sebamor Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 aha, a masz już upatrzone liceum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 taa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Panowie, skoro jesteście na etapie wyboru szkoły (a może już wybraliście, nie wiem), to polecam 2 Liceum Ogólnokształcące w Białymstoku, profil - klasa lotnicza. Nie jestem pewien jak to dokładnie jest w tym roku, aczkolwiek my mieliśmy internat i szkolenie do licencji pilota szybowcowego sponsorowane przez Europejski Fundusz Społeczny i państwo. Plus oczywiście mnóstwo wykładów. Szkoła nie ma co ukrywać jest na wysokim poziomie i uczniowie którzy ją kończą idą na najlepsze uczelnie w Polsce. Bodajże w ostatniej rekrutacji przyjmowali od około 140 punktów na ten profil(chociaż na niektóre profile od 162..). W klasie jest 20-22 osoby. W jesień latamy, wiosną latamy, latem latamy.. Ogólnie super sprawa Byliśmy ostatnio z 4 kolegami w Lotniczej Komisji Egzaminacyjnej zdawać egzaminy na licencję szybowcową, zdaliśmy bez problemu. W Aeroklubie latamy na takich szybowcach jak Bocian, Puchacz, Pirat, Junior. Edit. Zapomniał bym o wycieczkach. Co jakiś czas jeździmy na pokazy lotnicze, niedawno byliśmy w bazie wojskowej w Łaskach, wcześniej w Locie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 jak w tym roku jest z rekrutacja? ja 2 latka temu w gim mialem z polaka 38 , matma 42 niemiecki 38 z polskiego mialem 4, historii 5 , matmy 5 i z fiz 5 jakie przedmioty brane są teraz pod uwage ;p Piotrek9932, np do tego Liceum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ja natomiast polecam szkołę i klasę do której sam chodzę - LO numer 10 w Lublinie klasa Lotnicza http://www.aeroklub.lublin.pl/klasa/liceum_x_wojciechowska.html Wszystkie zalety które kolega wyżej napisał znajdziecie także u nas, jedynie u nas wymagania są niższe bo jest mało chętnych np w tym roku 1 klasa liczy 15 osób :wink: Edit: Malker do nas na pewno się dostaniesz :wink: Piotrek ty chyba do nas idziesz? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 U mnie masz tak: język polski, angielski, plus chyba 2 inne przedmioty obojętnie które (oczywiście w-f, plastyka, technika itp. odpadają). robraf, z polaka tak samo - 38, matma - 45, angielski 47. Te humanistyczne przedmioty jak dla mnie to masakra.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Piotrek jak wysoki poziom macie w szkole? Progi punktowe system oceniania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Średnio to powyżej 140-145 punktów trzeba mieć, do mat-fiz-inf ponad 160 było. Ale kolejną zaletą (przynajmniej dla mnie) jest to że bardzo dużo panienek w szkole ;d Na oko jakieś 80-85 %. Wiadomo, dużo z nich to średnie.. Ale reszta to muszę powiedzieć że jest co popatrzeć.. :twisted: Normalnie dostajemy oceny, nie punkty, a poziom jest bardzo wysoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 U nas z panienkami jest dokładnie odwrotnie z uwagi na to że to zespół szkół z Technikum, ale jest na czym zawiesić oko :wink: Poziom nie jest wysoki, wystarczy trochę sie uczyć żeby zdać, mamy system punktowy gdzie z każdego przedmiotu na 2 trzeba mieć powyżej 35pkt/100, na 3 50pkt/100, 4 75/100 reszty nie znam bo nie dostaje wyższych ocen z "powaznych" przedmiotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 U nas z panienkami jest dokładnie odwrotnie z uwagi na to że to zespół szkół z Technikum Ja chodzę do technikum i mam w klasie 27 dziewczyn. :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 ja do I Lo w Bolesławcu do mat-inf-fiz i powiem ze u mnie jest 8 dziewczyn z czego ze 2 ładne.. reszta.. lekko mowiac.. ale po całej szkole troche hadza ( tak z 60% ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Technikum mechaniczne - 0 dziewczyn Planuję iść na mechatronikę ale dziewczyn nie ma. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ja mam zamiar iść na technika elektronika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ja do ogólniaka na bio-chem (o ile się dostanę) potem cos z chemią, a jak nie to mat-fiz i potem próbować do Rzeszowa na lotnictwo i kosmonautykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ja też planuję iść na mechatronikę..do szkoły o tym profilu jest łatwo się dostać ale zdać to jest już problem :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Jeśli będziesz się uczył to dasz rade, no i potrzeba też trochę zainteresowania i chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zapomniałem dodac ze dziewczyn jest mało w ogóle w zespole szkół :wink: w Mojej klasie na 7 chłopaków przypada 8 dziewczyn, 3 chłopaków razem ze mną jest spoko reszta poniżej krytyki, a ładnych dziewczyn mamy 5 :wink: (moja subiektywna ocena niektórzy doliczą się 7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 na humanie z reguły jest więcej dziewczyn a w mat-fizach większość "nas" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Planuję iść na mechatronikę ale dziewczyn nie ma. A ja mam farta, szkoła "górniczówa" w Wodzisławiu Śląskim, poszedłem na mechatronika i mam łączone z ochroną środowiska, gdzie dziewczyny w klasie "oś" stanowią chyba 20/23, w klasie ogółem mamy 40 osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek9932 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Ale też nie ma co się oszukiwać, matma i fizyka rozszerzona uczą myśleć o wiele bardziej niż inne przedmioty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi