ECO400 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 mx16 i frsky, to wyższa półka.mam mx-16 + frsky oraz futabe 9 + frsky (lub LRS) i oby dwa radia bardzo dobrze działają. Nadajnika Turnigy bym nigdy w życiu nie kupił... nie mam za grosz zaufania do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Dawid wytłumacz mi ,dlaczego to ostatnie zdanie ,mi wprost z "gęby" wyjąłeś :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Zaraz Was zlinczują, zobaczycie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Dawid wytłumacz mi ,dlaczego to ostatnie zdanie ,mi wprost z "gęby" wyjąłeś :wink:pewnie dlatego ze to sama prawda :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 instruktor, do pana tez to pytani. Dlaczego wyjąłes mi to z ust? Haha tez nie mam do tego zaufania. Nie wiem co lepiej wziac. Frisky ok, no ale zastanawiałem sie mam Jeti. Co lepsze? Prosze mi brać pod uwagę ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Nie wiem co lepiej wziac. Frisky ok, no ale zastanawiałem sie mam Jeti. Co lepsze? Prosze mi brać pod uwagę ceny. Marcin kolega juz ci odpowiedzial: mx16 i frsky, to wyższa półka. Albo cos z nizszej polki: Mx-16 Jeti,HoTT,Weatronic :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Dostałem już mx16 Mam jednak jedno pytanie ,czy da sie tak ustawic by na jednym kanale 2 serwa dzialały w jedną strone ? Chodzi mi o klapy . Zlutowałęm wtyczki od dwóch serw (czyli pewnie odbiornik widzi to jedno serwo ) Jak to zrobic by było ok ? Dodam tylko, że nie moge odwrocic serwa o 180 stopni:/ Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Tak. Wtyczkę od tych serw wpinasz w odpowiedni kanał (5-8),wchodzisz w contr. set. ,wybierasz kanał w którym jest dany mechanizm podpięty (I 5-8). w EMPTY wybierasz przełącznik jakim będzie to uruchamiane. A dalej masz ustawienia wychyleń. Cofając się w opcje servo set na danym kanale ustawiasz miejsce zerowe o raz revers w razie potrzeby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 To skad odbiornik wie,że na 1 wtyczce dzialają 2 serwa???? Może cos źle zrozumiałem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Przy podłączeniu dwóch serw do jednego kanału odbiornika (czyli przez kabel Y) nie da się zmienić kierunku działania jednego serwa drogą programowania nadajnika. Trzeba by w jednym serwie zamienić miejscami przewody silniczka i dwa skrajne przewody potencjometru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Dokladnie tak jak piszesz. Przy Serwach na kablu Y nie masz szans zmiany kierunku na jednym serwie. Jezeli osobno podepniesz to ustawiasz w contr set. Dane kanaly (I 5-8) i na danych kanałach w empty wybierasz ten sam przełącznik. Pamietaj ze po wybraniu przełącznika należy ustawic go w pozycji wyłączonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Aha czyli podpinam normalnie do odbiornika 2 serwa i później w nadajniku łącze je tak jakby w 1 kanał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Łączysz na jednym przełączniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ja mam takie pytanie: Czy da się połączyć Mx 16 z odbiornikiem Graupnera przy pomocy np. kabla? Chodzi mi o to, by nie włączać HF i nie rozkładać anteny, gdy nadajnik jest tuż obok odbiornika (w domu). Edit. Oczywiście 35 MHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Ja tam nie rozkładam anteny do prób w domu. Oczywiście nie trzymam włączonego nadajnika godzinami. Wstępnie wprowadzam ustawienia na wyłączonym torze nadawczym (wybieramy NO/NEIN przy włączaniu i pytaniu o kanał) i tylko włączam model i odbiornik do kontroli ustawień, czy serw nie pomyliłem, albo czy miksery działają jak trzeba. Minuta, dwie i po próbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Wykonalem juz kilka lotów na mojej mx16 i moge powiedziec ,że nic lepszego mi nie potrzeba Jestem w 100% zadowolony:) aparatura jest cudowna .pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi