bart07 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 W przeciwieństwie do tez niektórych modelarzy, w piankowcach mocuję pakiet "na sztywno" - podobnie jak Przemek. Polecam patyk od lodów, przez który przechodzi drut w kształcie U opasujący baterię i całość spięta gumką. Rzep w celu uniemożliwienia przesuwu (w funbacie zbędny). Jak raz zrobiłem baterię "zrywalną" to wybrała wolność razem z ESC, pinami odbiornika i uzwojeniem silnika... A złączka tylko XT60... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 W przeciwieństwie do tez niektórych modelarzy, w piankowcach mocuję pakiet "na sztywno" - podobnie jak Przemek. Polecam patyk od lodów, przez który przechodzi drut w kształcie U opasujący baterię i całość spięta gumką. Rzep w celu uniemożliwienia przesuwu (w funbacie zbędny). Jak raz zrobiłem baterię "zrywalną" to wybrała wolność razem z ESC, pinami odbiornika i uzwojeniem silnika... A złączka tylko XT60... Miaem podobnie dlatego wybralem takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jakiej grubości drut używacie na popychacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Bowden rurka śr 2mm/0,85mm - 1mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Szprycha rowerowa 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shocke Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam Też zacząłem wczoraj budowę, i właśnie jestem na etapie mocowania silnika. Panowie trzeba w tym modelu zastosować skłon i wykłon ? jak tak to jaki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Tak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ja buduje Funbat Bloody Wonder więcej szczegółów tutaj: http://flitetest.com/articles/FT_Bloody_Wonder_Scratch_Build jak zrobię to wrzucę fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam .......... Panowie trzeba w tym modelu zastosować skłon i wykłon ? jak tak to jaki ? Odpowiedź masz w/w temacie na str.13 od postu #243 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Jakiej grubości drut używacie na popychacze? polecam bambusowe patyki na szaszłyki. 1. lekkie 2. wytrzymałe, nie wyginają się 3. można do nich kleić (lepiej niż do węgla) 4. tanie Ostatnie 1,5cm z drutu. Ale nie są "profi"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 dzięki zakupiłem już bowden wskazany przez mr.suchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shocke Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Panie Wojtku dziekuję za pomoc . Przeglądałem temat, nie wiem jakim cudem mi umknęły te posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Ja czekam na zdjęcia Waszych modeli. Może wprowadzicie własne ciekawe "patenty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Mam w domu aparaturę od heli Lama v3, ESky 4CH 0404 Da radę jej użyć przy samolotach rc? Z czasem pewnie zakupię Turnigy 9x ale na początku chce pobawić się Funbat'em i w między czasie zbudować coś większego, rwd zapewne. Oprócz słabego zasięgu będą jakieś problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 spoko da rade ESky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jaki regulator będzie lepszy ESC Budget 18A 2-3S czy HW-25A bo silnik wybrałem Emax C2822 i jeszcze zastanawiam się nad akumulatorem i ładowarką będzie ok? Akumulator DUALSKY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 wiem na pewno z aku 2200 ledwo idzie w górę a z 13000 lat FAJNIE I mam taki sam regulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ???? 13 . 000 ? a gdzie Ty to władowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 sorki jedno zero za dużo 1300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ok, to z 2200 ledwo idzie w górę a z 1300 ok ?? może 2200 nie był naładowany ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi