Skocz do zawartości

Projekt Extra

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czytaj Uważnie ;P

Silnik wkładam taki, jaki miał wkładać na początku Kris13, Myślę że da rade ;) Ew bd walczyć o wagę. Jutro wyposażenie powinno przyjść, bo zamówiłem kurierem.

Opublikowano

Akurat przeoczyłem ten moment, nie każdy chce czytać listę zakupów z przedłużaczami, snapami itp. a środku silnik :ble: Uniknął byś tego pytania jakbyś napisał przy zdjęciach planowany silnik.

Ważyłeś może już model?

Opublikowano

U Mnie zostało tylko wstępnie dotrzeć silnik ;d

Kurde w Modelarskim do docierania silnika dostałem paliwo 20% nitro. I podobno ma więcej % oleju niż normalne paliwo :P Nie wiem czy dobre będzie

Jaki silnik w twojej siedzi ?

Opublikowano

to się okaże w praniu, jak nie będzie się nadawał to kupie asp 91 fs a ten pójdzie do jakiegoś trenerka, jak uda mi się osiągnąć na tym silniku ok 3,5kg do lotu to zostanie :P

Jaką balsę dać na spływ?? 8mm??

Opublikowano

Extra Poleciała ;) Pięknie lata :) Kris13 z forum Oblatywał. Jednak był dreszczyk emocji ;/ Podczas oblotu spotkały nas jakieś kopnięcia(Zakłócenia) aż dwa razy. Nie wiem czy to wina odbiornika czy nadajnika. Filmik mam niestety w 3GP wiec na YT nie wrzucę ale na inny serwer da rade. ale to jutro. Narazie czeka mnie kontrola i ustawienie Nadajnika i odbiornika.

Opublikowano

Poprowadz antene tak jak w szybowcach do statecznika pionowego, a sam odbiornik jak najdalej kabli zasilania serw itp. Musisz odizolowac odbiornik od całej reszty.Kwearce koniecznie oryginalne żadych zamienników powinno byc ok :D

Opublikowano

Antena jest do Statecznika Pionowego umieszczona na kawałek wygiętej szpilki i umocowana za pomocą gumki ;D Odbiornik właśnie leży blisko włącznika, serwa od silnika oraz jakieś 5mm od akumulatora ;d aku i odbiornik przymocowane na rzep Jutro zrobię fotki "jak to się je"

Opublikowano

Jeżeli nie masz oryginalnych kwarcy do nadajnika i odbiornika to moze byc tego wina ze masz zakłocenia. Szczerze mówiac ja bez oryginalnych kwarcy do Futaby bym nie latał. Czesto sie zdaza ze jednak nie współpracują kwarce innych firm do Futaby.

Tych które podałes nie używam, wiec nie wiem jak beda działały, ale jak są do Futaby to powinny być dobre. Osobiście używam tylko tych oryginalnych przystosowanych do PCM

http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_213 te do nadajnika

oraz do odbiornika do podwójnej przemiany http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_215

lub normalne typu http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_214

Opublikowano

dzięki za odp. Dzisiaj dzwoniłem do RC Skorpion. Te kwarce które podałem, są idealne. Single Conversion. lecz dowiedziałem się że może być to wina odbiornika, który mógł zostać uderzony i teraz nie działa poprawnie.

Opublikowano

wymyśliłem sobie taki system odpowietrzania zbiornika, zda egzamin?? Gdyby było coś nie jasnego na rysunku proszę pytać a wyjaśnię.

extra2.jpg

Opublikowano

Po co ten bowden? nie możesz od razu króćca założyć od góry zbiornika? No i odpowietrzenie ma wisieć swobodnie tak, żeby przelane paliwo wyprowadzać poza model a nie lać benzynę po kadłubie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.