Skocz do zawartości

Pitts- dobór silnika

Nebeb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam pittsa o wadze ok 650 gram z samymi serwami.

Poszukuje mocnego silnika, regulator, odbiornik i akumulator li-pol 3S - nie mam pojęcia w co go wyposażyć więc pytam się was !

Ps. Jeżeli istnieje możliwość zrobienia tym modelem zawisu to potrzebuje silnik który mi to umożliwi, wszystko jak najmniejszym kosztem !!!

Opublikowano

Z takim silnikiem i śmigłem da rade zrobić zawis ?? Aha a to śmigło nie jest za duże ?? Zalecano są od 9x5 (4S) do 10x4,7 (2S) podano takie: 12x6

Opublikowano

Swego czasu testowałem odmianę tego silnika o 1400 obrotach na Volt . Ze śmigłem 11/5.5 ciąg był 1200 gram . Ale pewnie do tego silnika z linku spokojnie zastosujesz 12/6 i uzyskasz większy ciąg . Axi 2808 ( silnik ten jest wzorowany na Axi ) bez problemu kręcił takim śmigłem . .

Opublikowano

Swego czasu testowałem odmianę tego silnika o 1400 obrotach na Volt . Ze śmigłem 11/5.5 ciąg był 1200 gram . Ale pewnie do tego silnika z linku spokojnie zastosujesz 12/6 i uzyskasz większy ciąg . Axi 2808 ( silnik ten jest wzorowany na Axi ) bez problemu kręcił takim śmigłem . .

Czyli zawis gwarantowany ?? Pitts'em da się zrobić zawis ??

Opublikowano

Tak, ale ten 2 będzie miał większą sprawność przy zawisie.

Aha dzięki za podpowiedzi ale się wstrzymam
Opublikowano

Przestańcie kupować najtańsze Chińskie pakiety , to ich trwałość wzrośnie .

Pawel66 a próbowałeś choć raz w życiu zasilić silnik o 900 obrotach pakietem 4S ?

Najpierw spróbuj a potem się wypowiadaj .

Opublikowano

Pawel66 a próbowałeś choć raz w życiu zasilić silnik o 900 obrotach pakietem 4S ?

Najpierw spróbuj a potem się wypowiadaj .

Przecież ja pisałem o 3s. Dlaczego na 4s ma się nie dać? Mniejsze śmigło i poleci :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.