mihu Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Lata dziś ktoś? Gdzie i kiedy? -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 3 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Chwarzno o 16 lata Sage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Witam Kolegów Modelarzy z Trójmiasta. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz początkującym modelarzem (lecz juz nie zupełny świeżak ). Zwracam się do Kolegów z następującą prośbą: Czy zechciałby ktoś z Was użyczyć (dosłownie na 3 minuty) swojej aparatury 2,4GHz w celu sprawdzenia serwomechanizmów w moim nowym modelu. Krótka historia przypadku: Na codzień latam na aparaturze Graupner MX-16s 35MHz. Niedawno w moim hangarze przybył "nowy" model - Hype U Can Fly. Po podłączeniu do modelu mojej aparatury jedno z serw lotek zaczyna dziwnie się zachowywać (po kilku wychyleniach drążka serwo dostaje losowych wychyleń i nie ma nad nim żadnej kontroli. Osoba, od której odkupiłem model zasugerowała, że może być to wina mojej aparatury pracującej w paśmie 35Mhz i żeby zobaczyć jak sprawa się ma przy aparaturze 2,4GHz. Stąd też moja prośba. Mogę podjechać w dowolne miejsce w dowolnym czasie, jeżeli oczywiscie ktoś wyrazi chęć pomocy Pozdrawiam wszystkich, Mateusz Jeżeli podłączasz zasilanie bezpośrednio do odbiornika - to raczej serwo. Jeżeli podłączasz zasilanie przez regulator - to serwo lub regulator (sam ostatnio walczyłem z takim zachowaniem serwa i okazało się, że BEC w regulatorze wysiadł - grzał się okropnie, nie ogarniał prądowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Lata ktoś ESAmi w gdańsku-centrum? Własnie idzie do mnie mig3 od Marka i w niedługim czasie pewnie będę potrzebował asysty przy oblocie. Poza tym chyba będzie miło polatać stadnie. -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Na Chwarznie latamy tez ESAmi. Zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Lata jutro (niedziela) ktoś w Trójmieście? Gdzie i która? Może chętni na Sarnią Dolinę przed południem? -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Dzięki za przygotowanie wspaniałego pasa na Chwarznie! Moja piankowa Becia pierwszy raz wystartowała z ziemi, zamiast z reki ☺. A latało się ciekawie - we mgle. -Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.