Viper111 Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Cześć, nie wiem czy w dobrym dziale pisze ale jak mam podłączyć servo steru kierunku?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motylasty Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Wtyczką do odbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebamor Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Najlepiej tak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper111 Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 tak, ale do steru nie do odbiornika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qbatus Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Tak samo jak do lotek czy steru wysokości. Jak masz w tych przypadkach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper111 Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 jeszcze nic nie mam zmontowane Link to comment Share on other sites More sharing options...
noker Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 To dlaczego pytasz o serwo SK a nie SW? Pooglądaj kilka relacji z budowy modeli to kapniesz co i gdzie montować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viper111 Posted March 3, 2011 Author Share Posted March 3, 2011 nie znam skrótów wiec co to znaczy SK i SW? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczepen02 Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 SK= ster kierunku, SW=ster wysokości, tak trudno się domyślić? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwazio Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Wtyczką do odbiornika.Popychaczem do orczyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Wtyczką do odbiornika.Popychaczem do orczyka. PODŁĄCZYĆ - tak jak napisał kolega motylasty. POŁĄCZYĆ - Tak jak piszesz ty. Ale to dwie różne bajki i nie myl ich. :wink: Viper - Kupujesz drut stalowy 0,8mm oraz takie plastikowe rurki, zwane bowdenami oraz pancerzem bowdena. Najlepiej od razu kupić kompletny popychacz na każdy ster i dopasować go długością. Drut wkładasz w bowden, a sam bowden w pancerzyk, który przyklejasz do konstrukcji modelu. Bowden służy jako "prowadnica" dla drutu i dba o to, żeby się nie wyginał. Do steru przymocowujesz dźwignię steru: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4491,dzwignia-sterowa-mala-otwor-1-mm-mpj2210 Pamiętając o bardzo, bardzo istotnej kwestii, aby otwór w dźwigni (na tym ramieniu) był przy Sterze w pozycji zerowej, DOKŁADNIE nad osią obrotu steru (zawiasem). Koniec drutu (popychacza) montujesz do dźwigni, albo zaginając jego końcówkę w "Z", bądż stosując mocowanie bowdena: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4481,mocowanie-bowdena-barylki-1-0-mm-4-szt-172-q-model lub mocując na jego końcu tzw. Snap: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p127,snap-plastikowy-maly-m2-mpj2110 Drugi koniec montujesz do ramienia serwa, najlepiej za pomocą w/w mocowania typu "baryłka". Dzieki temu można bardzo precyzyjnie ustawić długość popychacza. Poczytaj relacje z budowy, najlepiej ze zdjęciami. Tam jest wszystko opisane i pokazane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad65 Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Wiem ,że to głupie pytanie ale chciałbym wiedzieć jak mamy wzmocnienie bowdena czyli czerwoną rurkę i bowden czyli biała to czy ta biała rurka ma być przymocowana do tego wzmocnienia czy ma chodzić razem z drutem stalowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted March 3, 2011 Share Posted March 3, 2011 Ma chodzić razem z drutem stalowym. No chyba że mały model to ja stosuje bez tej pomarańczowej na zewnątrz, tylko drut porusza się w tej cienkiej białej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.