mihu Opublikowano 3 Września 2016 Opublikowano 3 Września 2016 Lata dziś ktoś? Gdzie i kiedy? -Michał
modrzej Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Witam Kolegów Modelarzy z Trójmiasta. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz początkującym modelarzem (lecz juz nie zupełny świeżak ). Zwracam się do Kolegów z następującą prośbą: Czy zechciałby ktoś z Was użyczyć (dosłownie na 3 minuty) swojej aparatury 2,4GHz w celu sprawdzenia serwomechanizmów w moim nowym modelu. Krótka historia przypadku: Na codzień latam na aparaturze Graupner MX-16s 35MHz. Niedawno w moim hangarze przybył "nowy" model - Hype U Can Fly. Po podłączeniu do modelu mojej aparatury jedno z serw lotek zaczyna dziwnie się zachowywać (po kilku wychyleniach drążka serwo dostaje losowych wychyleń i nie ma nad nim żadnej kontroli. Osoba, od której odkupiłem model zasugerowała, że może być to wina mojej aparatury pracującej w paśmie 35Mhz i żeby zobaczyć jak sprawa się ma przy aparaturze 2,4GHz. Stąd też moja prośba. Mogę podjechać w dowolne miejsce w dowolnym czasie, jeżeli oczywiscie ktoś wyrazi chęć pomocy Pozdrawiam wszystkich, Mateusz Jeżeli podłączasz zasilanie bezpośrednio do odbiornika - to raczej serwo. Jeżeli podłączasz zasilanie przez regulator - to serwo lub regulator (sam ostatnio walczyłem z takim zachowaniem serwa i okazało się, że BEC w regulatorze wysiadł - grzał się okropnie, nie ogarniał prądowo.
mihu Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Lata ktoś ESAmi w gdańsku-centrum? Własnie idzie do mnie mig3 od Marka i w niedługim czasie pewnie będę potrzebował asysty przy oblocie. Poza tym chyba będzie miło polatać stadnie. -Michał
Sage Opublikowano 8 Września 2016 Opublikowano 8 Września 2016 Na Chwarznie latamy tez ESAmi. Zapraszamy.
mihu Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 Lata jutro (niedziela) ktoś w Trójmieście? Gdzie i która? Może chętni na Sarnią Dolinę przed południem? -Michał
mihu Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki za przygotowanie wspaniałego pasa na Chwarznie! Moja piankowa Becia pierwszy raz wystartowała z ziemi, zamiast z reki ☺. A latało się ciekawie - we mgle. -Michał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.