeli pytasz jak to zmieni jego "osiągi" to oczywiście je pogorszy bo na prawym skrzydle będziesz miał większy opór i mniejszą powierzchnię nośną. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 W Internecie piszeKto pisze? Teraz pisze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Dobrze, jest napisane. Wyszukałem ten model w sklepie internetowym po to by znaleźć informację o jego konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 W Internecie pisze że to EPP, więc przyklej ten kawałek. Na klej CA + aktywator.Nie radzę.To EPS.Może być CA ale do styro,UHU por.Jeżeli nie masz tego kawałka to musisz dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 W Internecie piszeKto pisze? Teraz pisze? Mi tam pisze cały czas, taka plamka lata i pisze ze 70 razy na sekundę po monitorze :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiulek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 A cZym się różni pianka EPP od styropianu bo widzę ze podobna konstrukcja i czy nie dało by się dorobić tego kawałka wlasnie ze styropianu a jak nie to gdZie można kupić pianke ? I jeszcze jedno albowiem dziób jest wykonany z jakiegoś jakby papieru wiec łatwo się pomyslic ze już w 1 dniu go nie było i wykonalem nie dawno z puszki od energy drinka identyczny czy będzie jakiś problem z lataniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WZ Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Styropian tu się nie nadaje .Lepiej skleić 2 x 6 mm deprom wyprofilować do profilu skrzydła i wzmocnić cienką tkaniną szklaną na żywicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiulek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 A czy można latać takim samolotem w takich warunkach jak dziś np +8 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zbuduj takiego z depronu. Wygląd identyczny, frajda ta sama +satysfakcja ze sam zrobiłeś. Podzespoły można wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 A czy można latać takim samolotem w takich warunkach jak dziś np +8 stopni? Ale masz wątpliwości, że jest zbyt zimno czy zbyt ciepło? Można latać w temperaturach od -15 do +40 stopni. Oczywiście tych skrajnych sprzęt nie lubi. A najbardziej nie lubi wilgoci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiulek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 własnie miałem wątpliwość czy w takim zimnie można latać ale jak można to biorę sprzęt i ide próbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiulek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam prezentuje wam mój samolot model Jas-39 Gripen RTF kupiłem go tego roku około 2 miesiące temu a poniżej prezentuje co już udało mi się zniszczyć ;p jak myślicie poleci jeszcze? dziś nim latałem i szału nie było ale coś próbował sie poderwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 jak dobrze go posklejałeś to powinien:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Rzuć z 3 piętra to poleci. Tym pięknym dzióbkiem ucałuje matkę ziemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Widać że nie czytasz tego co piszą inni.Napiszę jeszcze raz.To nie jest EPP (wypisują i kopiują bzdety ze stron internetowych aby łatwiej sprzedać model)ale EPS czyli styropian.Mam dwa takie Gripeny tylko czarne ,oryginalne Star Max. Natarcie najłatwiej dorobić z depronu lub styroduru.Dziób zrób z kawałka styroduru lub styropianu,wywal tą ciężką puszkę i tony taśmy klejącej którą ją owinąłeś. W oryginale to bardzo cienka i lekka wydmuszka z tworzywa. Nic dziwnego że nie chce się oderwać z takim ciężarem na nosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Po co dwa tematy w zasadzie o tym samym: mam samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiulek Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Wiecie co rozebralem go całego z pasiem i wogule i rozpoczynam odchudzanie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Po co dwa tematy w zasadzie o tym samym: mam samolot. Scaliłem te dwa tematy w jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.