Skocz do zawartości

MAGNUM XL-180AR

petro27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie czy to normalne ze przy tych rozmiarach silnika przy gwałtownym dodaniu gazu z rury strzela ogień czy coś jest nie tak ???

Opublikowano

Witaj,

Piotr pierwszy raz słyszę o takim przypadku w silniku żarowym, takie coś to częsta przypadłość silnika czterosuwowego z zapłonem iskrowym, przedwczesny(strzelanie w kolektor ssący) lub opóźniony( strzelanie w tłumik) zapłon.

Jedyne co mi się nasuwa na myśl, to podwieszjący się zawór wydechowy.

Może napisz coś więcej o tym silniku, o jego pracy dokładnie, czy jest spadek mocy?

Najlepiej jak byś się odezwał do kolegi z forum FOKKER, lata na czterotaktach ASP i ma wiedze na temat tych silników, a ASP i MAGNUM to jeden diabeł :wink: .

Opublikowano

Witam ;D Gdy jeszcze nikt nie odpowiedział chciałem własnie napisać, że przyczyna to albo zawory albo gaznik - takie doświadczenia mam z 4suwem ale z Malucha :rotfl: Ale wydaje mi się, że w przypadku 4suwa naszych modelarskich - już słyszałem coś takiego i nie jestem pewien czy to nie był mój ASP 61 albo 80 gdy zabierałem sie za regulację...

Tak jak piszecie zacząłbym od sprawdzenia luzu zaworów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.