tomekRC Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 kolego czytaj trochę . :ble: 1 x ASP FS 91 AR (2AS00340) = 711.50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Czytaj Uważnie ;P Silnik wkładam taki, jaki miał wkładać na początku Kris13, Myślę że da rade Ew bd walczyć o wagę. Jutro wyposażenie powinno przyjść, bo zamówiłem kurierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kmiloob Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Akurat przeoczyłem ten moment, nie każdy chce czytać listę zakupów z przedłużaczami, snapami itp. a środku silnik :ble: Uniknął byś tego pytania jakbyś napisał przy zdjęciach planowany silnik. Ważyłeś może już model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Niestety nie posiadam Wagi ale myśle że zmieszczę się w 3200 Extra była rozbita mogło coś wagi dojść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Zaczyna przypominać samolot :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 U Mnie zostało tylko wstępnie dotrzeć silnik ;d Kurde w Modelarskim do docierania silnika dostałem paliwo 20% nitro. I podobno ma więcej % oleju niż normalne paliwo Nie wiem czy dobre będzie Jaki silnik w twojej siedzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 czytać, pisało wcześniej spe 26ccm benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Nie za duży? ;> :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 to się okaże w praniu, jak nie będzie się nadawał to kupie asp 91 fs a ten pójdzie do jakiegoś trenerka, jak uda mi się osiągnąć na tym silniku ok 3,5kg do lotu to zostanie Jaką balsę dać na spływ?? 8mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Extra Poleciała Pięknie lata Kris13 z forum Oblatywał. Jednak był dreszczyk emocji ;/ Podczas oblotu spotkały nas jakieś kopnięcia(Zakłócenia) aż dwa razy. Nie wiem czy to wina odbiornika czy nadajnika. Filmik mam niestety w 3GP wiec na YT nie wrzucę ale na inny serwer da rade. ale to jutro. Narazie czeka mnie kontrola i ustawienie Nadajnika i odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Poprowadz antene tak jak w szybowcach do statecznika pionowego, a sam odbiornik jak najdalej kabli zasilania serw itp. Musisz odizolowac odbiornik od całej reszty.Kwearce koniecznie oryginalne żadych zamienników powinno byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Antena jest do Statecznika Pionowego umieszczona na kawałek wygiętej szpilki i umocowana za pomocą gumki ;D Odbiornik właśnie leży blisko włącznika, serwa od silnika oraz jakieś 5mm od akumulatora ;d aku i odbiornik przymocowane na rzep Jutro zrobię fotki "jak to się je" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Polecam Ci poczytać troszkę na stronie Piotra Piechowskiego art o odbiornikach RC http://www.piotrp.de/MIX/abc.htm można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Wiem Wiem Czytałem jeszcze jak 1 model kupowałem. Ale teraz tak dla przypomnienia sobie przeczytam. Wiedzy nigdy za wiele. Dzięki za link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 przepraszam że double post. ale dowiedziałem się że może być to wina kwarców. Dlatego zamierzam zmienić kwarce. takie będą dobre do futaby 4EX? http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=162_186_212&products_id=531 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Jeżeli nie masz oryginalnych kwarcy do nadajnika i odbiornika to moze byc tego wina ze masz zakłocenia. Szczerze mówiac ja bez oryginalnych kwarcy do Futaby bym nie latał. Czesto sie zdaza ze jednak nie współpracują kwarce innych firm do Futaby. Tych które podałes nie używam, wiec nie wiem jak beda działały, ale jak są do Futaby to powinny być dobre. Osobiście używam tylko tych oryginalnych przystosowanych do PCM http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_213 te do nadajnika oraz do odbiornika do podwójnej przemiany http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_215 lub normalne typu http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=162_186_214 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 dzięki za odp. Dzisiaj dzwoniłem do RC Skorpion. Te kwarce które podałem, są idealne. Single Conversion. lecz dowiedziałem się że może być to wina odbiornika, który mógł zostać uderzony i teraz nie działa poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Masz odbiornik z pojedyńczą przemianą, a one łapią dużo szybciej zakłócenia niż te z podwójną przemianą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 wymyśliłem sobie taki system odpowietrzania zbiornika, zda egzamin?? Gdyby było coś nie jasnego na rysunku proszę pytać a wyjaśnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Po co ten bowden? nie możesz od razu króćca założyć od góry zbiornika? No i odpowietrzenie ma wisieć swobodnie tak, żeby przelane paliwo wyprowadzać poza model a nie lać benzynę po kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.