Skocz do zawartości

BMI Flight Simulator (alternatywa dla platnych i fms )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. dzis tak przypadkiem wpadlem na stronke

BMI a tam wielki o to Button kierujacy do darmowego symulatora :)

A ze dzis latania mi bylo malo to mysle sobie zobaczymy.... i o to prosze.

http://www.bmi-models.com/#en/BMI_Free_Simulator/6/4445

Troche screenow a nieco ponizej link do downloadu.

http://www.bmi-models.com/FS/

moze nie jest to jakas super rewelka jesli popatrzymy na RF czy jemu podobne ale jak na cos co darmowe mysle ze warto sie zainteresowac :)

Testowalem osobiscie na Turnigy 9x jak najbardziej bez problemowo :)

Pozdro :)

Opublikowano

heh powiem ci ze pierwszy raz widze teraz rcdp i z filmiku na yt wynika na to ze to blizniacze oprogramowanie tyle ze te sygnowane jest BMI i chyba rozni sie tylko tym ze w BMI sa modele tej firmy :) bo widze ze sceneria bardzo podobna...

Ale jak by nie patrzec teraz sobie polatalem chwilke i powiem ze jak dla mnie to fajna sprawa :)

latam na rf i afpd ale mimo wszystko przypadl mi do gustu ten soft :) min. Wodowanie, zywa sceneria (ciagniczek , ptaszki :) ) , Kamerki naprawde fajne (ze skrzydla gdy widac jak to wszystko ladnie pracuje) , 3D anaglyph czy jakos tak (niestety nie mam takich gogli ) no i chyba glowna zaleta to to ze jest Darmowy. :)

Opublikowano

Zaistalujcie sobie tego BMI, zainstalujcie RC Desk Pilots (w osobnym katalogu).

Przerzućcie z RCDP zawartość katalogu aircraft do BMI aircraft i już macie pełny zbiór modeli w ładniejszym programie. RCDP nie ma jeziorka w scenerii.

Można potem sobie RCDP odinstalować. Ale coś pisze, że nowa wersja RCDP ma wbudowany jakiś edytor modeli.

Opublikowano

Ale coś pisze, że nowa wersja RCDP ma wbudowany jakiś edytor modeli.

Ma, nawet testowałem, modele z rcdp przerabiałem na modele z chowanymi podwoziami, powiększałem je 2-3 razy, wszystko na podstawie prób i błędów konfigurowane
Opublikowano

Witam,mam takie pytanie,czy na tym symulatorze da się polatać z klawiatury?Drugie pytanie, latam FMSem ale kabelek mam z końcówką do portu :evil: czy musi być do USB :?: I ew. jak to skonfigurować(słabo się na tym znam :crazy: )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Wgrałem sobie BMI Flight Simulator no i wszystko gra jak trzeba. Modele różne pościągałem. Poproszę o informację skąd ściągnąć inne scenerie i jak/gdzie je wpakować? Z góry dziękuję za informację. Pozdrawiam

Roland

Opublikowano

C:\Program Files\BMI Flight Simulator\aircraft -samoloty wypakowujesz do tego folderu, a scenerie do C:\Program Files\BMI Flight Simulator\data\scenery

Opublikowano

BMI to wersja reklamowa oparta na symulatorze RC Desk Pilot. Szukaj modeli i scenerii do tego symulatora. Poza tym wyżej masz link do zbioru modeli.

Możesz też sobie zainstalować RCDP i przegrać jego zestaw modeli do BMI (BMI ma ciut ładniejszą scenerię - dochodzi jeziorko).

Ogólnie jest to taki sam myk jak z symulatorem Esky, który jest po prostu zwykłym FMS-em.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie

Czy ma ktoś z Was i czy może mi udostępnić model jakiegoś dwusilnikowego samolotu do niniejszego symulatora? W razie czego dziękuję.

Roland

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.