jetfan Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam wszystkich miłośników Łosi tym razem w wersji A tj z pojedyńczym statecznikiem a to głownie dlatego, że wersja B była już parę razy na tym forum. Model jest na razie w stanie wczesnej produkcji, dużo pracy jeszcze zostało do zrobienia. Skala 1:12, czyli rozpiętość ok 1460mm. Z tego co zmieniłem w stosunku do oryginału to powiększenie statecznika poziomego - wyraźnie widać to na zdjęciach od góry, oraz przesunąłem podwozie główne maksymalnie do przodu, goleń jest wyprostowana a nie pochylona do tyłu jak w prawdziwym łośku. A i tylna płoza nie jest płozą tylko kółkiem. Model nie ma chowanego podwozia, nie ma też klap i skrzeli. Na razie wygląda tak jak na zdjęciach ale będzie zdecydowanie urealniony i ze "śladami eksploatacji". Model jest zupełnie pusty, kabinki są zamocowane tylko do zdjęć tj na gumkę i "grawitacyjnie" ale wszystko się jeszcze zmieni, być może kabina na dziobie także bo kształt mi się nie podoba mimo wielu prób i wysiłków. A teraz pytanie: jak myślicie z czego go zrobiłem 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Deeeeproon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Deeeeproon ? Z depronu są tylko osłony silników: kilkanaście warstw sklejonych razem i "wytoczone" na wiertarce papierem ściernym. A reszta z czego? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 styrodur pewnie ale dla mnie może byc nawet z łupin od orzeszków ziemnych jeśli Ty masz fun to jest najważniejsze materiał jest tylko etapem przejściowym do osiągnięcia zamierzonego celu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 A reszta z czego? 8)Ultralekka konstrukcja tytanowa ze śladowymi śladami duralluminium a na pokrycie papa? Tak poważnie to coś mi się wydaje, że to styropian oklejony papierem/folią i na to farba Jakość powalająca Jak jest to z jakiejkolwiek pianki, chylę nisko czoła(a jak z drewna, to też chylę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 styrodur/ styropian/epp/inna pianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Pewnie ze styroduru, który wszak depronem nie jest... Ale czy różowy, czy niebieski to już nie powiem. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 styrodur/ styropian/epp/inna pianka Bingo, mamy Zwycięzcę: styrodur + cienki laminat na zewnątrz. Zagadka była zbyt łatwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 A już chciałem pisać, że styrodur ze śladową zawartością orzeszków arachidowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Prac nad Łosiem ciąg dalszy, narobiłem się jak nie wiem co a dużo nie przybyło przy okazji chciałbym jeszcze raz podziękować uczestnikowi forum ("peciak") za wykonanie szachownic i numerów. Teraz przeniosę wysiłki na Twin Star'a którego kupiłem specjalnie po to by potrenować loty dwusilnikowym modelem - szkoda by było rozbić Łosia w pierwszym locie z powodu prostego błędu tj. braku doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Podoba mi się ten Łoś :shock: Już niecierpliwie czekam na oblot :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Czy ja wiem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 W oszklony dziób aż kusi włożyć kamerę! :mrgreen: Model piękny, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Jeszcze line podziału blach i będzie lux! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi