Jedrula Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Na moje oko wysokość 400m-450m A co do skrzydełka to tez takie kupiłem i niedługo przyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Fokker, Oj znaaacznie mam porównanie do lotów motolotnią , fotki te zamieszczone wyżej myślę że, ok 400m. Mogę wiedzieć jaki masz sprzęt na pokładzie Stratosa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Panie Irku, te ~450m to z FPV czy tak klasycznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jak wspominałem bez liku razy :rotfl: w ciągu paru parunastu sek. mogę osiągnać pułap z fotek, ogranicza mnie tylko zdolnosc postrzegania przez wzrok. Wzbijając się z modelu robi się już tylko cienka pozioma kreska, która zanika bardzo szybko - muszę na chwilę wrócić do poziomu by znowu wzbijac się...Na przeciw moich okien stoi blok w odległości 400m, Stratos ma rozp. trochę większa niż typowy wymiar okna - 140cm chyba. Z 400m widze idealnie to okno natomiast model w poziomie widoczny jest jako cos znacznie mniejszego niż rozmiar okna. Ale nie upieram się ma OSD to sprawdzę. Drugi argumen przemawiający za wysokością dużo większą niż 400m jest nastpujący; winglety z tej odległości są jeszcze widoczne natomiast model o znaaacznie większej powierzchni widoczny jest jako dużo mniejsza powierzchnia niż wingleta z 400m. skąd wiem, że jest w odległości 400m? Od miejsca startu przy ERGO ARENIE do morza jest 400 coś tam w zależności czy prostopadle czy pod kątem znajduję się, a na kilku filmach widać, że lecę już nad powierzchnią wody. Do tej pory dwa razy latałem z FPV ale tylko zerkając na model gdy nie był tak wysoko by móc łatwo odnależć go na niebie - przechodnie i osoby towarzyszące nakierowywali mnie na np molo w Sopocie czy port w Gdańsku. Tak więc cały czas patrzę wzrokowo na model, ale w sobotę już lot w goolach tyle że na wysokości i z drugim nadajnikiem by na momen przejąc lot gdy będę zmieniał okulary. Motofan - jesli pytasz o sprzęt FPV to jest na tej delcie; kamera płytkowa Sony 1/3 540TVL tor video 1,2GH, nadjnik chyba 8 kanałów, odbiornik 15 kanałów, monitor 7' ale od dziś google Fatshark'i. Ostatni lot z FPV z zasilaniem tylko z pakietu silnika - żadnych zakłóceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Dziś latałem z wysokościomierzem. Według mnie - wzrokowo - wysokość jak na wczesniejszych fotkach czyli żle ocenialiście pułap; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi