Ładziak Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Hmmm! Znaczy KARAOKE! Powtórzę za Swiftem, że rewelacyjnym pomysłem wydaje się duży, czytelny wyświetlacz umieszczony w górnej części nadajnika. Tęsknie za takim od czasu Eclipse 7. Co z tego, że nowoczesne wyświetlacze są czytelne i prezentują całą masę informacji, kiedy zazwyczaj są umieszczone w dolnej części nadajnika i są permanentnie zasłonięte smyczą. A jak nie są, to i tak trzeba patrzeć na brzuch, jak nie przymierzając przed pisuarem - a wtedy słabo obserwuje się niebo... Druga ciekawa rzecz, to bezstykowe potencjometry - aż dziwne, że nie są powszechnie używane w nadajnikach... Ani to drogie, ani skomplikowana adaptacja.
Deem Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Ciekawe ułożenie potencjometrów 5 i 6, będzie wygodne. Podoba mi się :wink:
Swift Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Według informacji z RCGroups, na targach w Norymberdze podano cenę ok. 700 EUR
Leszek_K Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Swift - wszystko jest relatywne FX30 - 870 Eur, FX40 2400Eur. Ciekawe jak z funkcjonalnoscia w stosunku do ceny.
Kolin101 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 700 Euro to nie tak duzo za takie cacko wg mnie.
specyfick Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Opublikowano 3 Lutego 2011 700 Euro jak to prawda to nie jest aż tak wiele jak za 16 kanałów. Mamy przecież Futaby w lepszych cenach, też 16-stki. Ciekawe jak soft, gałkologia, menu. No i w cenie sprawdzona już telemetria Jeti.
utopia Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Adam Max zauważył to co i ja opisałem w innym miejscu ... chyba pierwsze seryjne radio z softem PL ( polisz lengłydz) należy się pochwała producentowi
mikon Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 ... tylko dlaczego ma okrągłe gniazda na drążki? Czy w ten sposób nie ograniczają skrajnych wychyleń drągów? Design mi się podoba - jak stary dobry Multiplex. M.
qbacz Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 A co to są te tarczę dookoła drążków? tam jest chyba strzałka, która wskazuje że to się kręci?
Leszek_K Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Yes sir, to sie kreci. Moje pretensje to fakt ze (chyba) nie zrobili czegos jak w Royal Evo, co umozliwia bezpieczna zmiane(ustawienie) parametrow w locie. Evo ma 2 pokretla, w dobrym miejscu, w menu powiadasz ze lewe moze zmienic parametr X, prawy parametr Y. W locie naciskasz pokretlo by je uaktywnic, ustawiasz, naciskasz ze skonczyles, jak wyladujesz, wyrzucasz toto z menu. Czesc. Wygodne jak cholera. I chyba innych pretensji nie mam. Moze tylko pstryczki w drazkach. Tez wielce mila rzecz, ale mam przeczucie ze mimo ze na obrazku tego nie ma, taka opcja istnieje. Za bardzo to Multiplexa przypomina.
Wiesiek Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Według informacji z RCGroups, na targach w Norymberdze podano cenę ok. 700 EUR Wedlug informacji z rc network de 800-900 EUR Swift - wszystko jest relatywne FX30 - 870 Eur, FX40 2400Eur. Mozna tez troche taniej Fx-30 bez modulu HF mozna kupic za 629 EUR,a moduly fassta juz widzialem za 115 EURlink Z FX-40 podobnietutaj jest za 2050 EUR.Z DC-16 napewno bedzie podobnie i trzeba bedzie troche poszukac i wybrac sklep z najleprza cena. Nadajnik zapowiada sie niezle i napewno bedzie sie dobrze sprzedawal.Ja nie kupie, mam WEA .Ciekawe czy nadajniki Weatronic beda mialy polskie menu
ahaweto Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam. W tym temacie na RC Groups http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1382707 prezentującym nowości na targach Spielwarenmesse 2011 w Norymberdze, na drugim filmiku (pod koniec) jest zaprezentowany ten nadajnik. Rzeczywiście nowa jakość :shock:
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Pan JElinek i TInka o cenie jeszcze nie mówią..... Źródło, które miesiąc temu ujawniło, że drążki nie mają potencjometrów tylko czujniki Halla teraz podpowiedziało, ze cena powinna oscylować koło 700 EU. Softu jeszcze nie ujawniono ale są pretensje, że inne niż w Evo...... Design nie jest ostateczny a rozmieszczenie niektórych elementów sterujących celowo inne, z uwagi na konkurencję..... Joshua - twórca designu uśmiecha się emotikonami przyglądając się dyskusji na RCMani i na stronach M.Pilnego..... Ciekawe, czy podgląda i nas ? ŻENADA !!! - Jurek
Boogie Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 jeju czemu po szwabowemu ;/ A czemu w taki chamski sposob? Wolalbys po "polaczkowemu"? Ucz sie jezykow lepiej 8)
Wiesiek Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 A czemu w taki chamski sposob? Wolalbys po "polaczkowemu"? Ucz sie jezykow lepiej Boogie tak trzymac!!!!!! Jurek ma racje.Z tego co mowia koledzy ktorzy byli na targach,design w wersji ostatecznej moze ulec zmianie.To samo dotyczy softa, ten na targach to podobno Beta,czyli tez nie do konca wersja ostateczna.Co do ceny to nikt na dzis jej nie zna.Nie pozostaje nic innego jak czekac do lipca i miec nadzieje ze to nie bedzie taki sam niewypal jak MC-32 Graupnera My tutaj (DE) sie smiejemy ze tworcy MC-32 czekaja az konkurencji skonczy sie amunicja i wtedy rusza do ataku :rotfl:
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 To co zrobiła firma Jeti nie nazwałbym rewolucją. To jest raczej żelazna konsekwencja w postępowaniu i to mnie cieszy.... Pozbierali do kupy, do jednego nadajnika to, co już funkcjonowało w formie przystawek. I fajnie, wreszcie rozsądne, logiczne postępowanie. Duży ekran - rewolucja ? 2 GB pamięci i czujniki Halla - rewolucja ? Soft po polsku - rewolucja ? Eeeee, aż tak się nie emocjonuję... Życzę im powodzenia ! Wprowadzenie takiego nadajnika na rynek to ogromne przedsięwzięcie finansowe i musi się zwrócić. 4 kanałowy odbiornik do halówki za 200 zł nie otwiera drzwi do potencjalnie dużego rynku.... Ale trzymam kciuki ! Że jest dobre - świadczyłaby opinia czołowego czeskiego zawodnika, który aktualnie lata Futabą 14Z, był w Norymberdze, pobawił się softem, podyskutował o ergonomii (i zapewne dowiedział się co będzie inne w egz. seryjnych) i stwierdził, ze jak będzie na rynku to zmienia radio ! Ale, to co jemu odpowiada nie musi dla mnie przedstawiać wartości kilkuset EU ! - Jurek
pilot Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 I oby nie mieli takich wpadek jak na początku z duplexem
specyfick Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 Patrzcie na to :jupi: http://desmond.yfrog.com/Himg611/scaled.php?tn=0&server=611&filename=gh6ku.jpg&xsize=640&ysize=640
mikon Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Patrzcie na to :jupi: Fajna rączka do przenoszenia nadajnika :devil: M.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.