krankor Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Witam wszystkich. Zamierzam zbudowac i zamieścić tutaj relację z budowy, a potem oblotu modelu pochodnego do depronowego Polarisa. Model ma mieć 800 mm rozpiętości, 650 mm długości i ok 500 g wagi do lotu (z 2200mAh pakietem 3S) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahaweto Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 :shock: Coś ala FunJet tylko startujący z wody. Powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyrax_ojz Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 prime jet połączony z polarisem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregoorr Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Ja ze swojego polarisa też zrobiłem "prawie" Drongo - pushera. Latał bardzo dobrze i po obcięciu wszystkiego co się dało przy lądowaniu na trawie nie urywał się silnik. Winglety bardzo pomogły, bez nich czasem mój prawie polaris lubił wpaść w korkociąg. Latał bardzo "przyzwoicie". http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Kj77nfsDYYQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Fajny:) cos widze Grzesiek ze cie ciągnie do wody jak bedziesz latal czyms z wody to daj znać, chetnie podjąde! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted February 10, 2011 Author Share Posted February 10, 2011 Na wodę to ciągnie albo i nie, ale na tegoroczny "Puchar Centralnej Europy Modeli Wodnosamolotów Sterowanych" z "gołymi rencamy" nie wypada jechać gregoorr Twój na pewno był którymś z prototypów, na bank. Na filmiku już mi się wydawało, że będzie siadać na odśnieżonym pasie, tak spokojnie latał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted February 20, 2011 Author Share Posted February 20, 2011 Zamieszczam pierwsze zdjęcia Główny element w tego typu modelach - skrzydło - z wklejonymi wzmocnieniami węglowymi. Poprzeczna rurka fi 6 i usztywnienia z listewek węglowych 5x1 wklejonych na sztorc w skrzydła i w lotki. Wszystkie wklejki zakryte kolorowymi taśmami Główna i jedyna wręga wstawiona w najszerszym miejscu kadłuba. Założone na sucho boki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.