Skocz do zawartości

"Garaż" na samochód RC

Chriss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę zrobić przenośny garaż dla mojego samochodu. Chodzi mi oto by zrobić taki jakby hangar na przetrzymywanie go w domu ale i przenoszenie go (jak przenośne transportery dla kotów albo psów). Chodzi mi żeby mógl wytrzymać ciężar samochodu (ok.3 kg) oraz jeszcze np pilota (NADAJNIK) w środku. Zadowoliłbym się również podpowiedzią czym by np te kawałki sklejki (taki materiał chce do tego wykorzystać) przymocować do siebie by się przez przypadek nie odkleił podczas transportu. Sądze że klei i gwoździe to za mało. A z czego zrobić rączkę do trzymania?? Wymiary to nie problem

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Opublikowano

Samochód to HPI Pulse 4.6 jest to Buggy. skala 1:8. Aluminiowych szukałem ale zadne mi nie odpowiadały :( Więc chce zrobić drewnianą, w sumie chce zrobić prawdziwy garaż z oświetleniem, wentylacją z wentylatorem ze starego modelarskiego silniczka oraz jeśli się uda jakimś umocowaniem od podłogi.

Opublikowano

w sumie chce zrobić prawdziwy garaż z oświetleniem, wentylacją

A kanał i instalacja ciśnieniowa?? To chcesz zrobić makietę czy pudełko do przenoszenia modelu?? Jeśli to drugie to co za problem, włośnica w rękę i wytnij pudło, posklejaj, jakiś uchwycik i gotowe :wink:

Opublikowano

Znaczy normale pudełko zrobić i dać ta diody, jakieś odpływy na dnie albo koryto żęby woda się zlewała jak bym jeździł po śniegu lub wodzie no i ten wentylator zęby usuwał pare itp.

Opublikowano

jak dla mnie rozwiązanie proste. nie bawić się w żadne pierdoły, tylko kupić klatkę dla kota(tę do transportu), stos makulatury na wyściółkę i masz załatwioną nawet wentylację ;) Jak potrzebujesz miejsce na nadajnik, to dołożyć sklejkową półkę pod sufitem i wody nie dostanie.

Opublikowano

Hmm tak ale sklejka wyjdzie taniej, napracuje się (a to lubię), po 2 klatka dla kota może być za mała bo rozstaw osi jest za duży ( fakt mogliście wnioskować żeby kupić klatkę dla kota jak pisałem ale chodziło mi tylko żeby była DO TRANSPORTU JAK klatka np. dla kota.

Opublikowano

Najtaniej wyjdzie pojemnik z plastiku, taki z pokrywą i uchwytem.

Strzelcy robią sobie kufry na broń - aluminiowe kątowniki, ładna blacha itp. W środku wypełnienie gąbką z wycięciem na model i akcesoria.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.