JarekF Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Właśnie znalazłem informację i śpieszę się z Wami podzielić. Konstrukcja bardzo mi się podoba i ciekaw jestem kiedy pojawią się pierwsze modele. http://finanse.wp.pl/gid,13345011,galeria.html?T%5Bpage%5D=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Nie żebym się czepiał, ale Orka poleciała w 2003... Od tamtej pory usiłują ją sprzedawać. :wink: Bywa praktycznie na każdej większej imprezie lotniczej, a pierwszy prototyp został opchnięty przez... Allegro. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Nie ważne, kiedy poleciała pierwszy raz. Z tej informacji na Wirtualnej wynikało, że nowy samolot. Najważniejsze, że jest fajny i polski. Bardzo dobrze, że coś się dzieje z tym naszym polskim lotnictwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Nie ważne, kiedy poleciała pierwszy raz. Z tej informacji na Wirtualnej wynikało, że nowy samolot. Najważniejsze, że jest fajny i polski. Bardzo dobrze, że coś się dzieje z tym naszym polskim lotnictwem. Cały czas coś się dzieje Tylko nie ma takiego przekazu informacji. Trzeba sobie samemu szukać aby być na bieżąco. Oreczka zacny samolocik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 a pierwszy prototyp został opchnięty przez... Allegro. :mrgreen:ciekaw jestem jaka osiągnęła cene bo maszynka bardzo ciekawa (miałem okazje się przy niej pokręcić :wink: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Tu chodzi o to ile trzeba uzbierać by sie tą zabawką cieszyć Sam jestem ciekaw ile to cacko kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Tu chodzi o to ile trzeba uzbierać by sie tą zabawką cieszyć Sam jestem ciekaw ile to cacko kosztuje. :rotfl: Zbieraj, zbieraj. Ale na poważnie. Na takie zabawki sie nie zbiera i nie odkłada, tylko inwstuje te pieniadze, które firma zarobiła. To kapitał zakładowy, a nie zabawka do polatania sobie. Do tego drugiego celu to uzbieraj sobie na paralotnię. Też będzie ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Na paralotnie to sobie intensywnie odkładam z wypłaty Super sprawa, poznałem pilota tego ustrojstwa. Licencja w miarę tania, sprzęt dało by się kupić mieszcząc sie w 15tyś. Wszystko przede mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Na paralotnie to sobie intensywnie odkładam z wypłaty Super sprawa, poznałem pilota tego ustrojstwa. Licencja w miarę tania, sprzęt dało by się kupić mieszcząc sie w 15tyś. Wszystko przede mną Popieram. Mój pierwszy lot na "szmacie" to był niesamowite przeżycie, chodź była to tylko 20m górka i całe 5 sekund lotu. :mrgreen: Nawet późniejsze loty na holu nie były tak emocjonujące jak pierwszy start. Co prawda teraz szkolenie jest sporo droższe i dłuższe, ale to nadal wspaniały sposób na latanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Z tego co pamiętam cena Orki oscyluje w okolicach 420kE. I zaiste jest piękna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Mi coś świta w głowie, że ogólny widok samolotu rzutowany na płaszczyzny pojawił się w ''Przeglądzie lotniczym'' parę lat wstecz. Nie są to plany , ale można wykorzystać . Posiadam kilka kilogramów miesięcznika , jednak brak czasu aby przewertować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Posiadam rzuty 3D Orki w PDF w dużej rozdzielczości, z wymiarami zewnętrznymi. Jest to "Biała Orka" SP-YEP. Pierwszy prototyp. Rzuty dostałem kiedyś od przedstawiciela producenta jak ładnie poprosiłem. :wink: To znaczy pogadaliśmy sobie serdecznie na pikniku w Radomiu i potem wystarczyło się przypomnieć mailem. Mogę się podzielić: http://www.megaupload.com/?d=6F4IK1PY Jak widać, na pliku jest wyraźne zastrzeżenie - użycie wyłącznie do celów modelarskich - proszę o uszanowanie tego warunku, gdyż pod takim dostałem ten plan. Czyli budowanie modeli na tej podstawie - jak najbardziej. Budowanie konkurencyjnej konstrukcji w garażu już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi