Shock Opublikowano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2011 Hej.Z ciekawości zapytam czy miał ktoś styczność z tym odbiornikiem http://www.modelmotor.pl/frsky-tfr8-odbiornik-8-kan-zgodny-z-futaba-fasst.html Atrakcyjna cena zachęca ,ciekawe jak z jakością ,jakieś doświadczenia,zadowolenie ?? Nie chciałbym "trzepnąć " modelem i mam dylemat czy oryginał za ok 360zl czy może się skusić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 RCGroups sie klania. Przeegzaminowali to ustrojstwo i nie narzekaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 mam takowe dwa od ok 2 tyg codziennie po 2 loty wykonuje Super sie sprawuja,szybko binduja. Nie widze różnicy miedzy nimi a Futaba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 RCGroups sie klania. Przeegzaminowali to ustrojstwo i nie narzekaja.Oczywiście próbowałem coś z RCGroups wywnioskować lecz najbardziej pewne są słowa zadowolenia bezpośrednich uzytkowników jak np .elektrona tak więc chyba przetestuję na sobie i dam znać czy również odbiornik sprawdzi się u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 testuj testuj Myślę, że nie pożałujesz :twisted: PS> Sprawdzałem działanie tylko HS czyli trybu normal bo nie mam w modelu wszystkich serw cyfrowych wiec o trybie FS gdzie ramka ma 7ms się nie wypowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Widziałem, że w grudniowym modelarzu piszą właśnie o tym odbiorniku i innym tej firmy. Może warto się zaopatrzyć A tak z ciekawości, jakich nadajników używacie? Ja mam T8FG i zastanawiam się czy takiego małego ustrojstwa nie sprawić sobie(lub tego z HC) do elektryczka z EPP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 do halowego modelu jest za duzy. Rozmiarem bym go porównał z R6014. Ale do takiego np 1m trenerka/akrobata to juz pasi Używam go z T10C ( wymienny moduł TM-10) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Odbiornik sprzedawany w HK to dokładnie TEN SAM odbiornik - FrSky TFR8. Posiadam 2 szt. kupione w HK i działają bez zarzutów w obu trybach FS i HS z nadajnikiem FX-30 (TM-14). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 testuj testuj Myślę, że nie pożałujesz :twisted: PS> Sprawdzałem działanie tylko HS czyli trybu normal bo nie mam w modelu wszystkich serw cyfrowych wiec o trybie FS gdzie ramka ma 7ms się nie wypowiem Tylko celem sprostowania: tryb HS to ramka 7ms, rozdzielczość 2048 i współpraca z serwami cyfrowymi, FS to ramka 14ms. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Hej.Z ciekawości zapytam czy miał ktoś styczność z tym odbiornikiem http://www.modelmotor.pl/frsky-tfr8-odbiornik-8-kan-zgodny-z-futaba-fasst.html Atrakcyjna cena zachęca ,ciekawe jak z jakością ,jakieś doświadczenia,zadowolenie ?? Nie chciałbym "trzepnąć " modelem i mam dylemat czy oryginał za ok 360zl czy może się skusić? Post pod postem, ale musiałem to napisać :jupi: Jeśli cena z podanego linku jest według Ciebie zachęcająca, to co powiesz o tej: http://www.t9hobbysport.com/item.asp?catid=101&subcatid=189&prodid=603 Nawet przy zakupie jednego z przesyłką do Polski jest dużo taniej (sklep w unii, więc cła nie płacimy, a i VAT jest niższy), a przy czterech, gdy cena spada do 25 funtów to już inna bajka. Mogłem wprawdzie nie dzielić się informacją, kupić parę sztuk i handlować na alledrogo, ale nie jestem pazerny na forsę, a nie lubię jak nasi sklepikarze zapominają o tym, że jest internet, Polska jest w EU, ale 2 stycznia nie zapominają o zmianie ceny, bo VAT się zmienił, mając tak "konkurencyjną" w porównaniu do innych detalistów cenę Dodam tylko, że w innych sklepach w UE znalazłem równie niskie ceny. Koledzy nie bójcie się, kupujcie tam gdzie jest taniej, nie dajcie golić. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 to od razu przyłączę się i zapytam, http://www.t9hobbysport.com/item.asp?catid=106&subcatid=183&prodid=597 taki secik rozumiem (łącze JR) będzie pasował do Turnigy 9x ? rozumiem że jest tylko jedno FrSky i to jest właśnie ten nadajnik,odbiornik i cały system, o którym tak dobrze się wypowiadają ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Hej.Z ciekawości zapytam czy miał ktoś styczność z tym odbiornikiem http://www.modelmotor.pl/frsky-tfr8-odbiornik-8-kan-zgodny-z-futaba-fasst.html Atrakcyjna cena zachęca ,ciekawe jak z jakością ,jakieś doświadczenia,zadowolenie ?? Nie chciałbym "trzepnąć " modelem i mam dylemat czy oryginał za ok 360zl czy może się skusić? Post pod postem, ale musiałem to napisać :jupi: Jeśli cena z podanego linku jest według Ciebie zachęcająca, to co powiesz o tej: http://www.t9hobbysport.com/item.asp?catid=101&subcatid=189&prodid=603 Nawet przy zakupie jednego z przesyłką do Polski jest dużo taniej (sklep w unii, więc cła nie płacimy, a i VAT jest niższy), a przy czterech, gdy cena spada do 25 funtów to już inna bajka. Mogłem wprawdzie nie dzielić się informacją, kupić parę sztuk i handlować na alledrogo, ale nie jestem pazerny na forsę, a nie lubię jak nasi sklepikarze zapominają o tym, że jest internet, Polska jest w EU, ale 2 stycznia nie zapominają o zmianie ceny, bo VAT się zmienił, mając tak "konkurencyjną" w porównaniu do innych detalistów cenę Dodam tylko, że w innych sklepach w UE znalazłem równie niskie ceny. Koledzy nie bójcie się, kupujcie tam gdzie jest taniej, nie dajcie golić. :devil: Masz rację Piotrze w tym co napisałeś.Wiem że można taniej jak to tu opisujesz ale po prostu na daną chwilę tak mi najłatwiej i najszybciej :wink: Moje stwierdzenie że cena jest zachęcająca wynikło w porównaniu z odbiornikiem Futaby (360 zł) i to napewno jest to okazja ,jesli odbiornik odpowiada parametrami i "osiagami" odbiornikowi Futabowskiemu Zamówiłem i już na dniach napiszę czy polecam czy nie.Jak odbiornik się sprawdzi to pewnie skorzystam z Twojej sugestii Piotrze i zamówię taniej-z 2-3 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nie wiem który z oryginalnych odbiorników Futaby brałeś pod uwagę, ale np. odbiornik R617FS kupiłem bratu w zeszłym roku za ok. 230 zł z przesyłką (w Polsce ok. 370 zł + przesyłka) w tym sklepie: http://www.modelshopleeds.co.uk/catalog/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 No niezły z Ciebie "wyszukiwacz " Piotrze Tak myślałem o R617 FS (taki miałem w zestawie z apką).Faktycznie są dość spore rozbieżności cenowe :shock: i warto przed poważniejszymi zakupami dokładnie się rozejrzeć . Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dzięki uprzejmości kolegi mam i ja 2 odbiorniki ORANGE RX FASST TFR8. Nie zdążyłem jeszcze przeprowadzic testów w locie ale po pierwszej próbie bindowania z nadajnikiem Futaba T8FG jestem zadowolony. Bindowanie natychmiastowe bez żadnych problemów. Podłączyłem na szybko 2 serwa, wszytsko działa dobrze. Odbiornik waży 13,8g i będzie używany do ESA jako tańsza alternatywa oryginalnych odbiorników ze względu na tzw "urazowość" w tej dyscyplinie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiekpl Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam Ja takze posiadam dwa takie odbiorniki , z ktorych jestem zadowowlony. ( na razie z jednego bo jest zamontowany w samolocie , drugi mam w rezerwie , jeszcze nie probowany ). Odbiornik ten zastepuje RF617S . Tak wiec w twj chwili posiadam jeden Futaby i dwa Orange. Pierwszy Orange nie ma pudelka tak jak drugi , tylko przezroczysta oslone termokurczliwa. ( takie byly pierwsze wersje ). Ogolnie polecam , za ta cene tj za cene orginalnej Futaby masza dwa Orange Kiedy je kupowalem byly po 29.99 i teraz z tego co widze cena poszla do gory na 39.99.Co ciekawe kiedy zamawialem ostatni , miesiac temu to wyswietlana cena wynosila 39.99 ale zaplacilem 29.99$ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_O. Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Kiedy je kupowalem byly po 29.99 i teraz z tego co widze cena poszla do gory na 39.99.Co ciekawe kiedy zamawialem ostatni , miesiac temu to wyswietlana cena wynosila 39.99 ale zaplacilem 29.99$ Wystarczy nacisnąć (kliknąć) przycisk "SWARM", zebrać 6 kumpli i mamy cenę 28,80$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zamówiony odbiornik dotarł.Nie jest w "foli" a w plastikowej obudowie,sprawia wrażenie solidnego.Założony w modelu bezproblemowo się zbindował,ale pogoda pokrzyżowała plany na testy w locie które na pewno przedstawię -myślę że pozytywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRI100F Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam. Nie będę zakładał nowego tematu ponieważ moje pytanie wiąże się chyba z tym Proszę powiedzcie mi czy ten odbiornik z linku będzie współpracował z nadajnikiem futaby t8fg ? http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14356 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUPI Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Proszę powiedzcie mi czy ten odbiornik z linku będzie współpracował z nadajnikiem futaby t8fg ? http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14356 Nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.