Skocz do zawartości

Funbat - superprosty model z pianki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przeciwieństwie do tez niektórych modelarzy, w piankowcach mocuję pakiet "na sztywno" - podobnie jak Przemek. Polecam patyk od lodów, przez który przechodzi drut w kształcie U opasujący baterię i całość spięta gumką. Rzep w celu uniemożliwienia przesuwu (w funbacie zbędny). Jak raz zrobiłem baterię "zrywalną" to wybrała wolność razem z ESC, pinami odbiornika i uzwojeniem silnika... A złączka tylko XT60...

Opublikowano

W przeciwieństwie do tez niektórych modelarzy, w piankowcach mocuję pakiet "na sztywno" - podobnie jak Przemek. Polecam patyk od lodów, przez który przechodzi drut w kształcie U opasujący baterię i całość spięta gumką. Rzep w celu uniemożliwienia przesuwu (w funbacie zbędny). Jak raz zrobiłem baterię "zrywalną" to wybrała wolność razem z ESC, pinami odbiornika i uzwojeniem silnika... A złączka tylko XT60...

Miaem podobnie dlatego wybralem takie rozwiązanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Też zacząłem wczoraj budowę, i właśnie jestem na etapie mocowania silnika. Panowie trzeba w tym modelu zastosować skłon i wykłon ? jak tak to jaki ?

Opublikowano

Jakiej grubości drut używacie na popychacze?

polecam bambusowe patyki na szaszłyki.

1. lekkie

2. wytrzymałe, nie wyginają się

3. można do nich kleić (lepiej niż do węgla)

4. tanie

Ostatnie 1,5cm z drutu.

Ale nie są "profi"...

Opublikowano

Mam w domu aparaturę od heli Lama v3, ESky 4CH 0404

Da radę jej użyć przy samolotach rc? Z czasem pewnie zakupię Turnigy 9x ale na początku chce pobawić się Funbat'em i w między czasie zbudować coś większego, rwd zapewne.

Oprócz słabego zasięgu będą jakieś problemy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.