olo Opublikowano 5 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Darek, o to mi właśnie chodzi Conajmniej są takie problemy. Proszę zwrócić uwagę na kolumnę Hitec. Bez odbiornika 6 kanałowego byłoby niemożliwe zrealizowanie tego schematu. I dlatego powstał odbiornik Hitec HF-05MS (pięciokanałowy, ale jak sześciokanałowy: 1,2,3,4,6) Na popularnych 5 kanałowych odbiornikach to jest niemożliwe. A całkiem wspaniale by było gdybyś miał tylko odbiornki MPX o odpwiedniej ilości kanałów Ja mam 9 kan MPX i 8,5,4 kan Hiteca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Myślę że ta tabelka dobrze pokazuje do czego dąży Hubert e temacie zgodności kanałów odb. Trochę tutaj nakłamali... W futabie 9C i 9Z jako drugi kanał lotki można przypisać 5 lub 6 lub 7... Bez problemu więc, można to załatwić 5 kanałowym odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 U mnie w "Zbigowym"Laserze -4 wyjscia kanalow sa identyczne jak w SX Huberta. Do tej pory musialem przekladac wtyczki , a tak mialbym ientycznie w obu. Wiec chyba skusze sie na niego. Owszem zwalnianie serw to dobry patent w EVO ,ale musial bym kupic 2x drozszy nadajnik , wiec chyba lepiej bedzie pomyslec o zwalniaczu na osobnej kostce. Chyba ze opcja zakupu w niemczech wtedy juz roznica nie tak duza . Z przesylka wychodzi okolo 1200zl . Ale co wtedy z gwarancja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Chyba ze opcja zakupu w niemczech wtedy juz roznica nie tak duza . Z przesylka wychodzi okolo 1200zl . Ale co wtedy z gwarancja? Dlatego kup sobie FF9!!!! Cena w polskim sklepie to ok.1500zł za nadajnik! No i masz gwarancję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Trochę tutaj nakłamali... W futabie 9C i 9Z jako drugi kanał lotki można przypisać 5 lub 6 lub 7... Bez problemu więc, można to załatwić 5 kanałowym odbiornikiem. Czy nakłamali najlepiej wiedzą posiadacze prostszych modeli Futaby, gdzie pewnie nie można tego zmieniać. Pozatym to wyrwany przykład ze schematu BASIC2, ale i tak oddaje problem. Można sobie wymyślić inną niemożliwą do zrealizowania kombinację, niekoniecznie z lotkami na 5 kanałowym odbiorniku. Mam Hiteca i Multiplexa, założyłem nowy wątek o przyporządkowaniu kanałów, to chyba jakiś problem z tym bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.