krankor Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam wszystkich. Zamierzam zbudowac i zamieścić tutaj relację z budowy, a potem oblotu modelu pochodnego do depronowego Polarisa. Model ma mieć 800 mm rozpiętości, 650 mm długości i ok 500 g wagi do lotu (z 2200mAh pakietem 3S)
ahaweto Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 :shock: Coś ala FunJet tylko startujący z wody. Powodzenia.
cyrax_ojz Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 prime jet połączony z polarisem :wink:
gregoorr Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Ja ze swojego polarisa też zrobiłem "prawie" Drongo - pushera. Latał bardzo dobrze i po obcięciu wszystkiego co się dało przy lądowaniu na trawie nie urywał się silnik. Winglety bardzo pomogły, bez nich czasem mój prawie polaris lubił wpaść w korkociąg. Latał bardzo "przyzwoicie". http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Kj77nfsDYYQ
Marcin K. Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Fajny:) cos widze Grzesiek ze cie ciągnie do wody jak bedziesz latal czyms z wody to daj znać, chetnie podjąde!
krankor Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Na wodę to ciągnie albo i nie, ale na tegoroczny "Puchar Centralnej Europy Modeli Wodnosamolotów Sterowanych" z "gołymi rencamy" nie wypada jechać gregoorr Twój na pewno był którymś z prototypów, na bank. Na filmiku już mi się wydawało, że będzie siadać na odśnieżonym pasie, tak spokojnie latał.
krankor Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Zamieszczam pierwsze zdjęcia Główny element w tego typu modelach - skrzydło - z wklejonymi wzmocnieniami węglowymi. Poprzeczna rurka fi 6 i usztywnienia z listewek węglowych 5x1 wklejonych na sztorc w skrzydła i w lotki. Wszystkie wklejki zakryte kolorowymi taśmami Główna i jedyna wręga wstawiona w najszerszym miejscu kadłuba. Założone na sucho boki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.