RobertK Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Kupiłem w modelpartner zestaw szybowca FOX 4,1m w którym zamierzam zamontować turbinę (niektórzy pewnie stwierdzą że to profanacja) Solidne proste skrzydła, naprawdę dobrze wykonany laminatowy kadłub oraz dość lekkie laminatowe usterzenie z przekładką zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Poza tym p.Leszek właściciel firmy zapewnił gratisowy i bezpieczny transport modelu z Andrychowa do Warszawy. Model zamierzam oblatac na poczatku czerwca w Radawcu (o ile koledzy pozwolą) a w końcówce czerwca odwiedzić kolegów w Parzniewie :wink: A tak sie prezentuje zestaw: ;D
Pawel_W Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jeśli nie dasz mi znać wcześniej że przyjeżdżasz oblatywać, osobiście przemaluję Ci ten model na różowo w serduszka! Mi osobiście pomysł turbiny się nie podoba, ale co kto lubi. Ciekaw jestem jak to bedzie chodzić
Rafal B. Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 A turbina będzie na stałe czy na tzw pantografie?
armand Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 "profanacja" Fox'a czy turbiny?? :wink:
RobertK Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Paweł_W i qpa oczywiście dam znać, liczę również na obecność Tomka_W Tak się zastanawiam :roll: ,ten różowy w srerduszka żonie mogłyby się spodobać... :rotfl: Rafał B. turbinę chcę mieć demontowaną ,więc dziurawić kadłuba raczej nie będę może coś takiego Tak by było fajnie tylko te dziury :crazy: Armand ,pytanie oczywiście retoryczne... ;D
Tomek_W Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Będę na pewno i mam nadzieję że przy tej okazji uda się mi wreszcie namówić też Olka M . Może wreszcie się przekona na nowo do latania. Pozdrawiam.
mario_z Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Model zamierzam oblatac na poczatku czerwca w Radawcu Chciałbym uczestniczyć w tym wydarzeniu.
kryniek Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Robercie będzie nam bardzo miło jak pojawisz się na Air Tow Meeting, zapewnię dla ciebie dwa dwa wejścia na pokaz turbo-akro. Robercie prawdziwą profanacją jest obcinanie przodu i montaż napędu z ordynarnym kołpakiem turbo, co innego zamontowanie napędu w sposób nie rażący w oczy tak jak ten: http://rcgliders.pl/GROB_G103C_TWIN_III_ACRO_277m_ARF-69.html A turbina na grzbiecie to zupełnie coś jeszcze innego, swoją drogą gdzieś widziałem swifta pełnowymiarowego z takim napędem.
armand Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 I to jest profanacja - akrobacje szybowcem na turbinie, napęd w szybowcu zamiast holownikato rozumiem ale latania na napędzie inne niż wynoszenie szybowca to profanacja - nie lepiej było sobie zrobić Jet'a od razu :ble:
RobertK Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 O kurcze niezła grupa się zapowiada, mario_m poinformuję na forum o terminie oblotu kryniek , pokazu jak z filmiku który wrzucił Kijuik to ja nie dam ,tak lata Ali Machinchy Armand ,to wtedy tak:
ECO400 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 a mi sie taki pomysł podoba i będę kibicował
RobertK Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 Zastanawiam się nad takim zamocowaniem turbiny, jedynie dwa otworki :roll:
ECO400 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 moze się nie znam ale to mocowanie jakoś nie wzbudza mojego zaufania...
bostyl Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 proponuje wejść na tą stronkę http://www.airworld.online.de/Englisch/Index.htm i videos , jest tam ASK 21 z turbiną ,TO NALEZY ZOBACZYĆ
bostyl Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Mam chrapkę na tego foxa od roku , w lutym dowiadywałem się w tym sklepie o terminy na niego .Mają tam fachowca z zaprzyjażnionej firmy ,który może skrzydełka wykończyć laminatem. Myślałem o napędzie elektryk-silnik HACKER /dla niektórych to PROFANACJA ale mam to...../ .Twój wybór -silnik odrzutowy -daje mi dużo do myślenia ,może to trafny wybór i dużo odwagi .Temat silnków ODRZ jest dla mnie mało znany .trzymam mocno kciuki za jego realizacje .jeśli możesz podaj parametry tego silnika i gdzie go wyrwać
RobertK Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Opublikowano 3 Maja 2011 Do Foxa w tej skali to turbinka w miarę małej średnicy np. JETCAT P-60 link ja niestety nowej nie kupię i wykorzystam co mam. Odnośnie pokrycia skrzydeł to nie mogę się zdecydować folia czy tkanina szklana ??? I tu proszę kolegów szybowników ( i nie tylko ) o pomoc - folia :roll: :?: a może laminat :roll: :?:
ECO400 Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 a jaką temperaturę mają spaliny z takiego silnika?
Wojtass_nt Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 Jak nie masz zamiaru rozbijać to laminat Efektu wizualny jest nieporównywalnie lepszy od folii.
Rekomendowane odpowiedzi