krankor Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam wszystkich. Nie wiem skąd mam tę fotkę. Z jakiej strony. Wiadomo tylko że z niemieckiej. Model trochę już starszy. Zdjęcie zatytułowane "Blitzfuss wassergliter", co sugerowałoby, że to jakiś ślizgacz. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6309 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Blitzfuss wassergliter - Blitz to po niemiecku błyskawica o ile wiem, wasser to woda więc to jest zapewne błyskawiczny ślizgacz wodny :mrgreen: . PS, poza tym na czym by to latało? bo ja zbyt wielkiej powierzchni nośnej nie dostrzegam :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Chyba coś w rodzaju wodolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 sebamor, to lata po wodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 UFO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Znając Grzeska mozliwosci to z jego ręki wyjdzie na pewno wersja latająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 no tak, wystarczy położyć stateczniki pionowe i będzie z tego niezły jet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Stateczniki to tak wg mnie już ma. Przedni pływak od biedy mógłby robić za canardy. Prawdziwy ( o ile istniał) pewnie nie polatalby, ale model... nie jestem taki mocno pewny, że nie jest w stanie fruwać. Może niezbyt stabilnie. Korci, żeby spróbować za jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Coś na kształt ekranoplanu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.