Jakub_K Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam. Pomału kompletuje swój zestaw FPV. Posiadam już: Transmiter sygnału video 1,2GHz 700mW, jeden z tych proponowanych przez kolegę Diem, kamerę płytkową sony, pakiet nadajnika video - 1300mAh, a gogle 640 x 480 mam od kogo pożyczyć. Początkowo chciałem do celów FPV zaadaptować mój 2 metrowy motoszybowiec Tulix, jednakże stwierdzam, iż szkoda mi go na tak rozległe modyfikacje. Szczególnie, że świetnie łapie się nim termikę i mam w nim już kamerkę - "brelok do kluczy". Stoję więc przed wyborem, nowej platformy FPV. Pod uwagę brałem Ursusa naszej rodzimej produkcji, jednakże jego cena jest dość wysoka. Znalazłem więc to: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14465 HK proponuję silnik 1400Kv / 550w i pakiet 2200mAh. Panowie, jestem modelarzem szkutnikiem z tylko jednym motoszybowcem, który kupiłem sobie jako RTF, więc brak mi doświadczenia w lotnictwie. Wolałbym coś więcej niż 2200mAh, np: 2 x 2200mAh. Moje pytanie jest takie czy razem ze sprzętem FPV (kamera, transmiter i ich osobny pakiet) nie będzie to za dużo dla tego samolotu i proponowanego przez HK silnika. Pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Wolałbym coś więcej niż 2200mAh, np: 2 x 2200mAh. Ale przecież podają, że pakiet 2600 to minimum , a max to 4500 mAh. Czy model nada siepod Twoje wyposazenie video... skoro przeznaczyli model to tego celu to z pewnością się nada. Generalnie masa kamerki, nadajnika i pakietu kamerki są mniej więcej jednakowe więc nie musisz siemaertwić , że twój zestaw jest za cieżki - mój wazy 200g. Możesz jeszcze brać pod uwagę model latającego zkrzydła STRATOS za 99zł - wykańczam go własnie - w tym samym sklepie co URSUS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Faktycznie, jakoś umknęło to mojej uwadze, że jest tam jeszcze ta linijka z rekomendacją większych pakietów. A skrzydełko obejrzę. Dziękuję. Pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Jakubie dobrą platformę mogę Ci polecić (beta 1400 pelikana) Dwóch kolegów robi coraz lepsze wyniki ową platformą i nie zanosi aby przestali latać dalej. no i cena platformy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_K Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam, Jednak zdecydowałem się dołożyć na Ursusa i to XXL, po przeczytaniu (i obejrzeniu na Youtube) kilku recenzji tego hobbykinga miałem zbyt wielkie obawy odnośnie jakości i właściwości lotnych. Beta to taki easystar z lotkami, jakoś mnie nie zachęca, nie mniej dzięki pozdrawiam, Jakub modelepodwodne.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 A nie powinno. Easy Star okazał się doskonałą platformą, a Beta okazuje się godnym następcą. Są drobne problemy z jakością wyposażenia z zestawów, ale można je wymienić, lub założyć własne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam, Jednak zdecydowałem się dołożyć na Ursusa i to XXL, po przeczytaniu (i obejrzeniu na Youtube) kilku recenzji tego hobbykinga miałem zbyt wielkie obawy odnośnie jakości i właściwości lotnych. Zrobiłeś błąd - mam ten model i spisuje się świetnie, ba nawet okazało się, że szybuje bez silnika tak samo pięknie jak lata z nim .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.